WLT 11.08.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Anulla.. twoja kuchnia będzie bardzo podobna do mojej.. tzn. tez mam na podłodze szare płytki, a na ścianach też planuję dać twoje boróweczki.. bo się jakoś monotonnie zrobiło.. Nie narzekał twój prywatny glazurnik na płytki podłogowe do kuchni?? Te moje ponoć mocno krzywe.. ale są u nas w kotłowni i ganeczku, więc się nie przejmowałam.. Z ciekawości zapytam- sprzęty w kuchni masz do zabudowy? Wybrałaś już coś?? Ja już definitywnie uporałam się z tematem kuchni.. Teraz czekam ok. 7-8 tygodni na realizację płytki w całym domu skończone, a mąż kończy szpachlować.. niedługo akcja malowanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 11.08.2016 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Dzięki dziewczyny mi tez się podobają moje boróweczki WLT tobie też przypadły do gustu ?? ja właśnie dlatego je wziełam a żeby nie było tak nudnie i monotonnie tylko zawsze coś innego coś się dzieje CO do płytek na podłodze : nic mój glazurnik nie mówił że krzywe krzywo mamy troszkę zrobione nacięcie w wylewce wzdłuż której mąż kładł listwę i z jednej strony uciekło z 1 cm i wyszła większa szpara m iędzy płytkami ale będzie pod szafkami i nie będzie widać :P Sprzęt będę mieć pod zabudowe prócz lodówki nie mam wybranego jeszcze nic konkretnego ale musze wkońcu cos wybrać u nas stolarz ma teraz urlop ten tydzien i jeszcze następny więc mam jeszcze troche czasu :P WLT to pochwal się na jaką kuchnię się zdecydowałaś ?? jakie kolorki jaki blat ?? Jak ja ci zazdroszczę skończenia układania płytek u nas jeszcze została łazienka korytarz i wiatrołap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 11.08.2016 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Aaaa i zapomniała bym :P DZISIAJ ZACZĄŁ KOPAĆ U NAS SIĘ W KOŃCU GAZ !!!!!! więc jest nadzieje że za niedługo będzie można zamontować piec :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.08.2016 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Rewelacja Będziesz miała ciepełko w zimie i można dalej działać z wykończeniówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 12.08.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Oj Anulla, wiem że się cieszysz z gazu, ale pomyśl jaka faktura za przyłącz Ci przyjdzie haha Do tego wczoraj zapłaciłam pierwszy rachunek za gaz.. dziwnym trafem nie cieszyłam się tak bardzo jak przy podłączaniu Tak czy siak gratuluję.. ewidentnie zbliżacie się coraz bardziej do przeprowadzki U nas z płytkami poszło szybko, bo mieliśmy firmę.. szpachlę robimy sami dlatego tak się ciągnie.. Co do mojej kuchni, to będzie totalny misz-masz Dolne szafki kolor dąb górski jasny blat szary, góra biała lakierowana.. Niestety nie mam projektu narazie.. pochwalę się ostatecznym efektem Borówki podobały mi się jeszcze zanim zaczęłam konkretnie szukać płytek Musze jeszcze męża na nie namówić chociaż on mówi że kuchnia to moje "królestwo" i mam sobie sama wszystko wybrać, bo przecież on się nie zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 12.08.2016 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Oj Anulla, wiem że się cieszysz z gazu, ale pomyśl jaka faktura za przyłącz Ci przyjdzie haha Do tego wczoraj zapłaciłam pierwszy rachunek za gaz.. dziwnym trafem nie cieszyłam się tak bardzo jak przy podłączaniu Tak czy siak gratuluję.. ewidentnie zbliżacie się coraz bardziej do przeprowadzki U nas z płytkami poszło szybko, bo mieliśmy firmę.. szpachlę robimy sami dlatego tak się ciągnie.. Co do mojej kuchni, to będzie totalny misz-masz Dolne szafki kolor dąb górski jasny blat szary, góra biała lakierowana.. Niestety nie mam projektu narazie.. pochwalę się ostatecznym efektem Borówki podobały mi się jeszcze zanim zaczęłam konkretnie szukać płytek Musze jeszcze męża na nie namówić chociaż on mówi że kuchnia to moje "królestwo" i mam sobie sama wszystko wybrać, bo przecież on się nie zna hehehe... no ta faktura za przyłącz napewno nie będzie zadowalająca ale chce się mieć ciepło i wygode trzeba zapłacić :P jeszcze mi nie przyszła nawet faktura za przylącz prądu szlag mnie trafia wszystko się tak strasznie odwleka Mój mąż robi wszystko sam i rożnie bywa z czasem czasem mam obawy czy zdążymy w tym roku się wprowadzić tyle jeszcze pracy a czasu coraz mniej WLT to czekam z niecierpliwością na twoją kuchnię i daj znać jak tam borówki czy będą Z nowości budowlanych : gaz dzisiaj nie skończyli skończą we wtorek po święcie wykopane już wszystko zostało moja działaka wygląda jak pobojowisko :P Skorzystaliśmy że pan koparkowy miał trochę czasu i wykorzystaliśmy go wykopał nam rowek pod fundament na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 13.08.2016 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Ojj to powiem Ci, żebyś poganiała panów odnośnie faktury za przyłącz prądu. U nas byłą dokładnie taka sama sytuacja- zadzwoniłam do energetyki i Pan mi powiedział, że oni rzekomo faktury wysyłają zaraz po tym, jak wykonawca zrobi odbiór techniczny. Niewiele myśląc szybko zadzwoniłam do wykonawcy, który to zapewnił mnie, że już jest po odbiorze technicznym. Czekałam około 2 dni jeszcze, ale faktura nie doszła. Szybko za telefon i zadzwoniłam do energetyki i poprosiłam, żeby Pan wysłał mi fakturę na maila, bo bardzo mi zależy na czasie. Bardzo miły pan zapewnił mnie, że załatwi to w dniu jutrzejszym, ale na pewno faktura już była wysłana.. Na szczęście dotrzymał słowa i faktycznie dosłał mi ją na maila. Opłaciłam ją, podłączyli licznik, a wersja papierowa do dzisiaj nam nie doszła, pomimo wcześniejszych zapewnień.. także trzymaj rękę na pulsie, bo nie ma sensu czekać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 14.08.2016 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Ja też dzwoniłam do energetyki pan też mnie zapewniał że za kilka dni faktura powinna dojść więc poczekam góra do środy i znów zadzwonie a powiedz mi jaki masz ten prąd?? budowlany czy zwykły już?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 14.08.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Już mamy docelowy prąd. Nie było z tym problemu.. Mamy też już nadany numer budynku- może to coś zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 16.08.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Już mamy docelowy prąd. Nie było z tym problemu.. Mamy też już nadany numer budynku- może to coś zmienia Dziękuję WLT za odpowiedz Dzisiaj do mnie dotarła już faktura za przyłącz prądu jest szansa że za niedługo zapalimy swoje światełko jupi :wave: Dzisiaj panowie skończyli przyłącz gazowy mam już skrzynkę http://i3.fmix.pl/fmi1862/0fae8706001addcd57b36f22/zdjecie.jpg a tu jeszcze mój taras http://i1.fmix.pl/fmi2214/09b2ab020001c10357b36f29/zdjecie.jpg narazie tylko dołek pod fundament ale to zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 17.08.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Ciągle się u Was dzieje, ale patrząc na aktualne temperatury, to w dobrym momencie zrobili Wam przyłącz gazowy Z czego planujecie zrobić taras?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 17.08.2016 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 U nas się ciągle dzieje ?? no co ty ten przyłącz gazu był taki nagły i niespodziewany w jeden dzień pan zadzwonił i na drugi dzień już działał poszło szybko sprawnie i bez bólu taras będziemy wylewać płyte betonową i na to płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 17.08.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Przyłącze za przyłączem leci Super! Ale fajnie, że już taras robicie U nas chyba też taki będzie, choć zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem go z kostki. A że jeszcze sporo czasu do tego etapu, to nie wiadomo na czym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 17.08.2016 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Przyłącze za przyłączem leci Super! Ale fajnie, że już taras robicie U nas chyba też taki będzie, choć zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem go z kostki. A że jeszcze sporo czasu do tego etapu, to nie wiadomo na czym stanie Ja na początku chciałam drewniany taras ale mąż mi to wyperswadował z głowy Oczytałam się o tarasach i każdy ma swoje plusy i minusy ale w końcu zostało ze robimy z płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 18.08.2016 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Z nowości budowlanych : kuchnia zafugowana i przemalowana raz jutro jeszcze raz i gotowa będziemy czekać na mebelki możliwe że będa w przyszłym tygodniu tylko muszę kupić jeszcze chociaż zlew :P a po za tym załatwiam prąd :/ ostałam się jak gupia w kolejce i tak nic nie załatwiłam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 18.08.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Ooo a cóż to stanęło na przeszkodzie?? Pamiętam że każdy nam mówił, że tam sa okropne kolejki, to pojechaliśmy zaraz o 7 rano i faktycznie byliśmy pierwsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 18.08.2016 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 No są kolejki i długo się czeka Nie miałam oświadczenia od kierownika budowy że prace budowlane zostały zakończone i nie miałam pozwolenia na budowę Bo nie wiedziałam Ale... Załatwiłam sobie podpis od pani kierownik i pojechałam 2 raz po 16 i już nie było ludzi Podpisałam umowę i we wtorek mają przyjść założyć licznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 18.08.2016 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Gratuluję, a jednocześnie trochę zazdroszczę, że macie juz przyłącze gazowe, a elektryczne za chwilę U nas - wciąż nie wiadomo kiedy. Dzisiaj usłuszałam, ze przed zimą na pewno - no dobre i to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.08.2016 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Czyli lepiej załatwiać prąd po południu Hmmm... prace budowlane muszą być zakończone? Dlaczego, czy to o rodzaj taryfy chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 19.08.2016 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Gazu też jeszcze nie mam narazie tylko przyłączy Czekam na fakturę z gazu jak zapłacę zamontują licznik i dopiero będzie gaz Co do prądu to tak lepiej iść załatwiać coś popołudniu lub z samego rana jak pisała. WLT A oświadczenie takie było mi potrzebne bo nie chciałam prądu budowlanego tylko odrazu docelowy jak to pan nazwał taryfę G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts