Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa Na południe-wariant I czyli M157a

Recommended Posts

Gratulacje. Pamiętam jeszcze niedawno, jak my załatwialiśmy prąd i ile stresu z tym się wiązało.

No ale kolejki to wszędzie jak widać. Później, gdy dokonywaliśmy zmiany z budowlanego na zwykły M poszedł załatwiać, to nie chcieli z nim rozmawiać, bo to ja podpisywałam umowę. Grrrr... nastał się na darmo, musiałam wypisać upoważnienie.

Przyznam, że o takich rzeczach szybko się zapomina, mam nadzieję, że to podniesie Cię na duchu :)

• Odpowiedzi 781
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gratulacje. Pamiętam jeszcze niedawno, jak my załatwialiśmy prąd i ile stresu z tym się wiązało.

No ale kolejki to wszędzie jak widać. Później, gdy dokonywaliśmy zmiany z budowlanego na zwykły M poszedł załatwiać, to nie chcieli z nim rozmawiać, bo to ja podpisywałam umowę. Grrrr... nastał się na darmo, musiałam wypisać upoważnienie.

Przyznam, że o takich rzeczach szybko się zapomina, mam nadzieję, że to podniesie Cię na duchu :)

Dziękuję mały biały domku :hug:

domyślam się że kolejki to wszędzie ale normalnie czasem takie głupie jakieś zasady doprowadzają człowieka do skraju wytrzymałości :/

ale... na szczęście już po wszystkim :)

pochwale się swoją już gotową na przyjęcie mebli kuchnią :D

http://i3.fmix.pl/fmi1888/e6b2244b0020c5a457b81ec8/zdjecie.jpg

tu trochę ciemno wyszło :p

http://i2.fmix.pl/fmi793/445a49c9000b7cde57b81ed4/zdjecie.jpg

tu znowu jasno :)

http://i2.fmix.pl/fmi2890/1e2508bb0024152b57b81ee1/zdjecie.jpg

a tu tak w miare naturalnie

http://i1.fmix.pl/fmi171/f1edfdf600034f1e57b81ef3/zdjecie.jpg

i jeszcze podłoga :) tak wygląda zafugowana :)

http://i1.fmix.pl/fmi1416/a6cb4e630007e67357b81eff/zdjecie.jpg

Ojej ile się tu dzieje :o Dawno mnie nie było :) Odnośnie gazu to fakt , że na początku kosztują te przyłącza , ale potem będziesz zadowolona:)Ja mam gaz i np. w tej chwili rachunek m-czny to 50-52 zł. Jest nas troje. I w tym rachunku mieliśmy rodzinę tydz na wakacjach u nas z dzieckiem małym. Gaz potaniał w ciągu ostatnich 2 lat .Wiem,bo tyle już użytkuję CO gazowe. Zimą rachunki w granicach 250-420(za największy rachunek , gdzie było 20 stopni mrozu). Ogólnie brakuje mi tylko kominka ,żeby sobie jesienią przy nim posiedzieć. Bardziej dla atmosfery niż ciepła.:)Ale w każdej chwili mogę zrobić, bo jest wszystko na to przygotowane.

Czekam na foto z kuchni :):)

Sama się nie mogę doczekać tej kuchni :D ale za razem boje się że mi się nie będzie podobała :p:P

Sylwia $ mam nadzieję że się pochwalisz postępami pracy w łazience :D ??

aniqa1982 witam cię :D rzeczywiście dawno cię nie było :)

bardzo mnie ucieszyła ta twoja wiadomość a zwłaszcza informacje w niej zawarte :D super mam nadzieję że u nas te rachunki za gaz wyjdą w miarę możliwie :) u nas jest 5 osób więc mogą być ciut większe :) zobaczymy :)

CO do kuchni rozmawiałam wczoraj z panem stolarzem i dowiedziałam się że meble przywiozą nam w piątek wieczorem :D a zaczną je składać w sobotę koło południa :wiggle: już nie mogę się doczekać :wiggle::wave:

Wczoraj też zakupiliśmy reszte AGD do kuchni (piekarnik, płyte gazową, zmywarkę i okap) i przyjadą w piatek :D więc tak akurat się złożyło że wszystko będzie na raz :) więc czekamy z niecierpliwością do piątku :D

Z nowości budowlanych :

MAMY PRĄD !!!!!!

Dokładnie i powiem Ci ,że masz w domu czysto i nie musisz martwić się o noszenie opału. Ja mam tak zrobione,że w każdej chwili mogę wstawić piec węglowy , ale póki co nie potrzeba dogrzewać. Moja kotłownia to służy jako pralnia ,drugie wejście i spiżarnia :)

Gratuluję prądu :)Wiem jak to cieszy :)JA walczyłam z nimi żeby terminowo zrobili,ale potem i tak wykonali 2 mce po terminie. tydz temu minęło 2 lata jak mieszkamy:)I to są 2 chyba najpiękniejsze nasze lata:) Sami ;)Wracam do domu z radością , sobotnia kawka na tarasie widok na ogród :) Jeszcze skromny ,ale to nadrobię :)Z braku czasu ledwo ogarniam działkę z warzywami a mam naprawdę niewielką .hihi

Wszystkie juz takie wykończeniowe zakupy sprawiają,że dom robi się juz coraż bardziej "domowy" . Ale się wtedy cieszyłam:)

Teraz planuję zakupy wymienne tj. większość mebli mieliśmy z poprzedniego mieszkania i dużo wtedy zaoszczędziliśmy. A teraz powoli bierzemy się za wymianę. Fajny narożnik , dość duży to ok 3 -4 tys. Nie mówię tu o skórzanych czy coś. Wiatrołap tez mieliśmy zrobić i może zrobimy jeszcze jesienią . No jak to mówią dom to wielka skarbonka i to prawda ;)

Edytowane przez aniqa1982

Anulka, ile zmian u Ciebie :) Kuchnia bardzo słoneczna, ciekawa jestem jaki będzie efekt gdy już dojdą szafki i agd. Sobota tuż tuż, pewnie bym spać nie mogła z ekscytacji :D

Gratuluję prądu, ja na razie do tego tematu podchodzę jak pies do jeża, bo już tyle się naczytałam o problemach z załatwianiem. Ale nie ominie mnie to, szczególnie że ogrzewanie planujemy na prąd i dobrze by było mieć go w miarę szybko.

aniqa1982 dlatego dla mnie ogrzewanie na gaz jest super przez to że jest czysto :) ja też mam możliwość w razie W podpiąć inny piec mam nadzieje żę nie będziemy musieli korzystać z tej możliwości :D Jak to mówią dom to skarbonka bez dna :)

bardzo fajnie jest wykańczać ale i czasem to wykańczanie wykańcza i nas i pustoszy portfel :p

stalowarurafi6 zobaczysz że lada chwila i twój dom będzie stał :)

mother_nature dziękuję ja też się nie mogę doczekać kuchni :D na razie śpię spokojnie w piątek pewnie będzie gorzej :p:P

a co do załatwiania to warto iść wcześniej żeby czym prędzej chociaż skrzynkę postawili bo potem już tylko fakturka do zapłacenia i umowę podpisać i zakładają licznik :)

mały biały domku dziękuję :D

najbardziej jeszcze przeraża mnie łązienka :p jak ona będzie zrobiona to będzie ulga :p

a przeprowadzka nie wiem :( chciała bym jak najszybciej :p mam nadzieje że na święta będziemy już mieszkać :D