Zdunek. 24.03.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Witam, Czekam na wydanie pozwolenia na budowę.Moja działka graniczy z trzema innymi, ale mam także udziały w drodze (razem z ok 10 innymi osobami). W adaptacji określone zostało iż ma być studnia, szambo a prąd jest już na działce) Proszę o informację czy starostwo będzie wysyłać pisma do wszystkich zainteresowanych osób (nawet tych od drogi) czyli ok 10 osób, czy tylko do tych trzech z którymi graniczy moja działka? Zależy mi na czasie w przypadku uzyskania pozwolenia a wiem że dwie osoby ( z tych 10) nie odbierają listów. Wielkie dzięki za pomoc i odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kunszt 25.03.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Witam, Czekam na wydanie pozwolenia na budowę. Moja działka graniczy z trzema innymi, ale mam także udziały w drodze (razem z ok 10 innymi osobami). W adaptacji określone zostało iż ma być studnia, szambo a prąd jest już na działce) Proszę o informację czy starostwo będzie wysyłać pisma do wszystkich zainteresowanych osób (nawet tych od drogi) czyli ok 10 osób, czy tylko do tych trzech z którymi graniczy moja działka? Zależy mi na czasie w przypadku uzyskania pozwolenia a wiem że dwie osoby ( z tych 10) nie odbierają listów. Wielkie dzięki za pomoc i odpowiedź. Z tym nieodbieraniem listów to się nie przejmuj. Chyba drugie nie odebranie jest traktowane jako brak uwag - reguluje to kodeks postępowania administracyjnego i prawo pocztowe. Jeżeli nikt nie wniesie odwołania do decyzji będzie ok. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szb 25.03.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 W każdym starostwie mają inne przepisy, ale starają się powiadomić wszystkich, którzy mogą być zainteresowani. Na pewno będą to:- właściciele sąsiednich działek - właściciele działek w odpowiednich odległościach od studni i szambo (bo te obiekty wpływają na zagospodarowanie działek) Dużo zależy od rodzaju budynku, jeśli planujesz np.: warsztat samochodowy to obszar oddziaływania będzie większy. Fakt posiadania udziałów w drodze nie jest tu żadnym wyznacznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 25.03.2015 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 U mnie nie poinformowali nikogo, sąsiedzi byli zdziwieni nawet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szb 25.03.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 a zapomniałem dodać, że jak naprawdę chcesz przyśpieszyć ten proces to zdobądź numer do osoby, która zajmuje się Twoją sprawą w Starostwie i dręcz co tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdunek. 25.03.2015 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Z tym numerem i dręczeniem to nie tak łatwo. Mam numer do kobietki ale podobno jest tak zarobiona że nic nie jest w stanie mi powiedzieć Natomiast jeżeli chodzi o listy to faktycznie, drugie, albo trzecie nieodebrane pismo wiąże się z akceptacją. Ale wysłanie dwóch listów poleconych i czekanie na ich "zwrotki" to jest minimum miesiąc czasu. Ale dzięki wszystkim za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szb 26.03.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Widzę, że jesteś z Wrocławia. Jaka gmina? Ja załatwiałem pozwolenie na budowę w gm. Czernica - dzwoniłem i dręczyłem.To naprawdę skutkowało.Moja sąsiadka się zapowiedziała telefonicznie, że chce zobaczyć projekt i pewnie by na Nią czekali z 2 tygodnie (bo w międzyczasie z tego zrezygnowała i nie powiadomiła urzędu). I mogą udzielać informacji telefonicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts