Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ku przestrodze! Fatalna jakość kostki Libet

Recommended Posts

lord_yabol, bardzo ciekawe posty. Moja białą picola i biały akropol, aż tak strasznie nie wyglądają. Mają ubytki, ale szare od betonu to nie są. Co za jakość PREMIUM he he he. Już mnie to wszystko śmieszy.

Bo to jest PREMIUM na polski rynek! :D Ze specjalną dedykacją, jak przykładowo niemieckie proszki do prania.

Zareklamowałem i co mam z tego? Uznali reklamację, ale dali mi 10% upustu.

Przyjąłeś? Jeżeli nie to odmów. Po prostu wyślij im pismo z odmową i przedstaw swoje roszczenia.

Ja zrobiłbym tak: Zatrudniłbym jakiegoś studenciaka, który za 300pln postawiłby mi prostą stronę WWW pod domeną "www.moja-kostka-libet.pl" i opisałbym (rzeczowo i bez emocji) jakość kostki jaką dostarczyli. Wystarczy dużo zdjęć i rzetelny opis beznadziejnej jakości produktu, skonfrontowany z tym co przedstawia producent w reklamach.

Były takie strony "www.bmwluksusowatandeda.pl" i parę innych. Wszystkie takie sprawy zostały szybko załatwione z korzyścią dla kupującego.

Tu jest film gościa, który miał problem z reklamacją swojego Porsche:

Z tego co słyszałem (co widać w "dymku" pod koniec filmu), błyskawicznie sprawę załatwili.

Edytowane przez Marian_D

• 1 month później...
  • 2 months później...
Ja mam również złe doświadczenia z działem reklamacji Libet. Wykonawca schrzanił mi taras - nie zaimpregnował, przez co fuga wżarła się w betonowe płyty. Przyjechał technolog, zrobił wielkie oczy, że w ogóle ktoś odwalił takie dziadostwo, na fakturze i wu-zetce nie ma impregnatu, a w oświadczeniu Libet napisał, że nie wie, co się stało z płytami. Dzwonię do handlowca z Libetu, a ten na to, że nie chca wchodzić w spór z wykonawcą!:) Niestety na podstawie ich 'opinii' wykonawca oczywiście odrzucił moją reklamację i teraz sprawa poszła do sądu. ŻENADA. Libet to najgorsza firma, z jaką miałam okazję się spotkać. Co więcej odgrażają się swoim działem prawnym, przysyłając mi linki do moich postów.... Mam prawo wyrażać swoją opinię i będę wszystkich ostrzegać przed Libetem. Omijajcie tą firmę. A co do strony - niedługo się pojawi:)

• 1 year później...