Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa Na południe-wariant I czyli M157a

Recommended Posts

• Odpowiedzi 781
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Anulka :)

Jak tylko będę miała porządne zdjęcia to podeślę.. :) Póki co mam tylko zdjęcia mega kiepskiej jakości :D

Co do rachunków za gaz, to też bym chciała żeby wyszło w tych granicach :) póki co wkurza mnie wysokość opłat stałych.. brr.. Ostatnio nie miałam w ogóle zużycia i rachunek opiewał na kwotę 22 zł :D zmora.. :)

Anulka.. bardzo fajny projekt łazienki :) Dajesz dwie umywalki? Co to ma być za tą ścianką obok prysznica?? Nie wiem czy nie lepiej byłoby ja pociągnąć do samej góry, a od strony wejścia zrobić wysoką zabudowę (o ile tam jest szafka) :) Dajecie wannę 150?? :) bo tak mi wyszło według wyliczeń ilości pustaczków :)

Dziękuję aniqa1982 czy takie fajne to się każe jak się je ułoży :D

WLT trzymam za słowo będe czekać na zdjęcia :D

To widzę że masz ta sama taryfę co ja :D ale lepsze 22 zł niż 56 czy jakoś tak :p no ale niestety za to że się ma tez trzeba płacić ;/

Umywalki będą dwie :) a za ścianką od prysznica jest 35 cm wnęki i jeszcze nie wiem ale zapewne będzie tam szafka :) ścianką jest zrobiona tylko na wysokość prysznica stwierdziliśmy że wyższa nie jest konieczna :D

A z tą wanną to nie dam sobie ręki uciąć ale chyba 150 cm :D a co za mała/duża ?? a ty masz jaką ??

Fajna ta wasza łazieneczka. Ekstra półka przy wannie. Podoba mi się. Masz sporo miejsca na tej ścianie więc ja bym dała wannę 160 cm. Wydaje mi się, że 150 "zginie" na tej ścianie. U mnie jest 160 cm na 70 cm. - nie było wyjścia bo szerokość łazienki to 173 cm, a też chciałam półkę z jednej strony. Zrobicie jak zechcecie bo to wam ma się podobać ale może warto to przemyśleć. 170 to faktycznie spora jest (aktualnie mam taka w domu w którym mieszkam) ale 160 też nie jest zła.

Jak już masz kupioną no to spoko:p i tak będzie jednak większa niż aktualna.

Widzisz, ja mam odwrotnie wszystko bo obecnie u rodziców mieszkam w meeega wielkim domu a przeprowadzę się do malutkiego gdzie wszystko jest o 50% mniejsze;) Ale właśnie za to uwielbiam ten nasz budujący się domek. Mały i przytulny a nie trzypiętrowy hotel gdzie nawet ciężko się na kawę spotkać;).

Jak już masz kupioną no to spoko:p i tak będzie jednak większa niż aktualna.

Widzisz, ja mam odwrotnie wszystko bo obecnie u rodziców mieszkam w meeega wielkim domu a przeprowadzę się do malutkiego gdzie wszystko jest o 50% mniejsze;) Ale właśnie za to uwielbiam ten nasz budujący się domek. Mały i przytulny a nie trzypiętrowy hotel gdzie nawet ciężko się na kawę spotkać;).

Przyznam szczerze że nie wyobrażam sobie tak żeby chodzić po domu i szukać się na wzajem :p choć wiadomo żę duży dom to rarytas ale i kosztowny :p dlatego ja wole mniejszy i skromniejszy :D

szyszunia ja też się nie mogę doczekać łazienki :D tak gaz jest ale piec jeszcze nie odpalony :p

Hydraulicy mają przyjść może jutro a może nie ale napewno w tym tygodniu :D i uruchomić go w sumie w domu nie jest tak źle jest 16 stopni :)

U nas robi się ocieplenie :D domek już prawie cały biały :D roboty w środku na razie stoją :p

Ja od początku wiedziałam, że w naszym domku nie będzie schodów, piętra i powierzchni 300 metrów. Oczywiście moja mama była wręcz zawiedziona, że jak to taki mały ten dom!!!! Gdzie są schody na piętro?! - pytała ciągle... :sick: masakra. Nic ją nie obchodziła ta budowa a zachowywała się jakby to ona za wszystko płaciła! Szkoda gadać!

anulla, u nas łazienka prawie gotowa, brakuje mebli (będą w grudniu bo mój osobisty stolarz czasu nie ma!). Teraz akcja kuchnia. I mam pytanie jakie wymiary ma twoja płyta gazowa?

Fajnie, że u was się dużo dzieje:rolleyes:. Super

Moja mama to wypisz wymaluj Hiacynta z takiego angielskiego serialu "Co ludzie powiedzą" ;)

Na jurto jestem umówiona z dwoma salonami mebli kuchennych żeby coś wymyślili do tej naszej kuchni. Pewnie będą chcieli wiedzieć jakie kupimy sprzęty pod zabudowę stąd moje pytanie o twoją płytę. Patrzyłam w necie i takie normalnej wielkości mają 60 cm więc pewnie i taką masz - a podoba mi się bardzo bardzo:rolleyes: Ciekawa jestem jak to cenowo wyjdzie bo mam jeszcze dwóch stolarzy z polecenia, którzy biorą takie zlecenia i robią "po pracy" (z nimi będę gadać jak już będę miała wyceny zrobione w salonach).

Łazienka moja nie ma mebli a to one są tam kropką nad "i" he he. Ale coś podeślę.

Nie oglądałam tego serialu i nie kojarzę postaci ale brzmi ciekawie :D

co do kuchenki tu masz linka taką mam http://www.kernau.com/produkt/kgh-6421-tci-b-plyta-gazowa-czteropalnikowa.html tam na dole sa podane wymiary płyty i otworu montażowego :D

To czekam z niecierpliwością na zdjęcia :)

U nas ocieplenie trwa :) dzisiaj już zaczęło się siatkowanie czy wszystko zmierza ku końcowi nareście :wiggle:

tutaj mam taka jedną tylko fotkę bo nie ma jak zrobić więcej bo błoto takie u nas że normalnie masakra :(

http://i2.fmix.pl/fmi1268/09adac3700217d3b57f785ca/zdjecie.jpg

a po za tym wczoraj byli hydralicy uruchomic piec :wave: działa :D grzeje się od wczoraj wieczora jest już prawie 20 stopni i robi się przytulnie :D dzisiaj jeszcze czyjadą podepną wodę żeby była ciepła i finito :D

No no Kochana nieźle już to wygląda:jawdrop: Bałagan na budowie "ludzka rzecz" błoto pewnie też ale już widać koniec tej budowy! Jak już się przeprowadzisz będziesz dbać o podwórko i od wiosny zaczniesz akcję w ogródku:). Rety jak to fajnie mieć wszystkie media...

Anulka, sami siatkujecie styro na elewacji czy ekipa? Ciekawa jestem ile czasu trzeba na to poświęcić...

Hiacyntę kojarzę, obejrzałam kilka odcinków, bo już u kogoś w wątku ta postać się przewinęła i chciałam wiedzieć, o kim mowa ;) Faktycznie, pani dosyć... specyficzna ;)