Liliputek 15.07.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Witam się i ja! A nie myślałaś, skoro łazienka malutka, by dać tylko od ziemi zielony pasek na wys. 1 plytki? i wokół lustra? Bo wc malutkie to może tam się sporo dziać przy dwóch kolorach na ścianie i dekorze To taka tylko propozycja Ale kolory ładne, świeże tak jak Bejaro pisze może lacobel w kuchni? błyszczy się jak szkło, a latwy w utrzymaniu czystości nawet gładki biały (ja mam taki), jest nautralny i paluchy mu nie straszne ani para wodna ściekająca... Sylwia $ ja nie słyszałam, ani nie widziałam takiego cudu mam jednak wątpliwości... front jest z MDF zazwyczaj, w gebericie jest zimna woda, która się skrapla... u rodzicow często tam zaglądamy, bo jest tam licznik wody i ostatnio po 10 latach, ale jednak, tata zauważył, że płyty g-k są nawilgocone i zaczynają się lekko rozlatywać... ciekawe jak jest z takim frontem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 15.07.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Liliputku cenna uwaga. W sumie nie zdecyduje się na takie rozwiązanie bo tego nie widzę pomyślałam jednak, że może ktoś gdzieś kiedyś miał styczność z czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 15.07.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Taka szafka jest u Tomkowej watek jak oglądać wyłączoną telewizję. Chyba Magda 24 też ma .. Coś nie tak z tą zabudową bo miałam 16 lat zabudowany gebeberit i nic się nie pociło skraplało może to zabudowa na zewnętrznej scianie i nie ma ocieplenia? Przecież za szafkami też są w kuchni instalacje do zlewu zmywarki młynka lodówki i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 15.07.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 (edytowane) Bejaro wlaśnie nie... bo to w bloku w mieszkaniu zawsze ciepło, bo mieszkanie małe i wewnętrzne... no nie wiemy czemu takie cuda u nas ale zimna woda zawsze skrapla.. podobno wg literatury fachowej rury z zimną wodą powinno się puszczać w peszlu, by chronić sciany przed wilgocią. Naczytałam się nie wiem po co takich rzeczy, jak hydraulik ma to robić zobaczę chyba na wątku Tomkowej co to, bo nie umiem sobie wyobrazić ach już wiem!! ale jestem głupia, nie wiem co ja sobie wyobrażałam, że szafka jest ZA geberitem.. szafka nad geberitem, oddzielona półką nie jest w ogóle narazona na wilgoć, wybaczcie moją głupotę Edytowane 15 Lipca 2016 przez Liliputek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 15.07.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?227081-Iskierka-po-mojemu/page20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 16.07.2016 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) Witajcie szyszszunia bałam się że już zapomniałaś o nas od kąd się wprowadziłaś do nowego domu nie było cię widać witaj Co do płytek w małym WC to miał być na początku inaczej miały być dwie ściany (tam gdzie kibelek i umywalka) miały być całe zielone a reszta taka jaka jest ale było trochę za zielono i zostało tak ten wzorek można też ułożyć pionowo ale zdecydowaliśmy że będą takie pasy w poziomie tak nam się podoba i napewno będą płytki po sufit nie wiem może jestem staromodna ale jakoś takie rozwiązanie jest dla mnie wygodniejsze jak płytki po sufit mniej roboty z malowaniem Bejaro witam cię w moich skromnych progach jeśli chodzi o lacobel to chorowałam na niego bardzo chciałam bo mi się bardzo a to bardzo podoba ale raz że już teraz za późno na niego (trzeba długo czekać około 2 miesięcy) a dwa jak mąż usłyszał ile będzie kosztował to i powiedział ... a więc zostały mi płytki Sylwia $ to zdjęcie co wstawiła Bejaro to to rozwiązanie wygląda bardzo fajnie Edytowane 16 Lipca 2016 przez anulla1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 16.07.2016 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Anula, zieleń w wc bardzo ok ! Na pewno ożywi małą łazienkę. Swoją drogą mój M. chciał wszystko zielone Co do kuchni, też chciałam lacobel, ale nasłuchałam się przeróżnych morskich opowieści o pękającym lacobelu z hartowanego szkła, że stwierdziłam, że nie chcę sprawdzać, czy to czasem jest możliwe na własnym przykładzie poza tym, płytki zawsze tańsze To kiedy montaż kuchni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 17.07.2016 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Anula, zieleń w wc bardzo ok ! Na pewno ożywi małą łazienkę. Swoją drogą mój M. chciał wszystko zielone Co do kuchni, też chciałam lacobel, ale nasłuchałam się przeróżnych morskich opowieści o pękającym lacobelu z hartowanego szkła, że stwierdziłam, że nie chcę sprawdzać, czy to czasem jest możliwe na własnym przykładzie poza tym, płytki zawsze tańsze To kiedy montaż kuchni ? Może męższczyźni mają jakieś "zboczenie" do zielonych łazienek Płytki napewno dużo tańsze od lacobela i chyba bym nie chciała się przekonać na swoim przykładzie czy pęka chociaż wierze że to jakieś zapewne pojedyncze przypadki Montaż kuchnie jeszcze nie wiem stolarz miał dzwonić nie dzwoni milczy a po za tym czekamy na płytki do kuchni na ściane aż przyjdą i M musi je połozyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 17.07.2016 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Staram się zaglądać ale jakoś cichaczem czytałam:) jakoś zawsze czasu jak na lekarstwo. Teraz wakacje to więcej czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 18.07.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Witam anulla1986 Byłam na urlopie, a u Ciebie tyle się działo! Właśnie jesteśmy na bardzo podobnym etapie i rozumiem wszystkie rozterki Co do łazienek- jestem widocznie tak samo staromodna, ale ja tez chcę w obydwu łazienkach płytki do samego sufitu Bardzo ładna jest ta zielona łazienka- na pewno inna niż wszystkie szare, białe i inne drewnopodobne U nas tez odpadło szkło.. nie dość że drogie, to jeszcze postraszyli nas, że jedna kropelka na rozgrzane szkło i wszystko pójdzie na zagęszczenie podjazdu Także aktualnie szukam płytek do mebli kuchennych Jakoś już mi te płytki bokiem wychodzą.. Powiedz mi, czy wybraliście już płytki do drugiej łazienki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 19.07.2016 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Witam anulla1986 Byłam na urlopie, a u Ciebie tyle się działo! Właśnie jesteśmy na bardzo podobnym etapie i rozumiem wszystkie rozterki Co do łazienek- jestem widocznie tak samo staromodna, ale ja tez chcę w obydwu łazienkach płytki do samego sufitu Bardzo ładna jest ta zielona łazienka- na pewno inna niż wszystkie szare, białe i inne drewnopodobne U nas tez odpadło szkło.. nie dość że drogie, to jeszcze postraszyli nas, że jedna kropelka na rozgrzane szkło i wszystko pójdzie na zagęszczenie podjazdu Także aktualnie szukam płytek do mebli kuchennych Jakoś już mi te płytki bokiem wychodzą.. Powiedz mi, czy wybraliście już płytki do drugiej łazienki?? Witaj WLT cieszę się że tobie również podoba się moja zielona łazienka to wybrałaś już kuchnię zamówiłaś?? a może już masz?? pochwal się co wybrałaś a rozterki z płytkami rozumię ja już wybrałam i mam spokój z kuchnią co do łazienki to jeszcze nie wybraliśmy ale coś tam mąż bąknął które mu się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 19.07.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Jeszcze nie zamówiłam kuchni, chociaż już czynię ostatnie poprawki w projekcie Mam teraz dwie oferty i nie wiem która wybrać.. Projekty niemalże identyczne.. ehh ciągle dylematy.. Wybrałam górę białą lakierowaną, dół dąb sonoma lub inny podobny odcień Jejku, ja już mam dość tych wyborów.. dodatkowo sami robimy większość rzeczy i już jesteśmy mocno zmęczeni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 19.07.2016 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Weź tą propozycję która ci się jako pierwsza spodobała albo zrób za i przeciw i wybierz albo który gościu ci się wydaje solidniejszy No ciekawa jestem tej twojej kuchni U nas meble już są tylko na płytki czekamy stolarz dzwonił i pytał kiedy mogą przyjechać mam nadzieję że w tym tygodniu zdąrzą przyjść To u nas też sami robimy teraz wszystko i to widzę po mężu że czasem to ma dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 19.07.2016 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Wyżej wspomniałam o płytkach do łazienki to jest oczywiście jeszcze nic pewnego narazie nam się podoba obojga a jest to takie cos : http://i1.fmix.pl/fmi218/555811360020586d578e4bd9/zdjecie.jpg znowu kolory robi się nam przyłącz elektryczny ( nam w sensie że skrzynkę nam maja postawić na podwórku )mają bo robią to od soboty :/ ale w końcu już wszystko pokopali jutro tylko skrzynkę postawią a my jeszcze musimy uzbroić skrzynkę w domu i pociągnąć kabel z domu do skrzynki w ogrodzeniu i w końcu może w niedługim czasie będziemy mieć swój prąd jeszcze tylko gaz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 20.07.2016 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Weź tą propozycję która ci się jako pierwsza spodobała albo zrób za i przeciw i wybierz albo który gościu ci się wydaje solidniejszy No ciekawa jestem tej twojej kuchni U nas meble już są tylko na płytki czekamy stolarz dzwonił i pytał kiedy mogą przyjechać mam nadzieję że w tym tygodniu zdąrzą przyjść To u nas też sami robimy teraz wszystko i to widzę po mężu że czasem to ma dość No właśnie u nas to samo.. Zmęczenie materiału daje o sobie znać.. Mam nadzieję, że jeszcze wykrzeszemy z siebie resztki energii i uda się nam powoli wszystko skończyć.. Jak tylko będę miała jakiś projekt kuchni to na pewno podeślę śmiałam się wczoraj do męża, że wszystko będzie gotowe, a kuchni dalej nie będziemy mieli Co do płytek- bardzo ładne.. Widzę że obydwie łazienki będą fajne kolorowe My wybraliśmy płytki biało-czarne, bo tylko takie się podobały mojemu mężowi.. Jakoś mi było wszystko obojętne.. Dopiero po zakupie białych pytek podłogowych zaczęłam sobie pluć w brodę i stwierdziłam, że łazienka będzie pierwszym pomieszczeniem do wymiany Robicie łazienkę dokładnie według tego, co jest zasugerowane w projekcie, czy poprzestawialiście coś? Wanna będzie zwykła czy narożna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 20.07.2016 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Heheh ja też tak się śmiałam zanim wybrałam kuchnię że to najgorszy wybór ale mam to już za sobą i nie myślę o tym za każdym razem jak trzeba podjąć następną decyzję odnośnie czegoś to znowu gadam że najgorsze to te płytki albo farby Dopiero jak ty napisałaś o tych białych płytkach na podłogę stwierdziłam że też nie chcę białych a w tych płytkach do łazienki do kompletu na podłogę sa białe płytki hmm... trzeba to przemyśleć albo znaleźć inne nie wiadomo czy mężowi się nie odwidzą zanim będziemy kupować Jesli chodzi o układanie tych płytek to napewno nie tak jak na obrazku bała bym się że może być trochę za ciemno a zresztą jeszcze nie wiem nie myślałam wanne będę mieć prostą pod oknem A te płytki to z jakiej firmy macie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 20.07.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Heheh ja też tak się śmiałam zanim wybrałam kuchnię że to najgorszy wybór ale mam to już za sobą i nie myślę o tym za każdym razem jak trzeba podjąć następną decyzję odnośnie czegoś to znowu gadam że najgorsze to te płytki albo farby Dopiero jak ty napisałaś o tych białych płytkach na podłogę stwierdziłam że też nie chcę białych a w tych płytkach do łazienki do kompletu na podłogę sa białe płytki hmm... trzeba to przemyśleć albo znaleźć inne nie wiadomo czy mężowi się nie odwidzą zanim będziemy kupować Jesli chodzi o układanie tych płytek to napewno nie tak jak na obrazku bała bym się że może być trochę za ciemno a zresztą jeszcze nie wiem nie myślałam wanne będę mieć prostą pod oknem A te płytki to z jakiej firmy macie ?? Właśnie mi chodziło o to, czy względem projektu domu coś zmieniliście w łazience Bo rzuciłam okiem jaki jest rozkład w łazience.. Wizualizacja łazienki która wrzuciłaś jest trochę przytłaczająca według mnie. Wydaje mi się, że mogłoby być za dużo tego koloru.. Jak my szukaliśmy jakiejś łazienki to prawie do wszystkich które nam się podobały, na podłogę zaproponowane były białe podłogowe Kupiliśmy płytki z kolekcji Neo-Geo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 20.07.2016 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 W trakcie adaptacji powiększyliśmy trochę pokoje i łazienkę więc jest troszkę szersza ale napewno nie zdecydowała bym się na tak dużą ilość tego ciemnego koloru w tak niedużej łazience zresztą jeszcze zobaczymy nie myślałam na razie tak dokłądnie nad łazienką jak rozrysuje sobie łazienkę to na pewno wrzucę tutaj jak to będzie wyglądać Kuknęłam WLT na tą twoją kolekcję i powiem ci że fajnie wygląda na zdjęciach musiała bym się przyjrzeć jej na żywo lubię dotknąć :P A u nas dzisiaj stanęło takie cudo http://i3.fmix.pl/fmi530/9dabb4f4001d96b5578fa51e/zdjecie.jpg jutro może przyjdzie elektryk uzbroić skrzynkę i pociągnąć kabel do skrzynki w ogrodzeniu A po za tym przyszły płytki :wave: miały być wszystkie a jak się okazało w sklepie przyszły do WC i dekory do kuchni a białe podstawowe zaginęły może będą w tym tygodniu Dzisiaj pojawiły się płytki na podłodzę w spiżarce i części kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 21.07.2016 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 W trakcie adaptacji powiększyliśmy trochę pokoje i łazienkę więc jest troszkę szersza ale napewno nie zdecydowała bym się na tak dużą ilość tego ciemnego koloru w tak niedużej łazience zresztą jeszcze zobaczymy nie myślałam na razie tak dokłądnie nad łazienką jak rozrysuje sobie łazienkę to na pewno wrzucę tutaj jak to będzie wyglądać Kuknęłam WLT na tą twoją kolekcję i powiem ci że fajnie wygląda na zdjęciach musiała bym się przyjrzeć jej na żywo lubię dotknąć :P A u nas dzisiaj stanęło takie cudo http://i3.fmix.pl/fmi530/9dabb4f4001d96b5578fa51e/zdjecie.jpg jutro może przyjdzie elektryk uzbroić skrzynkę i pociągnąć kabel do skrzynki w ogrodzeniu A po za tym przyszły płytki :wave: miały być wszystkie a jak się okazało w sklepie przyszły do WC i dekory do kuchni a białe podstawowe zaginęły może będą w tym tygodniu Dzisiaj pojawiły się płytki na podłodzę w spiżarce i części kotłowni Tak, nasza kolekcja jest fajna, ale jest mega problem z czarnymi płytkami.. zdarzają się mocno porysowane.. Całą jedną partię zwróciłam do sklepu,bo wyglądały tragicznie.. te które teraz dostałam są lepsze.. No proszę- w końcu i Wy sie doczekaliście Fajnie jest mieć swój prąd, ja już zdążyłam zapomnieć jak to było przed zamontowaniem licznika U nas za to dzisiaj było oficjalne uruchomienie podłogówki.. Strasznie mnie to ucieszyło, zwłaszcza jak zobaczyłam działanie pieca gazowego bo nigdy dotąd z takiego nie korzystałam.. Jejka, ale twój mąż zasuwa na budowie.. Teraz pewnie pierwsze co, to będzie robił płytki na ścianie w kuchni? No własnie, a jeszcze takie pytanie, rozumiem ze nie wygrzewaliście posadzek przed położeniem płytek?? Nie wiem czy jest to regułą czy ni.. Jedni mówią że trzeba, inni że nie trzeba.. Sama się pogubiłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.07.2016 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Super! Wreszcie się doczekaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts