mały biały domek 19.08.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Gratulacje. Pamiętam jeszcze niedawno, jak my załatwialiśmy prąd i ile stresu z tym się wiązało. No ale kolejki to wszędzie jak widać. Później, gdy dokonywaliśmy zmiany z budowlanego na zwykły M poszedł załatwiać, to nie chcieli z nim rozmawiać, bo to ja podpisywałam umowę. Grrrr... nastał się na darmo, musiałam wypisać upoważnienie. Przyznam, że o takich rzeczach szybko się zapomina, mam nadzieję, że to podniesie Cię na duchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 20.08.2016 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Gratulacje. Pamiętam jeszcze niedawno, jak my załatwialiśmy prąd i ile stresu z tym się wiązało. No ale kolejki to wszędzie jak widać. Później, gdy dokonywaliśmy zmiany z budowlanego na zwykły M poszedł załatwiać, to nie chcieli z nim rozmawiać, bo to ja podpisywałam umowę. Grrrr... nastał się na darmo, musiałam wypisać upoważnienie. Przyznam, że o takich rzeczach szybko się zapomina, mam nadzieję, że to podniesie Cię na duchu Dziękuję mały biały domku domyślam się że kolejki to wszędzie ale normalnie czasem takie głupie jakieś zasady doprowadzają człowieka do skraju wytrzymałości :/ ale... na szczęście już po wszystkim pochwale się swoją już gotową na przyjęcie mebli kuchnią http://i3.fmix.pl/fmi1888/e6b2244b0020c5a457b81ec8/zdjecie.jpg tu trochę ciemno wyszło http://i2.fmix.pl/fmi793/445a49c9000b7cde57b81ed4/zdjecie.jpg tu znowu jasno http://i2.fmix.pl/fmi2890/1e2508bb0024152b57b81ee1/zdjecie.jpg a tu tak w miare naturalnie http://i1.fmix.pl/fmi171/f1edfdf600034f1e57b81ef3/zdjecie.jpg i jeszcze podłoga tak wygląda zafugowana http://i1.fmix.pl/fmi1416/a6cb4e630007e67357b81eff/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 20.08.2016 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 I zapomniałam dodać że kupiłam zlewozmywak do kuchni stalowy jednokomorowy z ociekaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.08.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 W starym domu 14 lat miałam stalowy, tylko dwukomorowy, teraz leży i czeka na zamontowanie w kuchni ogrodowej - po 14 latach jest jak nowy, więc jeszcze nam posłuży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 21.08.2016 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Kiedy montaż kuchni?? Już nie mogę się doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.08.2016 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Jakie będziesz miała meble w kuchni? Bo chyba coś mi umknęło... Na razie tak słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 21.08.2016 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Super ! Czekamy na meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.08.2016 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Stolarz był na urlopie 2 tygodnie i jutro już wraca do pracy myśle że w tym tygodniu przyjdą montować kuchnię czekam na telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.08.2016 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 A więc tak : 1. szafki kuchenne dąb sonoma http://i3.fmix.pl/fmi492/693eb8f30026f296578756ee/zdjecie.jpg 2. bat pietra beżowa http://i3.fmix.pl/fmi792/a7d5eedf000cc1c6578756f2/zdjecie.jpg Gaju2 chyba przeoczyłaś tutaj tak dla przypomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.08.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Faktycznie, nawet nie przeoczyłam, tylko zapomniałam...sorry Teraz już sobie przypominam. Poprzednią kuchnię miałam częściowo w dębie sonoma, lubię go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 21.08.2016 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 W takiej słonecznej kuchni będziecie mieć wzmożony apetyt i roześmiane twarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 21.08.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 ulala bardzo ładnie. Czekam zniecierpliwiona na ciąg dalszy. Dobrze, że stolarzowi się urlop skończył to z robota ruszy:D. Ps. my wczoraj wystartowaliśmy z układaniem łazienki! Hura:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 23.08.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Ojej ile się tu dzieje Dawno mnie nie było Odnośnie gazu to fakt , że na początku kosztują te przyłącza , ale potem będziesz zadowolona:)Ja mam gaz i np. w tej chwili rachunek m-czny to 50-52 zł. Jest nas troje. I w tym rachunku mieliśmy rodzinę tydz na wakacjach u nas z dzieckiem małym. Gaz potaniał w ciągu ostatnich 2 lat .Wiem,bo tyle już użytkuję CO gazowe. Zimą rachunki w granicach 250-420(za największy rachunek , gdzie było 20 stopni mrozu). Ogólnie brakuje mi tylko kominka ,żeby sobie jesienią przy nim posiedzieć. Bardziej dla atmosfery niż ciepła.:)Ale w każdej chwili mogę zrobić, bo jest wszystko na to przygotowane. Czekam na foto z kuchni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 23.08.2016 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Sama się nie mogę doczekać tej kuchni ale za razem boje się że mi się nie będzie podobała :P Sylwia $ mam nadzieję że się pochwalisz postępami pracy w łazience ?? aniqa1982 witam cię rzeczywiście dawno cię nie było bardzo mnie ucieszyła ta twoja wiadomość a zwłaszcza informacje w niej zawarte super mam nadzieję że u nas te rachunki za gaz wyjdą w miarę możliwie u nas jest 5 osób więc mogą być ciut większe zobaczymy CO do kuchni rozmawiałam wczoraj z panem stolarzem i dowiedziałam się że meble przywiozą nam w piątek wieczorem a zaczną je składać w sobotę koło południa już nie mogę się doczekać Wczoraj też zakupiliśmy reszte AGD do kuchni (piekarnik, płyte gazową, zmywarkę i okap) i przyjadą w piatek więc tak akurat się złożyło że wszystko będzie na raz więc czekamy z niecierpliwością do piątku Z nowości budowlanych : MAMY PRĄD !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.08.2016 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Dokładnie i powiem Ci ,że masz w domu czysto i nie musisz martwić się o noszenie opału. Ja mam tak zrobione,że w każdej chwili mogę wstawić piec węglowy , ale póki co nie potrzeba dogrzewać. Moja kotłownia to służy jako pralnia ,drugie wejście i spiżarnia Gratuluję prądu :)Wiem jak to cieszy :)JA walczyłam z nimi żeby terminowo zrobili,ale potem i tak wykonali 2 mce po terminie. tydz temu minęło 2 lata jak mieszkamy:)I to są 2 chyba najpiękniejsze nasze lata:) Sami ;)Wracam do domu z radością , sobotnia kawka na tarasie widok na ogród Jeszcze skromny ,ale to nadrobię :)Z braku czasu ledwo ogarniam działkę z warzywami a mam naprawdę niewielką .hihi Wszystkie juz takie wykończeniowe zakupy sprawiają,że dom robi się juz coraż bardziej "domowy" . Ale się wtedy cieszyłam:) Teraz planuję zakupy wymienne tj. większość mebli mieliśmy z poprzedniego mieszkania i dużo wtedy zaoszczędziliśmy. A teraz powoli bierzemy się za wymianę. Fajny narożnik , dość duży to ok 3 -4 tys. Nie mówię tu o skórzanych czy coś. Wiatrołap tez mieliśmy zrobić i może zrobimy jeszcze jesienią . No jak to mówią dom to wielka skarbonka i to prawda Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowarurafi6 24.08.2016 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 My dopiero ruszamy, ale już nie mogę się doczekać tego etapu co Wy macie. Będę bacznie obserwował Wasze postępy! Gratulacje takiego już zaawansowania prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.08.2016 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Anulka, ile zmian u Ciebie Kuchnia bardzo słoneczna, ciekawa jestem jaki będzie efekt gdy już dojdą szafki i agd. Sobota tuż tuż, pewnie bym spać nie mogła z ekscytacji Gratuluję prądu, ja na razie do tego tematu podchodzę jak pies do jeża, bo już tyle się naczytałam o problemach z załatwianiem. Ale nie ominie mnie to, szczególnie że ogrzewanie planujemy na prąd i dobrze by było mieć go w miarę szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 24.08.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Anulka gratuluję prądu wiem, jak podłączenie go cieszy Trzymam kciuki, by stolarz spełnił Twoje oczekiwania, teraz najprzyjemniejszy etap przed Wami. Na kiedy planujecie przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 24.08.2016 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 aniqa1982 dlatego dla mnie ogrzewanie na gaz jest super przez to że jest czysto ja też mam możliwość w razie W podpiąć inny piec mam nadzieje żę nie będziemy musieli korzystać z tej możliwości Jak to mówią dom to skarbonka bez dna bardzo fajnie jest wykańczać ale i czasem to wykańczanie wykańcza i nas i pustoszy portfel stalowarurafi6 zobaczysz że lada chwila i twój dom będzie stał mother_nature dziękuję ja też się nie mogę doczekać kuchni na razie śpię spokojnie w piątek pewnie będzie gorzej :P a co do załatwiania to warto iść wcześniej żeby czym prędzej chociaż skrzynkę postawili bo potem już tylko fakturka do zapłacenia i umowę podpisać i zakładają licznik mały biały domku dziękuję najbardziej jeszcze przeraża mnie łązienka jak ona będzie zrobiona to będzie ulga a przeprowadzka nie wiem chciała bym jak najszybciej mam nadzieje że na święta będziemy już mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.08.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 mmmm pierwsze święta Bożego Narodzenia we własnym domku !!!!!! :rolleyes: Tego życzę cudownie będzie Ja dosłownie PRZEkocham Boże Narodzenie !!:wiggle: Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts