Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa Na południe-wariant I czyli M157a

Recommended Posts

Ale się dzieje...łojjj:o

Parapety piekne ;)

Zlew w kuchni rzeczywiście na rysunku strasznie długaśny. Potrzebna jest Wam druga komora? U nas wystarczy jedna ( na bieżąco wszystko myjemy, żeby nie zapchać zlewu )

Mamy zawiasy blumowskie i są mega fajnym urządzeniem:) W szafce cargo( mały pionowy słupek) też mamy i żałujemy że większej szafki nie zrobiliśmy. Ale u nas jedyne 6 mb kuchni więc szkoda było rezygnować z szuflad.

Kuchnie mieliśmy całkowicie otwartą na salon ale teraz po remoncie została dostawiona ścianka aby zakryć lodówkę i jest jakby zamknięta ale wszystko z salonu widać co w niej się znajduję.

Licznik założony, z wody można korzystać:)

A prąd macie już...czy oczekujecie na podłączenie?

• Odpowiedzi 781
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wow, faktycznie.. dzieje się u Was :D :D :wiggle:

Drzwi są mega mega ładne!! Gdybym mogła, to tez bym wzięła drewniane.. Urok sam w sobie! :rolleyes:

Parapety też bardzo ładne :) to jak, odbyła się już jakaś parapetówka?? ;)

P.S. Dzisiaj zamontowali nam licznik! Nareszcie mamy prąd :D Jeszcze jedną niespodzianką było to, że przyjechali Panowie do kopania przyłącza gazowego :D Same atrakcje :D

Witajcie :)

Jeśli chodzi o kuchnię będzie zlew jednokomorowy z ociekaczem :D nie lubię bałaganu w zlewie :)

co do bluma to choruje na te narożne szuflady i zrobię dużo żeby je mieć :p oczywiście szafka jakaś cargo też się znajdzie :)

nasza kuchnia też będzie otwarta na salon ale będzie blat z nadstawką trochę prywatności z bałaganem :p:P

Prąd na razie mamy z działki obok (czytaj od mamy:D ) ale myślę że czerwiec lipiec zaczną działać muszę się przejechać tam i zaciągnąć jakiś informacji :D

U nas gaz to jak w sierpniu coś zrobią to będzie dobrze :(

Dziękuję WLT też jestem zadowolona z wyboru drzwi :D wyglądają super :D

Jejku jak ci zazdroszczę tych atrakcji :( (w pozytywnym tego słowa znaczeniu :) )

Witajcie :)

Jeśli chodzi o kuchnię będzie zlew jednokomorowy z ociekaczem :D nie lubię bałaganu w zlewie :)

co do bluma to choruje na te narożne szuflady i zrobię dużo żeby je mieć :p oczywiście szafka jakaś cargo też się znajdzie :)

nasza kuchnia też będzie otwarta na salon ale będzie blat z nadstawką trochę prywatności z bałaganem :p:P

Zamówiliście już tą kuchnię, czy narazie tylko luźne plany?? :)

Prąd na razie mamy z działki obok (czytaj od mamy:D ) ale myślę że czerwiec lipiec zaczną działać muszę się przejechać tam i zaciągnąć jakiś informacji :D

U nas gaz to jak w sierpniu coś zrobią to będzie dobrze :(

Jejku jak ci zazdroszczę tych atrakcji :( (w pozytywnym tego słowa znaczeniu :) )

Oj tam.. pewnie i u Was niedługo zagoszczą obydwie skrzyneczki :D Dla mnie prąd jest niemalże wybawieniem..Prąd mieliśmy z agregatu, który doprowadzał mnie już do szału.. nie dość że idzie strasznie dużo paliwa, to jeszcze w gratisie okropny smród spalin.. :( Dzisiaj chyba trzeba wznieśc jakiś toast! Nareszcie cywilizacja u nas zagościła :D

Dziękuję WLT też jestem zadowolona z wyboru drzwi :D wyglądają super :D

To fakt.. Mega mega mega.. Sama się nie mogę napatrzeć :D My na szczęście będziemy mieli chociaż imitację struktury drewna :D Coś za coś :D

Kuchni jeszcze nie zamówiłam :p muszę dopracować wszystkie szafki rozmieszczenie ich :p

No to współczuje przejść z agregatem my na szczęście nie musieliśmy z niego korzystać :) no ale już możesz wreszcie oddychnąć i cieszyć się własnym światełkiem :)

To masz juz te swoje drzwi czy jeszcze nie ??

Witaj Anulla ! Nadrobiłam zaległości w Twoim dzienniku i gratuluję postępów :)

Ja też będę miała zlew jedno lub 1,5 komorowy - niestety 2 komory się nie zmieszczą :( wszyscy mówią, że 2 komory nie potrzebne przy zmywarce. Ja się nie znam, bo zaszczyt posiadania zmywarki jeszcze mnie nie kopnął (podkreślam słowo "jeszcze" :D) i zlew to ma być zlew, a nie jakaś imitacja :D ja naczynia obecnie myję raz dziennie (przy dobrych wiatrach, chęciach i wenie :D ) i druga komora jest konieczna. Zobaczymy, jak będzie mi się żyło z jedną komorą i ze zmywarką :)

Anulka, mam pytanie odnośnie Waszych tynków - w połowie maja wrzuciłaś zdjęcia z gruntowania i w narożnikach widać ciemne plamy - co to jest ? Bo u nas tak wyglądały mokre miejsca ...

I na kiedy przeprowadzkę planujecie ? :D

Witaj Anulla ! Nadrobiłam zaległości w Twoim dzienniku i gratuluję postępów :)

Ja też będę miała zlew jedno lub 1,5 komorowy - niestety 2 komory się nie zmieszczą :( wszyscy mówią, że 2 komory nie potrzebne przy zmywarce. Ja się nie znam, bo zaszczyt posiadania zmywarki jeszcze mnie nie kopnął (podkreślam słowo "jeszcze" :D) i zlew to ma być zlew, a nie jakaś imitacja :D ja naczynia obecnie myję raz dziennie (przy dobrych wiatrach, chęciach i wenie :D ) i druga komora jest konieczna. Zobaczymy, jak będzie mi się żyło z jedną komorą i ze zmywarką :)

Anulka, mam pytanie odnośnie Waszych tynków - w połowie maja wrzuciłaś zdjęcia z gruntowania i w narożnikach widać ciemne plamy - co to jest ? Bo u nas tak wyglądały mokre miejsca ...

I na kiedy przeprowadzkę planujecie ? :D

Witaj leila87 :) co do naczyń to ja nie lubie jak mi leżą gary w zlewie :p więc myje je na bieżąco mam nadzieje żę nie będę żałować decyzji co do zlewu jednokomorowego z ociekaczem + zmywarka :) zobaczymy :)

Tynki - te ciemne miejsca w narożnikach to były niewymalowane jeszcze miejsca przez mojego M farbą gruntującą :) potem jak przemalował wszystko wyglądało już w porządku :)

Co do przeprowadzki to chcemy w tym roku ciężko powiedzieć kiedy dokładnie zależy kiedy nam gaz zrobią :( planowane [race są na sierpień wrzesień :(

To że farby akrylowe zostawiają ślady na ubraniach pierwsze słyszę mam teraz w mieszkaniu i nigdy nie byłam brudna od nich :p

Pewnie za to co teraz napisze niektóre osoby mnie zbesztają :p ale wujek który siedzi w budowlańce stwierdziła że na pierwsze malowanie lepiej jest dla ścian żeby wymalować ściany farbami akrylowymi ściany jeszcze lepiej dosychają oddychają i jest mniejsze prawdopodobieństwo że pojawi się grzyb :) a lateksowymi można malować już za parę lat jak te ściany "dojdą" do siebie :)

Dziękuję gaja2 :) ja również jestem zadowolona z wyboru parapetów i drzwi :)

Na pytanie "czym się różni farba lateksowa od akrylowej" otrzymałam taką odpowiedź w sklepie z farbami :)

hmmm... ciekawe :p nie skomentuje :p

U nas na budowie od dzisiaj mąż zaczął znowu działać :)

zagruntowane zostały ściany te na których będą płytki :) zaszpachlowane zostały otwory pod parapetami i szpalety próbował mój m robic jak do niego dzwoniłam :D a czy zrobił dowiem się później :D

Zaległe zdjęcia z dnia 08.06

gotowy domek :) na pompę :)

http://i2.fmix.pl/fmi2839/06a19f53002b2c6a575975e4/zdjecie.jpg

sufit w kotłowni na gotowo

http://i2.fmix.pl/fmi995/293d452a0014b8be575975ed/zdjecie.jpg

nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa :p ale to coś przygotowane pod parapet z płytek :p

http://i2.fmix.pl/fmi2659/8b3dc8300007ad3c575975f4/zdjecie.jpg

szpaleta w koło drzwi już gotowa :) folii też już nie ma :)

http://i1.fmix.pl/fmi1572/61ad98be0000d6f6575975fc/zdjecie.jpg

płytki do kotłowni i spiżarki już czekają :D

http://i3.fmix.pl/fmi1311/266804fa001efb1057597605/zdjecie.jpg

sufit w kuchni( i kawałek korytarza) po pierwszym malowaniu :)

http://i1.fmix.pl/fmi1986/df957b830029adbe57597613/zdjecie.jpg

w pokojach sufit też już na gotowo :)

http://i2.fmix.pl/fmi34/baa0ce290024c5b25759761a/zdjecie.jpg

Wieści z dzisiejszego dnia na budowie przynajmniej do godzin południowych :)

oto efekt pracy mojego M :D uczy się ;) jedna ścianka w spiżarni już prawie gotowa

http://i1.fmix.pl/fmi1514/aa057d570010380e57597623/zdjecie.jpg

a ja dumam i myślę nad kolorami do pokoi :D i nad płytkami do dużej łazienki :p

głowa mi już pęka od tego rozmyslania :rolleyes: