KK198 24.03.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Cześć dużo to czy mało, ponieważ mi się wydaje że jednak dużo tym bardziej, że kucie jest po mojej stronie instalacja wkładu kominkowego plus montaż 4 pkt.grzewczych (grawitacja)kanały 15x5 prowadzone w stropie izolowane , wyprowadzenie kratek w ścianach 1590 nettokoszty organizacyjno transportowe w tym transport wkładu kominkowego 150,- nettowkład kominkowy Sparke Varm F 730/500 do 31.03.2015 wartość 975 euro netto (licząc po 4,11 z dnia dzisiejszego -4.007,25 plus 8% vat = 4.327 pln + dystrybutor (rozdzielacz na wkład kominkowy) 430 ,- nettorury spalinowe ~300 zł brutto + materiały do instalacji 1300 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 24.03.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Kup sam wkład + elementy do zabudowy i rozprowadzenia do samodzielnego montażu. Pożycz przyczepkę ze statoila to da dodatkową oszczędność na transporcie. Módl się by chałupa z dymem nie poszła. albo Parzejdź się po paru firmach i pozbieraj oferty, przejdź się do sąsiada, znajomego popytaj czy jest zadowolony z wykonanej zabudowy i rozprowadzeń. W oparciu o te informacje wybierz firmę ze średniej półki cenowej mającej dobrą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.03.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Materiały do instalacji nie wymienione. Kanały - jaka długość, sposób instalacji (zdjęcia!)? Kratki - jakie, w jaki sposób osadzane w ścianach? Transport - ile km? Dystrybutor - jaki (zdjęcia!)? Rury - jakie, ile? Z fusów nikt Ci nie powróży.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK198 24.03.2015 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Sam nie chcę robić, nie umiem, chcę zapłacić normalnie. Tzn. nie za dużo i nie za mało. Tak, żebym ja był w porządku, że płacę za dobrze wykonaną usługę. Kominek jest prawie na środku domku. Do ogrzania 4 pomieszczenia na górze, na dole salon, gabinet i łazienka. Projekt dom w zielistkach ver. 2. Kominek przy wejściu do salonu przy schodach. Transport 10 km. Link do projektu. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-zielistkach-ver-2/m6e11f727d39c5Co do elementów, nie potrafię wymienić. Chodzi o to, że ma normalnie działać bez jakichś ogromnych niepotrzebnych bajerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.03.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Sam nie chcę robić, nie umiem, chcę zapłacić normalnie. Tzn. nie za dużo i nie za mało. Tak, żebym ja był w porządku, że płacę za dobrze wykonaną usługę. Kominek jest prawie na środku domku. Do ogrzania 4 pomieszczenia na górze, na dole salon, gabinet i łazienka. Projekt dom w zielistkach ver. 2. Kominek przy wejściu do salonu przy schodach. Transport 10 km. Link do projektu. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-zielistkach-ver-2/m6e11f727d39c5 Co do elementów, nie potrafię wymienić. Chodzi o to, że ma normalnie działać bez jakichś ogromnych niepotrzebnych bajerów. No to "lufa w krzokach" jak mawiał Gustlik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK198 24.03.2015 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 a lufa w krzokach oznacza że?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 24.03.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 a lufa w krzokach oznacza że?? "Hitler kaput" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 24.03.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Jedź w Elblągu do Kominki Kurcwald albo Kominki Abramowicz , będziesz miał to co chcesz.....albo jeszcze więcej i już . Pozdrów ich od wujka Darka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK198 24.03.2015 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 No i weź się tu czegoś dowiedz. Czy ktoś może mi to wycenić ew. zapytać co jeszcze mam napisać? Czy będziecie mi dawać rady z dupy? PS wycena jest od Państwa Abramowicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 24.03.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 jeżeli Ci wycena nie podchodzi to zamów wkład i akcesoria na internetach a do zabudowy weź Pana Kazika z ogłoszenia. + jest taki że zaoszczędzisz parę złotówek - jest taki że Pan Kazik nie ma firmy i nie udowodnisz mu że coś spierniczył - nie ma rachunku to Pana Kazika też nie było nie jest to złośliwe, jest multum osób które samemu wykonało zabudowę i są ze swojej roboty zadowolone..W tajemnicy powiem Ci że nawet jak spędzisz tu chwilę, poszperasz i zadasz "odpowiednie" pytanie to fachury udzielą Ci wskazówek co jak wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.03.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 a lufa w krzokach oznacza że?? To znaczy że bzdury wychodzą z Twojego pisania, skoro nie możesz podać elementów z których składa się wycena. Na oko wygląda, że nikt Cię okraść nie chciał, ale na na oko to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 25.03.2015 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Witam. No i weź się tu czegoś dowiedz. Czy ktoś może mi to wycenić ew. zapytać co jeszcze mam napisać? Czy będziecie mi dawać rady z dupy? PS wycena jest od Państwa Abramowicz. KK198 ... a powiedz mi na podstawie czego mamy Ci to wycenić i po co ? Nikt z tego forum nie był u Ciebe na budowie, nikt z Tobą nie rozmawiał jak ma wyglądać Twój kominek, jak będzie zwymiarowany, z czego będzie zrobiony, jakie będą detale wykończeniowe. Nikt tu też nie zna warunków wykonania rozprowadzeń DGP. Masz na miejscu dwie dobre firmy: Abramowicz, Kurcwald, które swoimi licznymi realizacjami gwarantują bardzo dobry poziom wiedzy i wykonania oraz pewnie kilka innych, pomniejszych firm gdzie z wiedzą techniczną i jakością wykonania może być różnie, ale na pewno są tanie. Wybierać ... przebierać ... Decyzja powinna należeć do Ciebie a nie do gremium internetowego oddalonego od Twojej budowy często o kilkaset kilometrów ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 25.03.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 No i weź się tu czegoś dowiedz. Czy ktoś może mi to wycenić ew. zapytać co jeszcze mam napisać? Czy będziecie mi dawać rady z dupy? PS wycena jest od Państwa Abramowicz. Każda firma, ma prawo do własnych wycen, szczególnie gdy obejmują doświadczenie, robociznę i materiały. Forum to nie swoisty sąd nad wycenami, nieraz konkurujących na rynku firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts