magda-j 26.03.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 WitajcieTamat prawie absurdalny - otóż mam kominek/wkład/piec zwał jak zwał LEDA JUWEL H1 E i nie wiem nic na temat tego systemu...Ale po kolei, kupiliśmy z mężem dom w stanie surowym zamkniętym a w nim w pakiecie takie właśnie cudo, poprzedni właściciel twierdził że jest to kominek akumulacyjny, bufforowy i jest w stanie nagrzać cały dom bez dodatkowych instalacji, ponieważ ciepło jakie wytwarza promieniuje po domu. Jest to malutki domek parterowy, 83m2, prawdopodobnie do celów mieszkalnych będziemy adaptować górę. Nigdy nie słyszeliśmy o piecokominkach itd, zastanawialiśmy się czy da się pod niego podpiąć instalacje ogrzewania podłogowego.Generalnie nie wiem o co chodzi, na stronie producenta też nie znalazłam za wielę informacji. Czy ktoś mi wyjaśni jak funkcjonuje taki kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 27.03.2015 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Masz porządne palenisko piecowe, które MUSI współpracować z odpowiednią masą akumulacyjną. Poczytaj na naszej stronie o kominkach akumulacyjnych:http://www.kominki-godzic.pl/oferta/kominki/kominki-i-piece-akumulacyjne/kominki-i-piece-akumulacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 31.03.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Witajcie Tamat prawie absurdalny - otóż mam kominek/wkład/piec zwał jak zwał LEDA JUWEL H1 E i nie wiem nic na temat tego systemu... Ale po kolei, kupiliśmy z mężem dom w stanie surowym zamkniętym a w nim w pakiecie takie właśnie cudo, poprzedni właściciel twierdził że jest to kominek akumulacyjny, bufforowy i jest w stanie nagrzać cały dom bez dodatkowych instalacji, ponieważ ciepło jakie wytwarza promieniuje po domu. Jest to malutki domek parterowy, 83m2, prawdopodobnie do celów mieszkalnych będziemy adaptować górę. Nigdy nie słyszeliśmy o piecokominkach itd, zastanawialiśmy się czy da się pod niego podpiąć instalacje ogrzewania podłogowego. Generalnie nie wiem o co chodzi, na stronie producenta też nie znalazłam za wielę informacji. Czy ktoś mi wyjaśni jak funkcjonuje taki kominek? Witam serdecznie Nasza firma jest generalnym importerem kominków LEDA na Polskę. Zapraszam na stronę http://www.ledapolska.pl Ponadto, proszę o kontakt - chętnie pomożemy Pani dobrać pozostałe komponenty całego systemu. Serdecznie zapraszam - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts