Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka betoniarka do 1000 zł? Dom 160 m2...

Recommended Posts

Więc profesjonalna używana ale w dobrym stanie lub większa << Krajowa>> ale robiona na węgrzech chociaż tutaj dużej w tej cenie i nowej nie za bardzo kupisz. Wystrzegaj się tych produkowanych przez ,, małe rączki - skośne oczy<< nie daj się złudzić nazwami tych betoniareczek. Ja teraz kupiłem 130 litrów poj. całkowitej, zasyp 100 litrów ( 2 taczki) polską POL TRADE bo używam i musze dostawczakiem małym przewozić. Miałem chęc na profi za 1000 zł rama solidna, silnik 1 KW x 250V pasek klinowy a jej pojemność 160 l. Tylko waga jak dla mnie i gabaryt za duże. A na budowie nie zakatowałbyś jej nawet przez kilka ładnych lat.

Jeżeli betoniarka będzie służyła do przygotowania zaprawy do murowania, wylewek i drobnych betonów ( nie łąwa czy strop) to taka jaką kupiłem w zupełności Cię zadowoli. Sorry nie podam żadnych linków bo nie chcę nic reklamować. Jak coś to mogę na priv.

Edytowane przez wiesiek6308

Cześć,

dzięki za odpowiedzi!

Fundament już wylany z gruszki, strop też będzie lany z gruszki. Może tarasy zrobię z betoniarki. Na pewno będzie potrzebna do zaprawy do bloczka betonowego i do zaprawy do Porothermu Winerbergera (ściany). Może jeszcze do ogrodzenia będę z niej korzystał. Murarz jest 1 + ja i Ojciec jako pomocnicy.

Jak ktoś ma coś sprawdzonego to niech wrzuca śmiało linki - producent na pewno będzie zadowolony.

Pozdro!

Producent pewnie tak ale nie forum i forumowicze.http://allegro.pl/betoniarka-betoniarki-130l-altrad-pl-mieszalnik-i5203030986.html

Obecnie katuję własnie taka. Mówię szczerze polecam tylko sam składasz ale jest dobra instrukcja i nie ma problemu. Cicha dobrze miesza, lekka do przemieszczania. 2 lata gwarancji .

Ludzie nie popadajcie w paranoję. Tam większego silnika nie trzeba, są przełożenia. Cały dzień pracowałem ją nawet na chwilkę nie wyłaczałem , lałem fundament pod ganek. Nawet nie kichnęła- a mieszałem dość suchy beton. Dwie taczki to wystarczy na jeden fracht. Na wylewkę mały woreczek cementu i nie musisz nic dzielić kombinować. Kilka lat wstecz pożyczałęm betoniarkę od kolegi pojemności nie pamiętam ale robiła 4 taczki pełne betony w silnik jednofazowy tylko 900 wat. Ale cóż każdy ma prawo dom swego zdania.

Wiesiek widzę, że ostro atakujesz budowę :)

Zazdroszczę, bo mój murarz przyjdzie do bloczków fundamentowych dopiero na początku maja :(

Wezmę produkt firmy ALTRAD, zastanawiam się teraz tylko który?

http://allegro.pl/betoniarka-betoniarki-130l-altrad-pl-mieszalnik-i5203030986.html jest w OBI z silnikiem 0,55 kW za 649 zł

czy ten:

http://allegro.pl/betoniarka-betoniarki-mk165-altrad-pl-mieszalnik-i5203029873.html jest w OBI model B1610FK za 779 zł

Zaraz po Świętach robię zakup :)

Jeżeli ta większa jest też z ALTRAD to możesz śmiało brać. Może uda Ci się kupić złożona już to jeszcze lepiej jeżeli nie to prawie godzinka Ci zajmie. Pamiętaj o najważniejszym szczególe wyreguluj luz 1.5 lub 2 mm między ząbkami zębatki atakującej a wieńcem. Inaczej mówiąc złóż zgodnie z instrukcją. Powodzenia.