mari180790 24.05.2016 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Ale się dzieje...łojjj:o Parapety piekne Zlew w kuchni rzeczywiście na rysunku strasznie długaśny. Potrzebna jest Wam druga komora? U nas wystarczy jedna ( na bieżąco wszystko myjemy, żeby nie zapchać zlewu ) Mamy zawiasy blumowskie i są mega fajnym urządzeniem:) W szafce cargo( mały pionowy słupek) też mamy i żałujemy że większej szafki nie zrobiliśmy. Ale u nas jedyne 6 mb kuchni więc szkoda było rezygnować z szuflad. Kuchnie mieliśmy całkowicie otwartą na salon ale teraz po remoncie została dostawiona ścianka aby zakryć lodówkę i jest jakby zamknięta ale wszystko z salonu widać co w niej się znajduję. Licznik założony, z wody można korzystać A prąd macie już...czy oczekujecie na podłączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 24.05.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Wow, faktycznie.. dzieje się u Was :D Drzwi są mega mega ładne!! Gdybym mogła, to tez bym wzięła drewniane.. Urok sam w sobie! Parapety też bardzo ładne to jak, odbyła się już jakaś parapetówka?? P.S. Dzisiaj zamontowali nam licznik! Nareszcie mamy prąd Jeszcze jedną niespodzianką było to, że przyjechali Panowie do kopania przyłącza gazowego Same atrakcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 24.05.2016 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Witajcie Jeśli chodzi o kuchnię będzie zlew jednokomorowy z ociekaczem nie lubię bałaganu w zlewie co do bluma to choruje na te narożne szuflady i zrobię dużo żeby je mieć oczywiście szafka jakaś cargo też się znajdzie nasza kuchnia też będzie otwarta na salon ale będzie blat z nadstawką trochę prywatności z bałaganem :P Prąd na razie mamy z działki obok (czytaj od mamy:D ) ale myślę że czerwiec lipiec zaczną działać muszę się przejechać tam i zaciągnąć jakiś informacji U nas gaz to jak w sierpniu coś zrobią to będzie dobrze Dziękuję WLT też jestem zadowolona z wyboru drzwi wyglądają super Jejku jak ci zazdroszczę tych atrakcji (w pozytywnym tego słowa znaczeniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 24.05.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Witajcie Jeśli chodzi o kuchnię będzie zlew jednokomorowy z ociekaczem nie lubię bałaganu w zlewie co do bluma to choruje na te narożne szuflady i zrobię dużo żeby je mieć oczywiście szafka jakaś cargo też się znajdzie nasza kuchnia też będzie otwarta na salon ale będzie blat z nadstawką trochę prywatności z bałaganem :P Zamówiliście już tą kuchnię, czy narazie tylko luźne plany?? Prąd na razie mamy z działki obok (czytaj od mamy:D ) ale myślę że czerwiec lipiec zaczną działać muszę się przejechać tam i zaciągnąć jakiś informacji U nas gaz to jak w sierpniu coś zrobią to będzie dobrze Jejku jak ci zazdroszczę tych atrakcji (w pozytywnym tego słowa znaczeniu ) Oj tam.. pewnie i u Was niedługo zagoszczą obydwie skrzyneczki Dla mnie prąd jest niemalże wybawieniem..Prąd mieliśmy z agregatu, który doprowadzał mnie już do szału.. nie dość że idzie strasznie dużo paliwa, to jeszcze w gratisie okropny smród spalin.. Dzisiaj chyba trzeba wznieśc jakiś toast! Nareszcie cywilizacja u nas zagościła Dziękuję WLT też jestem zadowolona z wyboru drzwi wyglądają super To fakt.. Mega mega mega.. Sama się nie mogę napatrzeć My na szczęście będziemy mieli chociaż imitację struktury drewna Coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 24.05.2016 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Kuchni jeszcze nie zamówiłam muszę dopracować wszystkie szafki rozmieszczenie ich No to współczuje przejść z agregatem my na szczęście nie musieliśmy z niego korzystać no ale już możesz wreszcie oddychnąć i cieszyć się własnym światełkiem To masz juz te swoje drzwi czy jeszcze nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 24.05.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 To masz juz te swoje drzwi czy jeszcze nie ?? Niestety jeszcze nie.. Ponoć w sobotę ma się odbyć montaż.. Czekamy cierpliwie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 25.05.2016 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 No to mam nadzieję że się pochwalisz jak już będziesz miała zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 25.05.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 bardzo dobre wiadomości hydraulicy widzę wszędzie tacy "Zdolni".. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.05.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 hydraulicy widzę wszędzie tacy "Zdolni".. :/ Pierwsze miejsce -póki co ma ten u Iscry co na ścianie napisał że coś tam "zhowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 31.05.2016 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Pierwsze miejsce -póki co ma ten u Iscry co na ścianie napisał że coś tam "zhowa" nie dość że zdolny to jeszcze ortografie super ma opanowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 02.06.2016 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Witaj Anulla ! Nadrobiłam zaległości w Twoim dzienniku i gratuluję postępów Ja też będę miała zlew jedno lub 1,5 komorowy - niestety 2 komory się nie zmieszczą wszyscy mówią, że 2 komory nie potrzebne przy zmywarce. Ja się nie znam, bo zaszczyt posiadania zmywarki jeszcze mnie nie kopnął (podkreślam słowo "jeszcze" ) i zlew to ma być zlew, a nie jakaś imitacja ja naczynia obecnie myję raz dziennie (przy dobrych wiatrach, chęciach i wenie ) i druga komora jest konieczna. Zobaczymy, jak będzie mi się żyło z jedną komorą i ze zmywarką Anulka, mam pytanie odnośnie Waszych tynków - w połowie maja wrzuciłaś zdjęcia z gruntowania i w narożnikach widać ciemne plamy - co to jest ? Bo u nas tak wyglądały mokre miejsca ... I na kiedy przeprowadzkę planujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 02.06.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Anula i powiedz proszę, dlaczego wujek poleca farby akrylowe ? Przecież one zostawiają ślady na ubraniu, jak się ktoś oprze. Strasznie jestem ciekawa argumentów za akrylowymi My akrylowe dajemy na sufity, a na ściany lateksowe wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.06.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Akrylowe zostawiają ślady przy dotykaniu? Ślady zostawiają ściany pobielone wapnem, czy malowane farbami wapiennymi, z akrylami nigdy takiego problemu nie miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 03.06.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Piękne parapety! I drzwi z szybkami widzę, że bardzo funkcjonalne i naprawdę dają sporo światła; dzięki temu sama się przekonałam do podobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 03.06.2016 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Witaj Anulla ! Nadrobiłam zaległości w Twoim dzienniku i gratuluję postępów Ja też będę miała zlew jedno lub 1,5 komorowy - niestety 2 komory się nie zmieszczą wszyscy mówią, że 2 komory nie potrzebne przy zmywarce. Ja się nie znam, bo zaszczyt posiadania zmywarki jeszcze mnie nie kopnął (podkreślam słowo "jeszcze" ) i zlew to ma być zlew, a nie jakaś imitacja ja naczynia obecnie myję raz dziennie (przy dobrych wiatrach, chęciach i wenie ) i druga komora jest konieczna. Zobaczymy, jak będzie mi się żyło z jedną komorą i ze zmywarką Anulka, mam pytanie odnośnie Waszych tynków - w połowie maja wrzuciłaś zdjęcia z gruntowania i w narożnikach widać ciemne plamy - co to jest ? Bo u nas tak wyglądały mokre miejsca ... I na kiedy przeprowadzkę planujecie ? Witaj leila87 co do naczyń to ja nie lubie jak mi leżą gary w zlewie więc myje je na bieżąco mam nadzieje żę nie będę żałować decyzji co do zlewu jednokomorowego z ociekaczem + zmywarka zobaczymy Tynki - te ciemne miejsca w narożnikach to były niewymalowane jeszcze miejsca przez mojego M farbą gruntującą potem jak przemalował wszystko wyglądało już w porządku Co do przeprowadzki to chcemy w tym roku ciężko powiedzieć kiedy dokładnie zależy kiedy nam gaz zrobią planowane [race są na sierpień wrzesień To że farby akrylowe zostawiają ślady na ubraniach pierwsze słyszę mam teraz w mieszkaniu i nigdy nie byłam brudna od nich Pewnie za to co teraz napisze niektóre osoby mnie zbesztają ale wujek który siedzi w budowlańce stwierdziła że na pierwsze malowanie lepiej jest dla ścian żeby wymalować ściany farbami akrylowymi ściany jeszcze lepiej dosychają oddychają i jest mniejsze prawdopodobieństwo że pojawi się grzyb a lateksowymi można malować już za parę lat jak te ściany "dojdą" do siebie Dziękuję gaja2 ja również jestem zadowolona z wyboru parapetów i drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 03.06.2016 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Na pytanie "czym się różni farba lateksowa od akrylowej" otrzymałam taką odpowiedź w sklepie z farbami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 06.06.2016 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Na pytanie "czym się różni farba lateksowa od akrylowej" otrzymałam taką odpowiedź w sklepie z farbami hmmm... ciekawe nie skomentuje U nas na budowie od dzisiaj mąż zaczął znowu działać zagruntowane zostały ściany te na których będą płytki zaszpachlowane zostały otwory pod parapetami i szpalety próbował mój m robic jak do niego dzwoniłam a czy zrobił dowiem się później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 09.06.2016 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Zaległe zdjęcia z dnia 08.06 gotowy domek na pompę http://i2.fmix.pl/fmi2839/06a19f53002b2c6a575975e4/zdjecie.jpg sufit w kotłowni na gotowo http://i2.fmix.pl/fmi995/293d452a0014b8be575975ed/zdjecie.jpg nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa ale to coś przygotowane pod parapet z płytek http://i2.fmix.pl/fmi2659/8b3dc8300007ad3c575975f4/zdjecie.jpg szpaleta w koło drzwi już gotowa folii też już nie ma http://i1.fmix.pl/fmi1572/61ad98be0000d6f6575975fc/zdjecie.jpg płytki do kotłowni i spiżarki już czekają http://i3.fmix.pl/fmi1311/266804fa001efb1057597605/zdjecie.jpg sufit w kuchni( i kawałek korytarza) po pierwszym malowaniu http://i1.fmix.pl/fmi1986/df957b830029adbe57597613/zdjecie.jpg w pokojach sufit też już na gotowo http://i2.fmix.pl/fmi34/baa0ce290024c5b25759761a/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 09.06.2016 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Wieści z dzisiejszego dnia na budowie przynajmniej do godzin południowych oto efekt pracy mojego M uczy się jedna ścianka w spiżarni już prawie gotowa http://i1.fmix.pl/fmi1514/aa057d570010380e57597623/zdjecie.jpg a ja dumam i myślę nad kolorami do pokoi i nad płytkami do dużej łazienki głowa mi już pęka od tego rozmyslania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 15.06.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 To rozmyślanie jest najgorsze - jak dla mnie Zawsze im dłużej się zastanawiam, tym gorsze decyzje podejmuję Nie ma to jak spontaniczność Staram się przy wykończeniówce jak najwięcej tego praktykować, i polecam każdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts