kredka007 22.03.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Witam, jestem (nie)szczesliwa posiadaczka okapu firmy Toflesz - model Baltic Island. Wydawal sie okey ale juz po pierwszym uzywaniu zauwazylam, ze nawet najmniejsze dotkniecie zostawia na nim trwaly slad. Malo tego: nie wiem czy to jakas reakcja zaszla pod wplywem temperatury czy o co wogle moze chodzic ale w wielu miejscach pojawily sie roznorakie plamy i smugi , ktore wygladaja jak odbarwienia. Nie stosowalam zadnych agresywnych srodkow, probowalam jedynie cieplej wody z plynem i bez oraz specjalnego srodka do czyszczenia stali nierdzewnej i niestety nic nie rusza tych plam. Wyglada to tak jakby stal zmienila w tych miejscach barwe. Nie chodzi mi absolutnie o doczyszczenie okapu z brudu bo z tym nie mam problemu, chodzi mi tylko o pozbycie sie tych plam. Dodam, ze z innymi sprzetami ze stali nierdzewnej nie mam problemu wiec nie wiem - moze to producent wykorzystuje material gorszej jakosci? Jesli ktos posiada ten okap lub podobny problem i sie z nim uporal to bardzo prosze o odzew. A moze jest ktos kto malowal okap na wlasna reke? Myslalam zeby ostatecznie pomalowac na bialo ale nie mam pojecia jak sie za to zabrac. Bede wdzieczna za kazda rade:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 23.03.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Przetrzeć ręcznikiem delikatnie nasączonym olejem jadalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 25.03.2015 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Sprobowalam i wszedzie tam gdzie nie pylo plam poleruje sie ladnie ale miejsc gdzie plamy sie wytworzyly nawet nie rusza:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts