szala18 26.03.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Witam, chciałem zapytać odnośnie instalacji odgromowej domu jednorodzinnego, jest kilka sposobów wykonania odgromu, jedni radzą robić otokowa w odleglości 1 m od budynku (choc kladzie się bednarkie zaraz obok i nie zachowuj się tego 1 m) natomiast drudzy radząprzyspawać bednarke do zbrojenia w narożnikach budynku i niby to najlepszy sposób ?jak sądzicie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 26.03.2015 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Jedno drugiemu nie przeszkadza.Już masz budynek czy dopiero się będziesz budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.03.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Witam, chciałem zapytać odnośnie instalacji odgromowej domu jednorodzinnego, jest kilka sposobów wykonania odgromu, jedni radzą robić otokowa w odleglości 1 m od budynku (choc kladzie się bednarkie zaraz obok i nie zachowuj się tego 1 m) natomiast drudzy radząprzyspawać bednarke do zbrojenia w narożnikach budynku i niby to najlepszy sposób ?jak sądzicie dzięki A jak radzi projektant i i Rozporządzenie wykonawcze do Prawa budowlanego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szala18 26.03.2015 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Jestem na etapie fundamentu, w sobotę zalewamy i muszę podjąć decyzję, mam dospawane do rdzeni ktore pójdą do wieńca i będą połączone z dachem. Kierownik budowy mowi ze jak dobrze walnie to elewacje rozwali nawet jak będzie w izolacji, elektryk mowi ze nie ma takiej opcji. Wg kier budowy lepej otok wykopać obok... A to i tak przecież polaczone jest z uziomem w fundamencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.03.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Kierownik budowy jest kiep niedouczony, to wszystko.Czytaj http://edwardmusial.republika.pl/pliki/uziomy_fundamentowe.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 27.03.2015 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Jestem na etapie fundamentu, w sobotę zalewamy Bednarka do środka zbrojenia. Skoro nie jest zalane, to tylko uziom fundamentowy. Otokowy ci zgnije po kilku latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts