busiarz 23.03.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Tak jak w temacie w środku mam grzałkę elektrycznąW jaki sposób podgrzać wode gazem mam w piwnicy CNG doprowadzoneco musze kupic? Kupuje się jakiś palnik i dobrowadza gaz do pieca CO ? czy jak inaczej?Chce podgrzać wode w bojlerze a nie na bierzącoObecnie albo grzeje prądem (drogo wychodzi) albo zakręcam piec na dom a palę w piecu grzejac tylko bojler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 24.03.2015 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 ref odświeżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 25.03.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Poszukaj urządzeń pod nazwą "podgrzewacz gazowy".Może to będzie satysfakcjonujące rozwiązanie. PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 25.03.2015 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 ale to junkers podgrzewa przeplywowoa jak podgrzać juz zamontowany bojler? A jakis palnik da sie kupic i do pieca wsadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 25.03.2015 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 pomoze mi ktos? czy owe podgrzewacze gazowe jednocześnie podgrzewają tez wode w co?szukalem i przeważnie to są przeplywoweja juz bojler mam tylko chce go podgrzać gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 25.03.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 pomoze mi ktos? czy owe podgrzewacze gazowe jednocześnie podgrzewają tez wode w co? Tak. Nazywa sie to kocioł gazowy. Wybór masz ogromny. ja juz bojler mam tylko chce go podgrzać gazem Może to będzie rozwiązaniem. Nie jest przepływowy i jest prosty w zastosowaniu. Wystarczy postawić pod bojlerem. A na poważnie. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Masz kocioł gazowy, który nie pracuje z priorytetem na rzecz cwu? Masz kocioł na paliwa stałe, a bojler na prąd i ewentualnie możesz ręcznie przełączyć kocioł na bojler? Opisz instalację i na pewno pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 26.03.2015 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 pisałem przecież mam piec CO na węgiel a na co mam miec i zeby byla woda ciepla to pale w piecu i zakrecam na dom ale i to potem puszcza i grzejniki grzejąCzy mozna do pieca wmontowac jakis gazowy palnik taki jak pokazałeś na fotce?Chciałbym tez miec mozliwosc grzania domu a każdy junkers na to pozwala czy nie?Junkersy to przeplywowe są ja juz bojler mam i w nim 2kw grzalka ale nie chce z niej krozystać (koszty)czy moge kupic no nie wiem jak to sie zwieaby podgrzac wode w bojlerze gazem? a i bede mial mozliwosc tez odkrecic i podgrzac caly dom? Opiszcie prosze co to są te junkersy, piece jednofacowe i 2 fazowe na gaz ziemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 26.03.2015 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 http://www.bojlery.pl/bojler-dwuplaszczowy-lemet-80l-pianka.htmltaki mam bojler tylko wiekszyjak chce podgrzac sam bojler to zakrecam nad piecem na CO a zawór na bojler otwarty a zawór na co tez mam ten dolny otworzyć?jak zamklem to mi sie w piecu do 100st woda zagotowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 26.03.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 pisałem przecież mam piec CO na węgiel a na co mam miec i zeby byla woda ciepla to pale w piecu i zakrecam na dom ale i to potem puszcza i grzejniki grzeją Czy mozna do pieca wmontowac jakis gazowy palnik taki jak pokazałeś na fotce? Chciałbym tez miec mozliwosc grzania domu a każdy junkers na to pozwala czy nie? Junkersy to przeplywowe są ja juz bojler mam i w nim 2kw grzalka ale nie chce z niej krozystać (koszty) czy moge kupic no nie wiem jak to sie zwie aby podgrzac wode w bojlerze gazem? a i bede mial mozliwosc tez odkrecic i podgrzac caly dom? Opiszcie prosze co to są te junkersy, piece jednofacowe i 2 fazowe na gaz ziemny Nigdzie /przynajmniej w tym wątku/ nie napisałeś, że masz kocioł na węgiel. Osobiście nie znam rozwiązania /kotła/ jednocześnie na paliwo stałe i na gaz ziemny. Rozważ przejście całkowicie na gaz ziemny, montując kocioł gazowy i podłaczając istniejacy zbiornik lub przejdź na G12 i wodę w bojlerze grzej w drugiej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 27.03.2015 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 ale to mnie zabije przejscie na gaz, pewnie z 2tys bedzie miesiecznie isc a czemu 2 fun są drozsze od 1fun? A palnika samego sie nie zamontuje? A urządzenie typu junkers ma tez funckje podgrzania co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 27.03.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Nie wiem jaki masz kocioł i co do niego wrzucasz. Jeśli śmieciucha to rzeczywiście gaz bedzie dużo droższy. a czemu 2 fun są drozsze od 1fun? Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. A palnika samego sie nie zamontuje? Jak sobie wyobrażasz montaż palnika gazowego w komorze spalania kotła na paliwo stałe? Ja jakoś nie bardzo. A urządzenie typu junkers ma tez funckje podgrzania co? Jakie urządzenie masz na myśli? Każdy kocioł gazowy może pracować na rzecz co i cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 27.03.2015 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Jakiego śmieciucha? Mam zwykły żeliwny polski piec wykonany przez fachowca ma już ponad 20lat. 2 drzwiczki i popielnik + pompa obiegowa, A ile procent drożej jest grzejąc gazem? Nie może mi ktos napisać tak np ogrzewanie węglem miesięcznie 1000zł gazem 2000 a olejem np 3000? No zauważyłem że 2 funkcyjne piece są tansze dlaczego tak jest? Czy można w nim nie korzystać z podgrzewania wody przepływowego a podpiąc pod mój bojler? Dlaczego też się nie montouje? No w piecu jest ogień to jaka to różnica czy to węgiel czy gaz. Juz piec mam . Wiec myśłałem żę montuje sie palnik podpala jak to w kuchni gazowej zapałką i on mi ogrzewa wodę w piecu a potem sobie sam ustawiam czy na bojler czy na co. Nierozumiem zbytnio czemu się nie montuje? Zrobiłem przegląd rynku to te urzadzenia są strasznie drogie. Najtańsze są pogrzewacze wody za 600-700zł czy one mogą służyc za podgrzewacz wody CO? Bo jaka to różnica czy podgrzewa na bierząco wodę do mycia się czy do grzejników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 27.03.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Skup się na jednym temacie i nie pisz w dwóch wątkach. Nie nie trzeba się będzie powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts