mark3k 30.03.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Podgrzewacz wody przepływowej jak sama nazwa wskazuje podgrzewa wodę tylko podczas jej przepływy (odkręcony kurek z wodą = spadek ciśnienia w rurach = załączenie termy gazowej przepływowej.). Bojler nie zmienia ciśnienia w rurach stąd przepływowy ogrzewacz się nie załączy i nie nagrzeje wody w zbiorniku.Tutaj trzeba zupełnie innego systemu sterowania ogrzewaczem i pompę obiegową - wymuszającą przepływ wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 30.03.2015 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 czyli potrzebuje prawdziwy piec gazowy do grzania całej chałpy 150m2 aby podgrzac tylko bojler? dobrze mówie?taki 2 funkcyjny może być? ceny też jak z kosmosu co moze być warte 2 tys w skrzynce z palnikiem gazowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 30.03.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Chyba powinieneś się przymierzyć do produkcji kotłów gazowych. Palnik + skrzynka i kasa leci nieprzerwanym strumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 31.03.2015 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 czyli Greenzaz wyjaśnij mi czy ja potrzebuje prawdziwy kocioł gazowy aby jedynie podgrzać sam bojler? Czy jest jakiś podgrzewacz wody do bojlera?I wyjaśnij mi prosze czym się rózni byle jaki kocioł za 1000zł czy 1,5k przeważnie to są 2 funkcyjne od jakiegos za 5-10k przeważnie to są 1 funkcyjne tylko mocą czy jeszcze czyms? Nawet te tanie kotły mają zapalarkę automatyczna i moc sporą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 31.03.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Użyłem skrótu myślowego. Kocioł można zamontować na zgłoszenie. Przerobienie instalacji gazowej np. pociagnięcie z kuchni do kotłowni w piwnicy wymaga pozwolenia na budowę.. Nie w Polsce. Tutaj kocioł jest elementem instalacji gazowej. Pewnie, że można go powiesić na ścianie (bez instalacji gazowej) bez żadnej biurokracji, ale np. wymienić na inny model trzeba już na PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 31.03.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Wymiana kotła jest na zgłoszenie. Przeróbka instalacji gazowej jest na pozwolenie /jasne, że z kotłem/, modernizacja instalacji /wymiana/ na zgłoszenie. Nic nie wiemy co i gdzie busiarz ma zamontowane, jakie ma pozwolenia. Gdzie i co chce montować.Robi sobie jaja dopytując w koło Macieju o to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 03.04.2015 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 nie robie sobie jaj chce miec mozliwość podgrzania bojlera gazem czyli nie da sie tak zrobic?Muszę kupował pelnowymiarowy kocioł gazowy do co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 03.04.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie w Polsce. Tutaj kocioł jest elementem instalacji gazowej. Pewnie, że można go powiesić na ścianie (bez instalacji gazowej) bez żadnej biurokracji, ale np. wymienić na inny model trzeba już na PnB. Witam kolego mam pytanie. Czy wymieniając przepływowy podgrzewacz gazowy zwany potocznie "junkersem" trzeba załatwiać jakieś pozwolenia, złoszenia czy inne papiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 03.04.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Czy wymieniając przepływowy podgrzewacz gazowy zwany potocznie "junkersem" trzeba załatwiać jakieś pozwolenia, złoszenia czy inne papiery? Np. tu masz wymienione. http://muratordom.pl/prawo/formalnosci-budowlane/z-pozwoleniem-czy-bez-lista-klopotliwych-prac-remontowo-budowlanych,132_9200.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 21.08.2015 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Panowie a czemu piecie 1 fun są droższe od odpowiedników 2 funkcyjnych i wyjasni mi ktoś czym się rózni piec za 1tys od takiego za 5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 21.08.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 1. Niekoniecznie http://www.termet.com.pl/upload/cennik/cennik3.pdf 2. Płacisz za logo, zastosowane rozwiązania, czasem wyposażenie. Czym się różni lodówka Beko od Liebherr-a? I ta i ta chłodzi. Często Beko lepiej i oszczędniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts