zgierzak 24.03.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 (edytowane) Witajcie.Mam taki dylemat i wątpliwości bo nie wiem czy nie zostałem wprowadzony celowo w błąd żeby płacić?Czy muszę robić nowy projekt instalacji wewnętrznej gazu, jeżeli mam już defacto wykonaną instalacje wg starego projektu przez poprzedniego właściciela.Przyłącze gazu będzie dopiero teraz robione, pełna dokumentacja projektu domu z przyłączami jest ale stara tzn jest ona w dwóch częściach i została wykonana w dwóch etapach ,dom jednorodzinny odebrany i budynek usługowy który jest już teraz w stanie surowymczy ja muszę robić od nowa projekt instalacji wewnętrznej gazu skoro już taki mam i mam na niego pozwolenie na budowę? Edytowane 24 Marca 2015 przez zgierzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 24.03.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Wykonanie instalacji gazowej wewnętrznej wymaga pozwolenia na budowę. Pozwolenie na budowe jest ważne 3 lata, czyli w tym czasie powinieneś zgłosić w nadzorze rozpoczęcie robót. Jeśli takiego zgłoszenia nie było /+ dziennik budowy + kierownik budowy/ to niestety zaczynasz od początku. Jeśli przerwa w pracach była dłuższa niż 3 lata pomiedzy etapami, rownież zaczynasz procedury od początku. Budynek mieszkalny masz już odebrany, czyli nic w nim nie musisz robic, chyba, że modyfikujesz /zmieniasz/ przebieg instalacji. Natomiast w budynku gospodarczym jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts