Grzegorzyk 24.03.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Witam, Wiem, że tematy już były i można tego poszukać wiele… ale jak to w internecie większość to brednie...liczę tutaj na konkretne obiektywne porady od ludzi którzy na prawdę mają o tym pojęcie Woda w moim mieszkaniu w kamienicy nie jest najlepszej jakości z uwagi, na bardzo stary typ budownictwa i umiejscowienie na uboczu. Chciałbym zaopatrzyć się w filtr odwróconej osmozy najlepszej jakości by cała moja rodzina mogła bezpiecznie spożywać tę wodę, używać jej do gotowania itd. Fajnie jakby była wzbogacona jakimś filtrem co powoduje, że woda ma wszystkie właściwości jak mineralna ze sklepu. Pozdrawiam i proszę o konkretne opinie ! Dziękuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 25.03.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Oczekujesz opinii czy oferty? Moja opinia jest taka, że to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 25.03.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Polecamy http://www.ultrafiltracja.pl/pl/p/Odwrocona-osmoza-Puricom-Stella/7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzyk 25.03.2015 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Potrzebuje oferty i opinii o konkretnych modelach.Klarsan trochę to za dużo 1000 zł wydać na filtr dla mnie.Myślałem coś około 500 zł tyle jeszcze mógłbym wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 25.03.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Sam używam taniego zestawu za ok 400 PLN. Poza słyszalną pracą i średnią jakością plastików (na które i tak nie muszę patrzeć) to nie mam uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzyk 02.04.2015 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 A co ile wymieniasz wkłady w nich? i jakie marki wybierać? i rozumiem, że wybrać RO7?Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 02.04.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 A co ile wymieniasz wkłady w nich? i jakie marki wybierać? i rozumiem, że wybrać RO7? Pozdrawiam ! Wkłady wymieniam co 6-12 miesięcy... raczej staram się co 6 ale ostatnio nie miałem czasu i trochę to przeciągnąłem. Ale u mnie przed RO jest zmiękczacz więc woda jest już filtrowana wstępnie. Ten co mam to się chyba nazywa RO6... ale to zależy jak kto liczy... wszelkie jonizatory i kulki mocy możesz sobie odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzyk 08.04.2015 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 RO6 w sensie 2 mechaniczne, blok węglowy, membrana, liniowy wegiel, mineralizator?Bo to powinienem wszystko mieć by woda była jak z butelki?i w tej cenie widze takie są.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 08.04.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 RO6 w sensie 2 mechaniczne, blok węglowy, membrana, liniowy wegiel, mineralizator? Bo to powinienem wszystko mieć by woda była jak z butelki? i w tej cenie widze takie są.. To w zupełności wystarcza... jeśli jest coś ponad to co wymieniłeś to zazwyczaj są jakieś magiczne kulki, a w to nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzyk 08.05.2015 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Ja też uważam, że RO 6 to jest max potrzeby. Do tego wylewka dwurożna i można pić wodę przed i po mineralizatorze. Tutaj dobre rozwiązanie - http://allegro.pl/odwrocona-osmoza-puricom-stella-ro-6-wyprzedaz-i5248921257.html Marczak różnica w cenie między ro6 a ro7 jest nikła dlatego wybrałem ostatecznie ro7 2 tygodnie działam i jestem bardzo zadowolony zobaczymy jak bedzie dalej i co ile bedzie trzeba zmieniac wkłady... http://filtrwody.pl/pl/p/RO7-FILTR-OSMOZA-PENTAIR-100GPD-JONIZATOR-ZAPAS-18-MIESIECY/681 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczak 11.05.2015 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Rozumiem, że zmotywowała Cię głównie cena - bo to co podałeś to najtańsza chińska osmoza. Mogłeś ją kupić na chińskim allegro za niecałe 50$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzyk 19.05.2015 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Rozumiem, że zmotywowała Cię głównie cena - bo to co podałeś to najtańsza chińska osmoza. Mogłeś ją kupić na chińskim allegro za niecałe 50$. No z tego co wiem bo trochę poczytałem to co kupiłem jest na częściach USTM czyli europejskiej a na pewno nie chińskie.. a membrana Pentair to jest poza filmtec'iem najlepsza membrana jaka jest? poza tym większość lepszych systemów na takich elementach jest robione? więc nie wiem czemu tak uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 19.05.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Olać to czy chińskie czy nie teraz wszystko jest chińskie. MIałem RO7 i coś smierdziało z tych chyba z mineralizatora (od nowosci woda smierdziała) wywaliłem mineralizator i jest OK. Najtańszy filtr spełnia swoje zadanie i takie polecam kupować a nie te po 1000:) Swoją rolę spełnia. Woda gotowana parę razy dziennie a czajnik po 1,5 roku w środku czyściutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczak 20.05.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 No z tego co wiem bo trochę poczytałem to co kupiłem jest na częściach USTM czyli europejskiej a na pewno nie chińskie.. a membrana Pentair to jest poza filmtec'iem najlepsza membrana jaka jest? poza tym większość lepszych systemów na takich elementach jest robione? więc nie wiem czemu tak uważasz? Do domowych systemów dobre są membrany Vontron. Co do podzespołów to złączki John Guest nie mają konkurencji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczak 20.05.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Olać to czy chińskie czy nie teraz wszystko jest chińskie. MIałem RO7 i coś smierdziało z tych chyba z mineralizatora (od nowosci woda smierdziała) wywaliłem mineralizator i jest OK. Najtańszy filtr spełnia swoje zadanie i takie polecam kupować a nie te po 1000:) Swoją rolę spełnia. Woda gotowana parę razy dziennie a czajnik po 1,5 roku w środku czyściutki Ludzie kupują osmozę, żeby mieć sterylnie czystą wodę, a nie żeby od nowości woda śmierdziała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 20.05.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Do domowych systemów dobre są membrany Vontron. To mnie zastrzeliłeś W czym niby te wytwory chińskiej myśli technicznej są lepsze od innych? A w ogóle to dlaczego akurat do domowych systemów są lepsze niż do innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts