pabik 25.05.2018 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 Witam.Czy ktoś zastanawiał się na jakimiś krokami prawnymi wobec powyższej sytuacji ,gdyż mnie czeka podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ukiS 31.05.2018 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 (edytowane) Witam. Jestem kolejnym "szczęśliwym" posiadaczem PCWU 300K-2.3 kW Hewalex. Naturalnie uszkodzony skraplacz tuż po gwarancji. Według serwisu: " nie ma możliwości wykonania naprawy polegającej na zalutowaniu nieszczelności skraplacza, która byłaby skuteczna w dłuższej perspektywie, dlatego takie naprawy nie są wykonywane. Nie ma możliwości także wymiany skraplacza, gdyż jest on integralną częścią zasobnika. Wymiana zasobnika (ze skraplaczem) z kolei przewyższa koszt zakupu nowego urządzenia zatem także nie jest praktykowana." Oczywiście zaproponowano mi zakup nowej pompy: " PCWU 300eK-2,5kW w cenie zakupu 4680,4 zł brutto". Mam "przyjemną" korespondencję mailową z serwisem i na tej podstawie będę zgłaszał sprawę do UOKIK. Gdyby ktoś chciał się podłączyć proszę o info.. Edytowane 8 Czerwca 2018 przez ukiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 31.05.2018 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Witam. Jestem kolejnym "szczęśliwym" posiadaczem PCWU 300K-2.3 kW Hewalex. Naturalnie uszkodzony skraplacz tuż po gwarancji. Według serwisu: " nie ma możliwości wykonania naprawy polegającej na zalutowaniu nieszczelności skraplacza, która byłaby skuteczna w dłuższej perspektywie, dlatego takie naprawy nie są wykonywane. Nie ma możliwości także wymiany skraplacza, gdyż jest on integralną częścią zasobnika. Wymiana zasobnika (ze skraplaczem) z kolei przewyższa koszt zakupu nowego urządzenia zatem także nie jest praktykowana." Oczywiście zaproponowano mi zakup nowej pompy: " PCWU 300eK-2,5kW w cenie zakupu 4680,4 zł brutto". Mam "przyjemną" korespondencję mailową z serwisem i na tej podstawie będę zgłaszał sprawę do UOKIK. Gdyby ktoś chciał się podłączyć proszę o info. Hej, przykra sprawa-ja bym doradził skorzystać z prawnika. Jak pójdzie pismo z kancelarii -to zazwyczaj inaczej podchodzi druga strona do tematu. Mnie wodociągi zwodzili kilka lat ws zwrotu kosztów za wykonanie kawałka instalacji -dziwnym trafem po piśmie od adwokata ,sprawa nabrała rozpędu i po 3 m-cach szczęśliwie dla mnie się skończyła. Spróbuj -zaryzykujesz 2/3 stówy , a możesz zwiększyć swoje szanse na zwrot kosztów. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajent007 03.06.2018 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Ja wraz z propozycją kupna nowej pompy dostałem informację, że w nowych pompach ten defekt już nie występuje.A jednak występuje. Ignorancja firmy jest przeogromna. Nigdy więcej produktu tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts