vansam 25.03.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Witam Jest to mój pierwszy post, więc Witam wszystkich i dziękuje za rady:D Kupiłem gotowy dom, jednak nie wszystko zostało wykończone. Na zewnątrz jest taras, pod którym znajduje się pomieszczenie gospodarcze, taka piwnica Nie jest on niczym zaizolowany, zwykła wylewka z kamykami, (sorry za brak profesjonalnej nazwy). Taras powstał razem z domem i tu jest jeden z problemów, dom osiadł na fundamentach i cała woda spływa w stronę domu, Wiem że najprościej zrobić wylewkę z spadkiem, ale podpowiedziano mi by wpierw zrobić izolację, na to wylewkę równającą i znów izolację. Nie wiem czy wylewkę uda mi się wykonać w tym roku, ze względu na koszt, jednakże izolację przeciwilgociową muszę wykonać- od strony pomieszczenia zaczyna odpadać beton płatami, słaby ciąg powietrza, nie chciałbym by się taras zawalił. Zaproponowano mi kilka rozwiązań, od pokrycia tego papą (trochę w lato by zbyt grzało ) poprzez zaprawy uszczelniające pod płytki, na folii w płynie kończąc. Pytanie co najlepiej zastosować, by w przyszłości móc położyć wylewkę wyrównującą. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 25.03.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Daj papę termozgrzewalną a na nią wylewkę spokojnie dasz kiedy będziesz miał czas i fundusze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vansam 25.03.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Dzięki, tylko problem w tym że jak wzrosną temperatury, trochę będzie nas w nogi palić , taras jest od strony południowej więc cały dzień w słońcu, nie wiem jak na takie rozwiązanie generał zareaguje:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 26.03.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) Dzięki, tylko problem w tym że jak wzrosną temperatury, trochę będzie nas w nogi palić , taras jest od strony południowej więc cały dzień w słońcu, nie wiem jak na takie rozwiązanie generał zareaguje:confused: Spoko - możesz na papę położyc nawet starszy dywan , inną wykładzinę . Ale mówię szczerze, że taka papa zabezpieczy Ci na bank. A generałową wyślij do rezerwy, teraz popularne są te ćwiczenia. Po papie zrób wylewke i połóż sobie płytki w/g gustu generała będzie zadowolona. Edytowane 26 Marca 2015 przez wiesiek6308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vansam 11.05.2015 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 HejDorosłem;) do wykonania wylewki równającej.Pytanie jaką wylewkę połozyć, jestem laikiem, a w google tyle tematów ile gwiazd na niebie.Wylewka musi być ze spadkiem, gdyż teraz jest spadek w stronę budynku, różnica w poziomie to około 3 cm od krawędzi tarasu do budynku.Robić samemu (mam zdolności i chęci:)) czy lepiej wziąć kogoś i kupić beton gotowy? Taras 30m2.Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 11.05.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 To z czego jest czy będzie zrobiona wylewka zależy od tego jaka jest jej grubość w najcieńszym miejscu. Jeżeli są milimetry - to tzw. zaprawa naprawcza typu pcc, beton jak grubość idzie w cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vansam 12.05.2015 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Przy tej powierzchni to ekonomicznoej będzie beton lać, dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 12.05.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 vansam: powierzchnia może być i gigantyczna - pytanie ile jest miejsca od dachu (i stropu) by złapać poziomy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts