Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wysłanie fundamentow

matlacz

Recommended Posts

Witam. Mam parę pytań. Wg projektu mam wylac fundamenty 40 wys 50 szerokie plus Chudzik 10 cm Zbrojenie fi 16. Przymarzanie 80 cm. Grunt piasek żwir.

Chcę nie dawać chudziaka tylko fundament z gruchy B 15. 50 wys na 50 szeroki zbrojenie fi 12. Wszystko na równo z gruntem. Ława pójdzie na wys 60 cm nad ziemią i to przysypane piachem i ziemia Taka górka.

Będzie dobrze? Dom z poddaszem użytkowym 7.9 metra w szczycie obrys 10x11 metrow

Edytowane przez matlacz

Witam. Mam parę pytań. Wg projektu mam wylac fundamenty 40 wys 50 szerokie plus Chudzik 10 cm Zbrojenie fi 16. Przymarzanie 80 cm. Grunt piasek żwir.

Chcę nie dawać chudziaka tylko fundament z gruchy B 15. 50 wys na 50 szeroki zbrojenie fi 12. Wszystko na równo z gruntem. Ława pójdzie na wys 60 cm nad ziemią i to przysypane puchem i ziemia Taka górka.

Będzie dobrze? Dom z poddaszem użytkowym 7.9 metra w szczycie obrys 10x11 metrow

A nie możesz zrobić zgodnie z projektem ? To co opisujesz i sposób w jaki to robisz to masakra.

A nie możesz zrobić zgodnie z projektem ? To co opisujesz i sposób w jaki to robisz to masakra.

Ale jaka masakra? Fundament kopie głębiej niż w projekcie ale bez chudziaka, wylanie kończy się 10 cm niżej niż obecny poziom gruntu (ziemi, trawy) chce dom mieć wyżej niż teraz działka ma grunt, po wymurowaniu bloczków na wysokość 60 cm całość będzie miała 1,2 metra. Ławe co będzie wystawać podsypie żwirem, piaskiem i na wierzch ziemią.

Jedynie co to to że chce drut zbrojeniowy dać cieńszy.

od poziomu ustalonego przez geodetę .. który później zrobi obmiar pow wykonaniu tego co powstało.

Poziomy są związane z rzędnymi terenowymi, przynajmniej tak winno być.

Czyli np jak mam 331,4 jako punkt od którego mierzyłem wysokość .. czyli przed wejściem do budynku to musi tak zostać.

Sorry nie musi, pod warunkiem że wykona się projekt zamienny i zmianę pozwolenia na budowę.