rdw 25.03.2015 03:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Do ściany oddzielającej salon z przedpokojem i kuchnią, na takim planie: http://1s.pl/prywatne/naswietlenie.jpg potrzebuję drzwi przeszklonych (z białymi ramami) przy których można doczepić obok stałe naświetlenie boczne w takich samych białych ramach, ale niestandardowo duże, najlepiej tak 80-100 cm, niż to co oferują zwykle producenci czyli góra 60 cm. Drzwi mogłyby być np. w tym stylu - mniejsza o producenta (80 cm): czyli interesuje mnie właśnie o wiele szersze przeszklenie no i z jednej strony. Kto takie coś może produkować? Czy takie coś (naświetlenie równe lub większe otworowi samych drzwi) będzie estetyczne? Chodzi o nasłonecznienie wąskiej kuchni która ma okno od północy i optyczne powiększenie wejścia do kuchni które jest wąskie przez pion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.03.2015 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Z tego co widzę to architekci i projektanci tu się aktywnie nie udzielają, wiec na porady możesz chwilę poczekać (ale - niechbym się mylił). Nie jestem pewny jak duże naświetla robią firmy teraz, ale kilka lat temu wielkość była ograniczona tylko szybą (bo. np. Porta robiła naświetle, a szybę kupowało się we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 25.03.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Jeśli chodzi ci o jak największą ilość światła, to może zastanów się nad wersją całoszklaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 25.03.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Można zrobić okno fix zamiast naświetla, ja tak zrobiłam przy drzwiach wejściowych. Dowolne wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.03.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 No ale tu chodzi o drzwi wewnętrzne. Fix okienny będzie przy nich wyglądał tak sobie W sprawie samego pytania: a nie może być w tym miejscu drzwi dwuskrzydłowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.03.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 A nie można polecieć systemem przesuwnym z prawej i normalnym skrzydłem z lewej? Tak aby skrzydło przesuwne w systemie naściennych wchodziło za kanapę? Naświetle może wyglądać co najmniej dziwnie w tym miejscu.Trzecia opcja to to pomysł Fina z 2-skrzydłówką ... najtańszy i najbezpieczniejszy w realizacji. EDIT:a drzwi jak z fotki powinna zrobić Porta - wystarczy iść do dealera, który da zapytanie do nich o możliwość zrobienia takiego czegoś, jaka cena i na kiedy mogą zrobić. Terminy samej produkcji ponad miesiąc i z tym musisz się liczyć ... reszta czasu to transport i montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts