Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa Na południe-wariant I czyli M157a

Recommended Posts

Anulla, ale szaleństwo z tym żółtym kolorkiem :D Jutro już piątek.. :D czekamy na fotorelację.. :)

Jak się budował domek, to się wydawało człowiekowi że co to wykończenie.. ciach pach i gotowe a tu proszę.. sama widzę po sobie.. ciągle dylematy, masę pierdół o których trzeba pamiętać no i finanse.. Jak sobie radzicie z przemęczeniem budowlanym?O ile takie u was wystąpiło.. :)

Masz już pomysł na pozostałe wnętrza?? jakie drzwi, panele itd?? :)

• Odpowiedzi 781
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aniqa1982 ja też uwielbiam Boże Narodzenie :D a w nowym domu będę je chyba kochać jeszcze bardziej :D

WLT bardzo pozytywnie na mnie działa żółty kolor :D odrazu mi się gęba śmieje :D

najbardziej to mnie dobijają te dylematy :p niby się wie co się chce a jak przyjdzie kupować to jeszcze cos innego się zobaczy i znow dylemat :p

ja przemęczenia budowlanego nie mam :p na razie za dużo tam nie robię siędzę z dziećmi w domu a mąż co dziennie jedzie i robie tam w tym tygodniu fuguje tam gdzie płytki są :) ja jak narazie to pare razy zamiatałam myłam kiedyć ościeżnice okien co były uciapane farbą :/ i ostatnio myłam płytki w kuchni :D

powiem ci że z tymi pozostałymi pomieszczeniami to różnie tak jest :p na panele mam pomysł ( mąż się smiał jak mu pokazałam które mi się podobają były to 3 rożne dla mnie kolory a on że ktoś przyjdzie i powie że masz wszęzie takie same a ja będę sie kucić że każde są inne :lol2: ) kolory ścian mam do 2 pokoi ale nie do sypialni :( nie możemy się dogadać z mężem :p:P

drzwi wewnętrzne nie mam pojęcia jakie :( mąż chce drewniane a ja z płyty :p co do wzorków sie dogadamy :p

a ty się nie pochwaliłas swoimi płytkami :p dawaj tu zdjęcia może cos ściągne od ciebie :p:P

Ja jestem jakaś odmienna, bo póki co nie za bardzo polubiłam Boże Narodzenie.. chyba prze to, ze za dużo jem, a później odczuwam silne bóle brzucha :lol2: :lol2: Chociaż w nowym domu specjalnie zaplanowałam jedno gniazdko na podłączenie lampek choinkowych :D

Ee to mnie już dawno dopadło zmęczenie, ale ja nie dość że muszę wszystko posprzątać, to jeszcze razem z mężem maluję, szpachluję i inne cuda wianki :D no ale coś za coś.. niedługo będziemy układać panele- oczywiście razem, także już będzie ubywało.. :D

Niestety nie mam przy sobie ładnych zdjęć całej łazienki..mam tylko szczątkowe :D bo reszta ścian jest czarna.. :) Załączam też zdjęcia płytek podłogowych w kuchni :) [ATTACH=CONFIG]365557[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]365558[/ATTACH]

:jawdrop: no to ty to rzeczywiście dużo robisz na budowie :jawdrop:

u nas nie szpachlowaliśmy ścian :p a ściany mąż sam maluje :)

No powiem ci że ta twoja łazienka fajnie wygląda :) szkoda że nie masz też zdjęć z drugiej strony :p:P a kuchnia:rolleyes: kolorek ten sam ale ty masz w połysku płytki a moje są bardziej matowe :)

:jawdrop: no to ty to rzeczywiście dużo robisz na budowie :jawdrop:

u nas nie szpachlowaliśmy ścian :p a ściany mąż sam maluje :)

Jakoś tak wyszło, ze jestem mianowana pomocnikiem, a zarazem głównym (po mężu) wykonawcą :D

No powiem ci że ta twoja łazienka fajnie wygląda :) szkoda że nie masz też zdjęć z drugiej strony :p:P a kuchnia:rolleyes: kolorek ten sam ale ty masz w połysku płytki a moje są bardziej matowe :)

Dziękuję :) postaram się zrobić jutro nowe zdjęcia, bo narazie cała łazienka jest oklejona do malowania :D jutro coś ogarnę i będzie lepszy widok :D co do płytek w kuchni, to powiem Ci że są okropnie śliskie.. zobaczymy jak to będzie w użytkowaniu.. może cos się zmieni (w co wątpię).. będę niezłe piruety kręcić :D

WLT czekam na zdjęcia :)

A u nas wczoraj...... przyjechały meble do kuchni !!!!!!! :wave::wave:

niestety AGD nie dotarło piekarnik nie przybył jeszcze do sklepu :(

meble przyjechały w 2 turach :D Dzisiaj panowie będą składać mebelki :)

a tutaj takie pare zdjęć wglądowych :p:P

http://i1.fmix.pl/fmi994/3eaf6431000c702b57c124df/zdjecie.jpg

moja kulumniada pod piekarnik i mikrofale :p

http://i2.fmix.pl/fmi535/601a8e2d000d971c57c124e7/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1405/55c0238c00041d8c57c124f0/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1965/af7b7676001b23e357c124f7/zdjecie.jpg

Jeszcze nie jest złożona ta kuchnia a już mi się podoba bardzo !!! :rolleyes:

Wow Anulla! Bardzo ładnie wyszła kuchnia.. :) odrazu zrobiło się tak domowo! :) Bardzo ładne uchwyty macie :D wiesz jaki to model?

W ogóle jakoś tak mega dużo tych mebelków wyszło :D Ja to bym się chyba już przeprowadzała haha :D

Aha, za pamięci- musisz mi wybaczyć brak zdjęć łazienki, ale jest pozaklejana folią.. :)

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :D

gaja2 tak lodówka będzie wolnostojąca ponieważ mam lodówkę tutaj na mieszkaniu więc ją biorę ze sobą ;) nie będę wyrzucać dobrej lodówki a poza tym narazie mnie nie stać na nową :p:P a wolnostojące bardzo mi się podobają :D

WLT nie wiem jaki to model uchwytów bo to pan stolarz nam je zaproponował a że się nam spodobały to nie chodziłam i nie szukałam po sklepach :p wyszło sporo tych szafek i szuflad i bardzo pojemnych :D ale to dobrze bo jest trochę tych szpargałów kuchennych :p:P czekam na wszystkie gotowe pomieszczenia z płytkami a nie tylko łazienkę :p:P

uwierz mi że też bym się już przeprowadzała ale nie mam łazienki jeszcze ani gazu :p więc bez tego ani rusz :p:P

Wczoraj byliśmy na zakupach i pokupowaliśmy co nie co :p:P

jest już umywalka z szafką do małego WC + kibelek :D

i jeszcze kupiliśmy płytki do wiatrołapu i korytarza :p później się pochwalę jakie to płytki bo nie pamiętam :p:P

No no Kochana! Ekstra to wszystko wyszło.

Też bym chciała wpasować lodówkę w identyczne miejsce jak u ciebie ale jednak mam tam kilka centymetrów mniej i pewnie wejdzie na styk a to nie będzie dobrze wyglądało. U was wszystko fajnie wygląda;)

Gratuluję pozostałych zakupów:p

A oto moje płytki :)

to do korytarza Ceramika Gres grupa Nowa Gala 40x40 Indus Krem

http://i3.fmix.pl/fmi2473/fcee27ee002ab79d57c6cba5/zdjecie.jpg

a to do wiatrołapu Ceramika Gres grupa Nowa Gala 40x40 Domus Beż

http://i1.fmix.pl/fmi363/2e4fa5140010de8857c6cbaf/zdjecie.jpg

Sylwia $ dziękuję :)

Edytowane przez anulla1986

Anula, bardzo pozytywnie Ci zazdroszczę tej kuchni :D

Widzę że fajnie partiami wszystko kupujecie.. :D Ja chciałam zamknąć temat płytek czym prędzej i w miarę szybko się z tym uwinęliśmy :)

Co do lodówki, to wcale się nie ma czym przejmować- skoro pasuje rozmiarem i działa to po co kupować nową.. :) Ja tez wybrałam wolnostojącą, w sumie odrazu taka planowałam, nie zastanawiałam się nad tym jakoś specjalnie długo :D

U nas teraz na tapecie wykończenie kuchni i wybór kolorów.. dostaję oczopląsu.. ;/ Już sama nie wiem co mi się podoba, a co nie.. :)

Tak samo sprzęty do kuchni.. Już miałam wszystko wybrane i sprawa się po części rypła.. a zlew to wybieram już drugi tydzień :D Moje drugie imię to niezdecydowana :D

Ja mam to samo :p im dłużej myślę tym gorzej :p najlepiej jest iść i kupować od razu :p:P

Ja mam już cały sprzęt do kuchni kupiony :p teoretycznie bo piekarnik nie dotarł jeszcze :( jest dość oblegany i nie ma go na hurtowni :( powiem ci że sprzętu nie miałam wybranego tylko tam jakieś modele zapisane żeby zasięgnąc informacji a poszliśmy do sklepu pan nam podoradzał i w końcu zamówiliśmy i jest bez dłuższego myślenia :p:P

zlew też szukałam chodziłam po tych firmowych takich w końcu sie wkurzyłam pojechałam do merkurego tam mi się spodobał bo miał taki większy ociekacz i go wziełam i po sprawie :p:P

A to wybieracie kolory mebli czy płytek :> ?? pochwal się na co się zdecydowałaś :D

PS. też bym chciała zamknąć temat płytek ale jeszcze łazienka została :(

Anulla, my wybieramy w sumie kolory ścian :D Mebelki już się produkują.. :) teraz musimy wszystko na gotowo wymalować, więc strasznie dużo pracy przed nami.. :) Płytki już wszystkie mamy położone.. tylko pod meble do kuchni musimy kupić, ale jakoś na to jeszcze jest czas.. :)

Masz już wybrane kolory ścian do całego domu?? :) Ja właśnie mam ogromny dylemat.. tak samo jakie drzwi i jakie panele dobrać.. za dużo tego wszystkiego jest :(