Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co zrobić z zepsutą trwale pompą?

okr2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Jestem kolejnym "szczęśliwym" posiadaczem PCWU 300K-2.3 kW Hewalex. Naturalnie uszkodzony skraplacz tuż po gwarancji. Według serwisu: " nie ma możliwości wykonania naprawy polegającej na zalutowaniu nieszczelności skraplacza, która byłaby skuteczna w dłuższej perspektywie, dlatego takie naprawy nie są wykonywane. Nie ma możliwości także wymiany skraplacza, gdyż jest on integralną częścią zasobnika. Wymiana zasobnika (ze skraplaczem) z kolei przewyższa koszt zakupu nowego urządzenia zatem także nie jest praktykowana."

Oczywiście zaproponowano mi zakup nowej pompy: " PCWU 300eK-2,5kW w cenie zakupu 4680,4 zł brutto". Mam "przyjemną" korespondencję mailową z serwisem i na tej podstawie będę zgłaszał sprawę do UOKIK. Gdyby ktoś chciał się podłączyć proszę o info..

Edytowane przez ukiS

Witam. Jestem kolejnym "szczęśliwym" posiadaczem PCWU 300K-2.3 kW Hewalex. Naturalnie uszkodzony skraplacz tuż po gwarancji. Według serwisu: " nie ma możliwości wykonania naprawy polegającej na zalutowaniu nieszczelności skraplacza, która byłaby skuteczna w dłuższej perspektywie, dlatego takie naprawy nie są wykonywane. Nie ma możliwości także wymiany skraplacza, gdyż jest on integralną częścią zasobnika. Wymiana zasobnika (ze skraplaczem) z kolei przewyższa koszt zakupu nowego urządzenia zatem także nie jest praktykowana."

Oczywiście zaproponowano mi zakup nowej pompy: " PCWU 300eK-2,5kW w cenie zakupu 4680,4 zł brutto". Mam "przyjemną" korespondencję mailową z serwisem i na tej podstawie będę zgłaszał sprawę do UOKIK. Gdyby ktoś chciał się podłączyć proszę o info.

Hej,

przykra sprawa-ja bym doradził skorzystać z prawnika.

Jak pójdzie pismo z kancelarii -to zazwyczaj inaczej podchodzi druga strona do tematu.

Mnie wodociągi zwodzili kilka lat ws zwrotu kosztów za wykonanie kawałka instalacji -dziwnym trafem po piśmie od adwokata ,sprawa nabrała rozpędu i po 3 m-cach szczęśliwie dla mnie się skończyła.

Spróbuj -zaryzykujesz 2/3 stówy , a możesz zwiększyć swoje szanse na zwrot kosztów.

Powodzenia