Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytania w sprawie bramy Wiśniowski z napędem Mido

Recommended Posts

źle wyregulowane sprężyny bądź prowadnice za bardzo w górze na końcu, tzn za bardzo nie w pionie

Podniesienie powinno być albo w poziomie albo 1% w górę od strony napędu

Ja zawsze montuję poziomo i takiego zjawiska nie ma. Bez napędu ze skrajnego otwarcia bramy lekko się cofa ale sama się nie zamyka

Zgadzam się z kolegą. Przykład pokazuje jak ważne jest dobre zamontowanie bramy garażowej.

• 7 months później...
Podłącze się pod temat. Brama Wiśniowski napęd mido po otwarciu sama się zamyka w różnych czasach raz po minucie raz po trzech itp. Na Pilota praktycznie nie reaguje (bateria nowa). Wykonałem według instrukcji uczenia zamykania i otwierania przypisałem ponownie pilota i było ok dopóty nie otworzyłem jej ze trzy razy i znów nie chce się otwierać a jak już zadziała to zamyka się sama. Jest jakieś menu serwisowe które przywróci ustawienia fabryczne czy tylko serwis?

• 5 months później...

Podłączę się.

Czyli co - jak prądu nie ma, a chcę wyjechać autem, to sznureczkiem wysprzęglam bramę, otwieram ją ręcznie i zakładając że nie opada sama, to bezpiecznie wyjeżdżam i znowu ręcznie zamykam. I potem jak zablokować ją z powrotem - da się ją zasprzęglić z powrotem żeby napęd trzymał, czy jakiś dodatkowy rygiel muszę zastosować żeby mieć ją bezpiecznie zamkniętą?

Ps. O tym Wiśniowskim z Mido piszę.