anulla1986 17.05.2016 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 (edytowane) Wczoraj tak jak pisałam dzwoniłam jeszcze do Pana od kuchni w końcu doczekałam się wyceny porównując wyceny od dwóch stolarzy cena jest praktycznie taka sama Wklejam tu rysunki jakie Pan nam rozrysował będzie jeszcze parę zmian A i bym zapomniała grunt kupiony i farba biała też padło na Dekoral Edytowane 17 Maja 2016 przez anulla1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 18.05.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Nareszcie jakieś wieści Fajnie że udało się coś uzyskać, bo mi jedna firma powiedziała że zrobią projekt, ale mi go nie dadzą do reki, ani nie mogę zrobić zdjęcia.. tylko wszystko na miejscu Widzę że zmieniliście położenie zlewu względem tego, co było w oryginalnym projekcie Ja tak namotałam i teraz nic mi nie wychodzi! Najfajniejsza jest kuchnia w kształcie kwadratu, tak jak u Was.. Aha, jeszcze jedno pytanko. Kuchnie robicie na systemie bluma, czy coś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 18.05.2016 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 To ja mam tylko rysunki 2 fachowca pierwszego nie mam ale on pewnie wnet wróci to może skończy ten mój projekt Ja też bardzo chciałam taką wersję kuchni trochę zamkniętą żeby goście siedzący w salonie nie widzieli mojego bałaganu w kuchni hehe i dlatego jest lada i do tego nadstawka na ladę Oj powiem ci że tu trzeba się zastanowić tak rozsądnie żeby to miało ręce i nogi ja zamierzam jeszcze zlew zmniejszyć bo ten dwukomorowy z ociekaczem ma aż 120 cm nie wiem czy nie zmienię na jednokomorowy z ociekaczem jest na pewno krótszy bo ten pół kuchni zajmuje Powiem ci że w tym systemie bluma podobają mi się niektóre bajery np szuflady narożne i to duże cargo ale ceny tego mnie przerażają mój m jak usłyszał ceny to od razu było..... a na co ci to... a ty będziesz korzystać z bluma ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 18.05.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Właśnie ja popełniłam ten błąd, że zamknęłam kuchnię Jakoś obawiałam się tego, że zapachy będą mi bardzo przechodzić, a po drugie uwielbiam robić bałagan w trakcie gotowania Z tego powodu postawiliśmy ściankę teraz jest ona chole**ym problemem! kuchnia zrobiła się strasznie wąska i długa no ale.. Ja chciałabym zlew jednokomorowy albo taki półtorakomorowy z ociekaczem.. jeszcze się nad tym nie zastanawiałam Co do blumów, to właśnie chciałabym zastosować ich trochę, no ale cena robi swoje.. zapewne jeszcze się zastanowię nad tym chciałam szuflady metalowe i na pewno w górnych szafkach podnośniki tejże firmy no ale.. kuchnia narazie jest wielka niewiadomą. Boję się, że jak zobaczę pierwszą wycenę, to będą mnie zbierać z podłogi Mój mąż podpatrzył pewne rzeczy u siostry w kuchni i przyznał, ze też to chce mieć u siebie.. mam nadzieję że nie będzie mi robił większych problemów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 18.05.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Przychodzę z rewizytą i widzę, ze zaczęliście budowę prawie równo rok przed nami, wobec tego mogę sie spodziewać, ze najpóźniej za rok będę urządzać i meblować kuchnię; nie mogę się już doczekać tego etapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 18.05.2016 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Jeśli chodzi o zlewozmywak w kuchni to jaki on ma być to ja się biłam z myślami i sama nie wiedziałam jaki i dalej nie wiem moje utrapienie ale na pewno nie chce takiego wielkiego jak jest na rysunku :P Mój to nawet "nie ma czasu" jechać do sklepu ze mną pooglądać te bajery w kuchni bo z góry założył że są drogie i niepotrzebne ale może uda mi się go jakoś przekonać choć do czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 18.05.2016 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Przychodzę z rewizytą i widzę, ze zaczęliście budowę prawie równo rok przed nami, wobec tego mogę sie spodziewać, ze najpóźniej za rok będę urządzać i meblować kuchnię; nie mogę się już doczekać tego etapu. Widząc twoje tempo przypuszczam że rok po rozpoczęciu budowy możesz już mieszkać w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 18.05.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 (edytowane) Jeśli chodzi o zlewozmywak w kuchni to jaki on ma być to ja się biłam z myślami i sama nie wiedziałam jaki i dalej nie wiem moje utrapienie ale na pewno nie chce takiego wielkiego jak jest na rysunku :P To fakt, taki duży zlewozmywak nie wygląda za ciekawie, a po druga komora wydaje mi sie być zbędna.. Najgorsze że na rynku jest tyle różnych modeli, materiałów z których może być wykonany i jak przychodzi co do czego to jak zwykle nie wiadomo co wybrać Mój to nawet "nie ma czasu" jechać do sklepu ze mną pooglądać te bajery w kuchni bo z góry założył że są drogie i niepotrzebne ale może uda mi się go jakoś przekonać choć do czegoś Musisz pojechać sama, wybrać co Ci pasuje, a mężowi dostarczyć rachunek Edytowane 18 Maja 2016 przez WLT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 19.05.2016 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 To jest tak - za mały wybór to źle bo nie ma w czym wybierać a za duży wybór też źle bo nie wiadomo co wybrać :P kobiecie nie dogodzi Taaa ja bym poszła na takie zakupy ale potem bym słuchała przez kilka lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 19.05.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Lepiej posłuchać kilka lat, ale mieć to, co się podoba wiem, bo przerabiam to na własnej skórze, mój M wyjątkowo marudny był przez jakiś czas, ale wreszcie ustąpił. Mało tego, teraz, gdy widzi efekt chwali i jakby po cichu przyznaje, że miałam rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 20.05.2016 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 (edytowane) Nad kuchnią muszę jeszcze trochę pomyśleć Mam wieści z budowy super wieści Dzisiaj zostały zamontowane parapety wewnętrzne (wszystkie 3 sztuki) oraz drzwi wejściowe :wave: A do tego jeszcze zrobili nam dzisiaj przyłącz wody i kanalizacji same dobre rzeczy A to parapety w 2 pokojach i salonie http://i1.fmix.pl/fmi2630/665a0afd000aac9b573f652c/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1406/57817c81000d5d9a573f653c/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1275/aec52cc800136cb9573f6557/zdjecie.jpg Tak wygląda z bliska http://i1.fmix.pl/fmi338/3e3dd90900143a76573f656f/zdjecie.jpg A tu jeszcze moje drzwi to od środka http://i3.fmix.pl/fmi1476/a2a95856000d2c00573f6585/zdjecie.jpg a to z zewnątrz http://i3.fmix.pl/fmi2836/cbfb3c62002736c0573f658e/zdjecie.jpg Edytowane 20 Maja 2016 przez anulla1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.05.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Same dobre wieści, gratulacje fajnie, że masz drzwi z okienkami, ja nie mam, nad czym ubolewam, muszę polubić te, które mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 20.05.2016 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 A dziękuję bardzo zobaczymy jak się sprawdzą jak będziemy mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.05.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Wow, ale postępy! Parapety świetnie się prezentują Czy szybki w drzwiach znacząco rozświetlają pomieszczenie? Waham się i nie wiem, jakie drzwi lepsze, z przeszkleniami czy pełne Widzę, że wybrałaś szkło weneckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.05.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Czy szybki w drzwiach znacząco rozświetlają pomieszczenie?) Tak, znacząco rozświetlają pomieszczenie, zwłaszcza jeśli masz mieć klasyczny wiatrołap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 23.05.2016 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 No właśnie ja mam klasyczny, dlatego chociaż wewnętrzne zrobiłam sobie z szybami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.05.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Nie wiem czy klasyczny, ale wiatrołap będzie, bez okien. Zatem dam też szybki w drzwiach wejściowych. Być może skuszę się też na częściowe przeszklenie drzwi wewnętrznych z wiatrołapu do holu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.05.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 U nas szybki tylko w drzwiach wejściowych, wiatrołap bez okien, szybki rozjaśniają wnętrze wiatrołapu znacząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 23.05.2016 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Wow, ale postępy! Parapety świetnie się prezentują Czy szybki w drzwiach znacząco rozświetlają pomieszczenie? Waham się i nie wiem, jakie drzwi lepsze, z przeszkleniami czy pełne Widzę, że wybrałaś szkło weneckie Zgodzę się z dziewczynami że dzięki tym szybką w drzwiach wchodzi dużo światła do wiatrołapu Ja wewnętrzne też planuje z szybkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 23.05.2016 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 (edytowane) Dzisiaj przyjechał na budowę do nas Pan i zamontował nam licznik do wody http://i2.fmix.pl/fmi1986/c8e4fc410014ee93574361b1/zdjecie.jpg Mamy wode ale żeby tak pięknie nie było to woda nie poszła nam z kraniku ponieważ nasi hydraulicy jak się okazało nie zamontowali nam takiego zaworu za licznikiem który by odciął dopływ wody do podłogówki po puszczeniu wody :/ jutro telefon do naszych szpeców Edytowane 23 Maja 2016 przez anulla1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts