Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa Na południe-wariant I czyli M157a

Recommended Posts

Anulla.. twoja kuchnia będzie bardzo podobna do mojej.. :D tzn. tez mam na podłodze szare płytki, a na ścianach też planuję dać twoje boróweczki.. :D bo się jakoś monotonnie zrobiło.. :) Nie narzekał twój prywatny glazurnik na płytki podłogowe do kuchni?? :) Te moje ponoć mocno krzywe.. ale są u nas w kotłowni i ganeczku, więc się nie przejmowałam.. :)

Z ciekawości zapytam- sprzęty w kuchni masz do zabudowy? Wybrałaś już coś?? :) Ja już definitywnie uporałam się z tematem kuchni.. :) Teraz czekam ok. 7-8 tygodni na realizację :D płytki w całym domu skończone, a mąż kończy szpachlować.. :) niedługo akcja malowanie.. :)

• Odpowiedzi 781
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki dziewczyny :) mi tez się podobają moje boróweczki :D

WLT tobie też przypadły do gustu :D ??

ja właśnie dlatego je wziełam a żeby nie było tak nudnie i monotonnie tylko zawsze coś innego coś się dzieje :)

CO do płytek na podłodze : nic mój glazurnik nie mówił że krzywe :) krzywo mamy troszkę zrobione nacięcie w wylewce wzdłuż której mąż kładł listwę i z jednej strony uciekło z 1 cm i wyszła większa szpara m iędzy płytkami ale będzie pod szafkami i nie będzie widać :p:P

Sprzęt będę mieć pod zabudowe prócz lodówki :) nie mam wybranego jeszcze nic konkretnego ale musze wkońcu cos wybrać :) u nas stolarz ma teraz urlop ten tydzien i jeszcze następny więc mam jeszcze troche czasu :p:P

WLT to pochwal się na jaką kuchnię się zdecydowałaś ?? jakie kolorki jaki blat ??

Jak ja ci zazdroszczę skończenia układania płytek :( u nas jeszcze została łazienka korytarz i wiatrołap :(

Oj Anulla, wiem że się cieszysz z gazu, ale pomyśl jaka faktura za przyłącz Ci przyjdzie haha :D Do tego wczoraj zapłaciłam pierwszy rachunek za gaz.. :D dziwnym trafem nie cieszyłam się tak bardzo jak przy podłączaniu :D Tak czy siak gratuluję.. ewidentnie zbliżacie się coraz bardziej do przeprowadzki :D

U nas z płytkami poszło szybko, bo mieliśmy firmę.. szpachlę robimy sami dlatego tak się ciągnie.. :bash:

Co do mojej kuchni, to będzie totalny misz-masz :D Dolne szafki kolor dąb górski jasny blat szary, góra biała lakierowana.. :D Niestety nie mam projektu narazie.. pochwalę się ostatecznym efektem :lol2:

Borówki podobały mi się jeszcze zanim zaczęłam konkretnie szukać płytek :D Musze jeszcze męża na nie namówić :D chociaż on mówi że kuchnia to moje "królestwo" i mam sobie sama wszystko wybrać, bo przecież on się nie zna :lol2:

Oj Anulla, wiem że się cieszysz z gazu, ale pomyśl jaka faktura za przyłącz Ci przyjdzie haha :D Do tego wczoraj zapłaciłam pierwszy rachunek za gaz.. :D dziwnym trafem nie cieszyłam się tak bardzo jak przy podłączaniu :D Tak czy siak gratuluję.. ewidentnie zbliżacie się coraz bardziej do przeprowadzki :D

U nas z płytkami poszło szybko, bo mieliśmy firmę.. szpachlę robimy sami dlatego tak się ciągnie.. :bash:

Co do mojej kuchni, to będzie totalny misz-masz :D Dolne szafki kolor dąb górski jasny blat szary, góra biała lakierowana.. :D Niestety nie mam projektu narazie.. pochwalę się ostatecznym efektem :lol2:

Borówki podobały mi się jeszcze zanim zaczęłam konkretnie szukać płytek :D Musze jeszcze męża na nie namówić :D chociaż on mówi że kuchnia to moje "królestwo" i mam sobie sama wszystko wybrać, bo przecież on się nie zna :lol2:

hehehe... no ta faktura za przyłącz napewno nie będzie zadowalająca ale chce się mieć ciepło i wygode trzeba zapłacić :p:P

jeszcze mi nie przyszła nawet faktura za przylącz prądu :mad: szlag mnie trafia wszystko się tak strasznie odwleka :(

Mój mąż robi wszystko sam i rożnie bywa z czasem :) czasem mam obawy czy zdążymy w tym roku się wprowadzić :( tyle jeszcze pracy a czasu coraz mniej :p

WLT to czekam z niecierpliwością na twoją kuchnię :D i daj znać jak tam borówki czy będą :)

Z nowości budowlanych : gaz dzisiaj nie skończyli skończą we wtorek po święcie :) wykopane już wszystko zostało :) moja działaka wygląda jak pobojowisko :p:P

Skorzystaliśmy że pan koparkowy miał trochę czasu i wykorzystaliśmy go :D wykopał nam rowek pod fundament na taras :)

Ojj to powiem Ci, żebyś poganiała panów odnośnie faktury za przyłącz prądu. U nas byłą dokładnie taka sama sytuacja- zadzwoniłam do energetyki i Pan mi powiedział, że oni rzekomo faktury wysyłają zaraz po tym, jak wykonawca zrobi odbiór techniczny. Niewiele myśląc szybko zadzwoniłam do wykonawcy, który to zapewnił mnie, że już jest po odbiorze technicznym. Czekałam około 2 dni jeszcze, ale faktura nie doszła. Szybko za telefon i zadzwoniłam do energetyki i poprosiłam, żeby Pan wysłał mi fakturę na maila, bo bardzo mi zależy na czasie. Bardzo miły pan zapewnił mnie, że załatwi to w dniu jutrzejszym, ale na pewno faktura już była wysłana.. Na szczęście dotrzymał słowa i faktycznie dosłał mi ją na maila. Opłaciłam ją, podłączyli licznik, a wersja papierowa do dzisiaj nam nie doszła, pomimo wcześniejszych zapewnień.. :) także trzymaj rękę na pulsie, bo nie ma sensu czekać.. :)

Już mamy docelowy prąd. Nie było z tym problemu.. :) Mamy też już nadany numer budynku- może to coś zmienia :D

Dziękuję WLT za odpowiedz :)

Dzisiaj do mnie dotarła już faktura za przyłącz prądu :wave:

jest szansa że za niedługo zapalimy swoje światełko jupi :wave::wave:

Dzisiaj panowie skończyli przyłącz gazowy :) mam już skrzynkę :)

http://i3.fmix.pl/fmi1862/0fae8706001addcd57b36f22/zdjecie.jpg

a tu jeszcze mój taras :D

http://i1.fmix.pl/fmi2214/09b2ab020001c10357b36f29/zdjecie.jpg

narazie tylko dołek pod fundament ale to zawsze coś :D

Przyłącze za przyłączem leci :D Super!

Ale fajnie, że już taras robicie :) U nas chyba też taki będzie, choć zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem go z kostki. A że jeszcze sporo czasu do tego etapu, to nie wiadomo na czym stanie ;)

Ja na początku chciałam drewniany taras ale mąż mi to wyperswadował z głowy :p

Oczytałam się o tarasach i każdy ma swoje plusy i minusy :) ale w końcu zostało ze robimy z płytek :)

Z nowości budowlanych :

kuchnia zafugowana :D i przemalowana raz jutro jeszcze raz i gotowa :) będziemy czekać na mebelki :) możliwe że będa w przyszłym tygodniu :D tylko muszę kupić jeszcze chociaż zlew :p:P

a po za tym załatwiam prąd :/ ostałam się jak gupia w kolejce i tak nic nie załatwiłam :/

No są kolejki i długo się czeka :sleep:

Nie miałam oświadczenia od kierownika budowy że prace budowlane zostały zakończone i nie miałam pozwolenia na budowę :bash: Bo nie wiedziałam

Ale... Załatwiłam sobie podpis od pani kierownik i pojechałam 2 raz po 16 i już nie było ludzi :wiggle: Podpisałam umowę i we wtorek mają przyjść założyć licznik :wiggle:

Gazu też jeszcze nie mam narazie tylko przyłączy :D

Czekam na fakturę z gazu jak zapłacę zamontują licznik i dopiero będzie gaz :D

Co do prądu to tak lepiej iść załatwiać coś popołudniu lub z samego rana jak pisała. WLT :)

A oświadczenie takie było mi potrzebne bo nie chciałam prądu budowlanego tylko odrazu docelowy jak to pan nazwał taryfę G :D