gonia11 10.10.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Anulla możesz napisać jak rozwiązałaś problem z wentylacją okapową.Masz podłączoną do komina czy wogóle w tych nowoczesnych okapach nie trzeba otworu wentylacyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 10.10.2016 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Anulla, widzę, że przeprowadzka już bardzo blisko, jak już jest ciepła woda i ogrzewanie to można mieszkać. Jak długo czekaliście na gaz (od momentu podpisania umowy)? W sumie można mieszkać ale jeszcze nie mam podług w pokojach i łazienki musielibyśmy się w miskach myć Jeśli chodzi o gaz to jak podpisałam umowę tą po zamontowaniu skrzynki i opłaceniu faktury przyłączeniowej to gdyby nie to że brakowało mi tam jakiś papierów miałaby zaraz gaz. Jak doniosłam brakujące papiery w ten sam dzień popołudniu panowie przyjechali mi podłączyć gaz więc potem już jest szybko Sylwia $ to prawda wszystkie media niesamowicie cieszą we własnym domku jak narazie na wiosnę ruszy akcja taras jeszcze trzeba będzie nawieść trochę ziemi bo raczej w tym roku tego nie zrobimy, jeszcze odprowadzenie deszczówki i na końcu ogród więc jeszcze dużo do zrobienia będę mieć czas a żeby się podszkolić z zakresu "ogród" bo nie mam o tym bladego pojęcia :P gaja2 mari180790 no w sumie już nie daleko mam nadzieje że w grudniu będziemy juz u siebie mother_nature ocieplenie i siatkowanie robiła u mnie jedna ekipa (mąż mój, tata mój i kolega męża mający o tym pojęcie) tej mojej 3 osobowej ekipie zajęło to od poniedziałku do soboty pogoda niedopisywało bo ciapało ale byli dzielni dbałam o nich dowoziłam jedzonko w sumie to została im jeszcze jedna ściana i wnęka nad wejściem do domu żeby pociągnąć drugi raz samym klejem ale to zrobią zapewne pod koniec tego tygodnia pogoda ma być ładna aż wstyd ale nie mam żadnej fotki ale jutro nadrobię i się pochwalę jak domek teraz wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 10.10.2016 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Anulla możesz napisać jak rozwiązałaś problem z wentylacją okapową.Masz podłączoną do komina czy wogóle w tych nowoczesnych okapach nie trzeba otworu wentylacyjnego? Witaj jeśli chodzi o otwór wentylacyjny to wydaje mi się że raczej powinien być tylko... to czy podłączysz okap do komina to twoja wola okapy teraz sa takie że możesz a nie musisz wolny wybór ja mam podłączony okap do komina taką płaską rurą tutaj na zdjęciu widac http://i3.fmix.pl/fmi650/2aa8001500189f5757e55a95/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 11.10.2016 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Obiecałam zdjęcia ocieplonego domku http://i2.fmix.pl/fmi2756/f236acb50025054957fcd10d/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2762/31864933001135df57fcd11b/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi2958/0f682ed000150e9f57fcd124/zdjecie.jpg tutaj jeszcze zamontowany piec z bojlerem http://i3.fmix.pl/fmi2332/ec37369c0009ded857fcd12e/zdjecie.jpg i drabinka w kotłowni taka sama no ciut szersza jest w łazience http://i1.fmix.pl/fmi273/9e27da8a000211ff57fcd136/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 12.10.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Domek już "ubrany" na zimę Świetnie, będziecie mieć cieplutko, a to najważniejsze, można szykować się do przeprowadzki Masz bardzo ładny dom Anulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.10.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Łaaaał! Ekstra dom wygląda! Ekipę masz bardzo zdolną i pracowitą, podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 12.10.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 anulla piękny Wasz domek z zewnątrz! I piękny w środku. Gratuluję wszystkich mediów, które już macie i zazdroszczę, że jesteście o dosłownie kroczek od przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.10.2016 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Anulla - to chyba razem bedziemy świętować U nas panowie od ociepleń wchodzą w przyszłym tygodniu. Czy zostawiacie na zimę w takim stanie, czy od razu tynkujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 12.10.2016 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Domek już "ubrany" na zimę Świetnie, będziecie mieć cieplutko, a to najważniejsze, można szykować się do przeprowadzki Masz bardzo ładny dom Anulka Dziękuję bardzo powiem że czuć już różnice piec wyłączyliśmy puki co a temperatura fajnie trzyma się w domku po 6 dniach temperatura spadła o 6 stopni to chyba nie jest źle przyznam że pomału wyworzę co nie co motherku jestem dumna i bardzo zadowolona z mojej ekipy ale zdolni to wy jesteście sami budujecie swój domek TsunamiM dziękuję bardzo ale ty masz takie tempo że też wnet będziesz miała wszystko i będziesz się pakowała gaju chyba tak będzie na kiedy planujecie przeprowadzke ?? na pewno nasze terminy będą bardzo zbliżone Tynkowanie planujemy na wiosnę więc albo zostanie tak jak jest albo jeszcze przemalujemy gruntem a żeby nie piło bardzo wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 14.10.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Aniu zamierzacie jeszcze teraz robić kolorek na ociepleniu czy czekacie na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 14.10.2016 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Mari czekamy na wiosnę teraz może jeszcze gruntem przemalujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 14.10.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Fajnie, fajnie:) ja od dwóch dni szukam koloru na moją chałupę MA-SA-KRA!!!! Mam wzornik Caparola w którym jest 3 miliony kolorów i żaden mi chyba nie pasuje! Czy to w ogóle jest możliwe?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 14.10.2016 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Fajnie, fajnie:) ja od dwóch dni szukam koloru na moją chałupę MA-SA-KRA!!!! Mam wzornik Caparola w którym jest 3 miliony kolorów i żaden mi chyba nie pasuje! Czy to w ogóle jest możliwe?! jest możliwe wybierz odcień i szukaj tylko w danym kolorze a ty to chyba fotki miałaś wstawić??!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 15.10.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Ups. no tak miałam coś wstawić, yyyy racja. Coś będzie obiecuje;) Co do koloru to ja nie zdawałam sobie sprawy, że biały występuje w 100 odcieniach! Niby wiemy, że ma być złamana biel... wybrałam chyba pięć kolorów na moją listę i tak patrzę na to co godzinę i mam wrażenie że za każdym razem widzę co innego. Raz jeden wydaje mi się brudny raz inny, później jeden jest szary a za godzinę myślę, że nie ten wcale nie jest szary bo inny jest szary a jeszcze inny nie jest biały bo wydaje się żółty:sick: kurde to nie jest normalne. Mąż mówi, że za chwilę nie będę odróżniała nawet czerwonego od zielonego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia11 16.10.2016 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Anulla dziękuje za odpowiedz. Śliczny masz domeki aż zazdroszczę oczywiście pozytywnie że już tuż tuż będziecie mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 17.10.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Sylwia, nawet nie mów, że jest taki problem z wyborem koloru, bo już się stresuję... Mąż mi głowę zawraca, żeby biel w oczy nie kłuła i była złamana, a ja też nie chcę żółtego ani szarego-brudnego. Można jakieś próbki kupić i ciapnąć na ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 17.10.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 (edytowane) Aj dajcie spokój z tym kolorem do drwina jakaś ja mam w wzornik kolorów z Caparola. Taki tynk będziemy kładli ponieważ nasz przyjaciel handluje tym i załatwi coś po taniości. Sam zwornik pewnie można wypożyczyć ze sklepu który sprzedaje tynki i farby. W necie są ale kosztują ja około 100 zł. My jesteśmy ograniczeni do tej jednej firmy. Też myślałam, że złamany biały to złamany biały i nie będzie problemu w tu d...pa. Jeden złamany szarością inny żółcią a jeszcze innym czekoladą czy czym tam jeszcze paradoksalnie "do wyboru do koloru!;)" Nie jest to łatwy wybór bo oddzielnie każdy z tych kolorów wygląda jak złamany biały ale jeżeli położymy je obok siebie wtedy trochę widać, że każdy jest inny. Ostatecznie wybraliśmy kolor pod nic nie mówiącą nazwą BASALT 18 - niby biały ale nie do końca (najbardziej biały z całego tego towarzystwa). Edytowane 17 Października 2016 przez Sylwia $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 17.10.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Chciałam zobaczyć wzorniki Caparola, ale nie dali ich na stronie, tak po ludzku, tylko jakaś aplikacja jest Trudno, widać wybór koloru na elewację to częściowo loteria Teraz już wiem skąd się ludziom róże majtkowe na domach wzięły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 17.10.2016 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 oj zgodzę się z tymi kolorami normalnie masakra ja widziałam dzisiaj tak przypadkowo wzornik z tynków Termo Organiki to normalnie cenKA OPADA ja wnet zapewne też będę musiała wybierać kolorek tynku mniej więcej też wiem czego chce ale pewnie jak przyjdzie co do czego to będę tak jak Sylwia $ dumała i widziała po milion innych kolorów a tego właściwego nie ale to jeszcze przedemną co do róży majtkowych to bardzo częsty widok i dużo się słyszy że wychodzi nie taki jak trzeba kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 17.10.2016 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 a myślałam, ze tylko ja jestem nie normalna. mój mąż to wiadomo facet, który rozróżnia tylko dwa kolory ładny i brzydki ale myślałam, że mi łatwo pójdzie z tymi kolorami. Nic to już chyba wybrany ten basalt 18. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts