torpkaski 24.03.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Witam, zamierzam wykonać remont swojego mieszkania w starym budownictwie, muszę zerwać stare podłogi i wykonać nowe, i tu się nasuwa pytanie: jakie podłogi?Jaką wykonać podłogę, na drewnianych legarach czy może wykonać wylewki?Jaka izolacja cieplna? Styropian czy wełna mineralna?Mieszkanie na parterze, pod spodem piwnice, podłoga w kuchni i pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 25.03.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Tyb decydujesz co chcesz czy podłogi drewniane na legarach ( tak jak było )czy wylewka i panele, kafelki. Pod wylewkę lepie twardy styro a jak zdecydujesz się na drewniane podłogi na legarach to pomiędzy legary wełna, ale można i deskę na wylewkę montować. To wszystko zalezy od Ciebie co chcesz mieć i wtedy kalkulacja kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek-kuc 07.05.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Ja u siebie mam podłogę drewnianą na legarach no ale nie każdemu to pasuje..ile masz wysokości w pomieszczeniu w którym chcesz kłaść? U mnie wszystko ogarniali luzie od kuhn, więc po pomiarach siedliśmy sobie i przegadaliśmy sprawę w sensie to czego my chcemy, a tego co się u nas sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts