anulla1986 26.11.2016 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Z czego te parapety? Wyglądają świetnie! Jeśli dobrze kojarze to tak jak Mari napisała to są aluminiowe w kształcie płytek mi też się podobają jestem trochę do tyłu z informacjami w czwartek gotowy był już korytarz i wiatrołap - gotowy w sensie jeszcze nie zafugowany fuguje się dzisiaj wiatrołap http://i1.fmix.pl/fmi2518/e482a514001967f15839ed16/zdjecie.jpg i korytarz http://i1.fmix.pl/fmi1196/b5932a170023acac5839ed23/zdjecie.jpg podłoga w łazience jeszcze czeka na swoją kolej wczoraj zakupiliśmy też już reszte farb kolejna rzecz już z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 29.11.2016 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Plytki zafugowane ;)korytarz i wiatrołap również wymalowane Teraz maluje się sufit w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 29.11.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Oj dzieje się dzieje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 01.12.2016 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Zdęcie korytarza http://i1.fmix.pl/fmi1055/3ae449510003e27e58401ab3/zdjecie.jpg i wiatrołapu http://i3.fmix.pl/fmi1814/9273feaa0008b1ca58401abe/zdjecie.jpg salon też już wymalowany ale zdjęcia nie mam :P dzisiaj wybraliśmy panele trwają dyskusje jeszcze czy bierzemy z montażem czy bez i będziemy zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 02.12.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Zrobiło się już całkiem domowo, już coraz bliżej do zamieszkania. Zaglądam prawie codziennie i podziwiam postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 02.12.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Anulka, bardzo przyjemnie się u Was zrobiło Co to za kolorek masz w korytarzu?? to jest ten sam co w wiatrołapie?? Pochwal się jakie panele wybraliście Rozpoczęliście już grzanie domku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 04.12.2016 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Dzięki dziewczyny WLT w korytarzu i wiatrołapie są dwa różne kolorki ten w korytarzu wyszedł tu jasny w rzeczywistości jest troszke ciemniejszy a szkoda no ale jak wyszło tak wyszło w korytarzu jest nr 522 ze śnieżki a w wiatrołapie 507 jak kukniesz sobie na paletkę to zobaczysz dwa różne kolorki jesli chodzi o panele to postawiliśmy na firmę E EGGER i jedne panele mam z firmy CLASSEN mają przyjechać we wtorek lub środę i pod koniec tygodnia będą układane to wtedy pokarze kolorki A w domku grzejemy juz prawie 2 miesiące non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 06.12.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Dobre tempo macie;) U nas zastój. Przygotowaliśmy garderobę i czekamy aż stolarz zrobi zabudowę. No i kompletuje w końcu dokumenty do kredytu. Czyli u nas po nowym roku będzie sprint budowlany. Wielka przeprowadzka zaplanowana na 29 kwietnia 2017 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 07.12.2016 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Dobre tempo macie;) U nas zastój. Przygotowaliśmy garderobę i czekamy aż stolarz zrobi zabudowę. No i kompletuje w końcu dokumenty do kredytu. Czyli u nas po nowym roku będzie sprint budowlany. Wielka przeprowadzka zaplanowana na 29 kwietnia 2017 r. Dzięki ale to przez to że mąż ma wolne i trochę podgonił robote tO I TAK DUŻO ZROBILIŚCIE BEZ KREDYTU to jak kasa będzie to i robota będzie szła a czemu akurat tak na 29 kwietnia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 07.12.2016 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Z nowości budowlanych : wczoraj przyszły karnisze do pokoi wczoraj odebrałam numerek domku mam z literką B:wave: wczoraj uzgodniliśmy szczegóły z panem stolarzem dotyczące 4 m szafy w sypialni - ma być za tydzień w sobote dzisiaj przyszły panele do pokoi :wave: w piatek rusza układanie ich mąż kończy układanie płytek na podłodze w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 07.12.2016 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Sporo tych nowości budowlanych;) Co do naszej daty przeprowadzki to chciałam mieć jakiś cel... i tak ciągle mówiłam, że w majowy weekend zrobimy u siebie w końcu mega grila;). Czyli po dogłębnej analizie kalendarza wyszło mi, że trzeba się przeprowadzić 29 kwietnia (sobota oczywiście. Mój dziadek by powiedział, że sobota jest ok bo to "Dzień Maryjny" i tego się trzymam;)) Skoro już układacie podłogi to pewnie rozglądałaś się już za drzwiami wewnętrznymi. My oglądaliśmy trochę drzwi w zeszłym tygodniu i powaliły nas terminy realizacji nawet do 12 tygodni!!!!). Masz coś już na oku w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 07.12.2016 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Sporo tych nowości budowlanych;) Co do naszej daty przeprowadzki to chciałam mieć jakiś cel... i tak ciągle mówiłam, że w majowy weekend zrobimy u siebie w końcu mega grila;). Czyli po dogłębnej analizie kalendarza wyszło mi, że trzeba się przeprowadzić 29 kwietnia (sobota oczywiście. Mój dziadek by powiedział, że sobota jest ok bo to "Dzień Maryjny" i tego się trzymam;)) Skoro już układacie podłogi to pewnie rozglądałaś się już za drzwiami wewnętrznymi. My oglądaliśmy trochę drzwi w zeszłym tygodniu i powaliły nas terminy realizacji nawet do 12 tygodni!!!!). Masz coś już na oku w tym temacie? hehehe... tak jakoś się uskładało ja nie chciałam wyznaczać sobie konkretnej daty bo jakoś taką presje bym czuła wiem na pewno że w tym miesiącu się tam wprowadzimy bo wymówiłam już mieszkanie więc albo przed świetami albo po jesli chodzi o drzwi to chyba zapomniałam tu napisać :P zamówiliśmy drzwi u stolarza w tamtym tygodniu będę dzwonić w piątek czy coś tam działa bo obiecał że przed świętami będziemy mieć drzwi nawet nie wiem jaki będzie to kolor (chodzi o nazwę) bo na tych próbkach materiału były tylko jakieś tam numerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 07.12.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Anulla , więc święta u siebie? To dopiero będzie frajda! Fajny już ten domek macie, to był kiedyś mój projekt nr 1, bo początkowo miałam plan budować się na innej działce(właśnie z wjazdem od południa).Dlatego tak z ciekawością oglądam co wam wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.12.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Anula, Wy chyba nigdy nie odpoczywacie Sylwia - do 29 kwietnia zostało już niewiele czasu, ale nie martw się, bez drzwi wewnętrznych dacie radę Oczywiście, najlepiej by było mieć wszystko już zrobione i cieszyć się nowym pięknym domem. Swoją drogą zastanawiające, dlaczego potrzeba aż 3 m-cy na wyprodukowanie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 09.12.2016 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Czasu faktycznie mało ale czuję, że jakaś nadprzyrodzona siła we mnie wstąpiła na tej ostatniej prostej:D U nas stolarz liczy sobie za drzwi takie kosmiczne pieniądze, że to w ogóle nie wchodzi w grę niestety... Mamy wycenę drewnianych (sosna, ale jednak drzewo:)) z Barańskiego (takie mam wejściowe i jestem bardzo zadowolona) za 7 szt. z montażem 10.400 zł. Nie wiem czy dużo czy mało ale np. zwykłe MDF-y z Pol-Skone wyszło bez klamek 7.300 zł. Sama nie wiem?:bash: Ciężko się zdecydować.No i jeszcze te terminy! Anulla a Ty jaki wzór wybrałaś? Klasyka czy bardziej nowoczesne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 13.12.2016 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Anulla , więc święta u siebie? To dopiero będzie frajda! Fajny już ten domek macie, to był kiedyś mój projekt nr 1, bo początkowo miałam plan budować się na innej działce(właśnie z wjazdem od południa).Dlatego tak z ciekawością oglądam co wam wyszło. a więc zachęcam do oglądania motherku odpoczywamy czasem bywały dni że w ogóle mąż nie jechał i nic nie robił bo miał już dość Sylwia ja też przy końcówce czuje jakiś napływ energi ale jak przyjeżdżam na po pracach w domku do mieszkania gdzie teraz mieszkamy to padam jesli chodzi o drzwi to nasz kosztować będą podobnie tylko że nie 7 a 8 drzwi ale ty to z okolic stolicy to tam zawsze wszystko drożej a wzór drzwi wybraliśmy dość popularny ostatnio http://i3.fmix.pl/fmi2504/7b47aa0f000d105f5850112b/zdjecie.jpg Postanowione przeprowadzamy się między świętami a Nowym rokiem chcieliśmy świeta u siebie spędzić ale nie mamy jeszcze stołu i nie było by przy czym siedzieć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 13.12.2016 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Teraz troszkę nadrobię zaległości bo ostatnio nawet bardzo czasu nie miałam żeby siąść przed kompem i napisać co nie co co się dzieje a więc.. :P ( mama zawsze mnie uczyła że od a więc się zdania nie zaczyna ale.. ) w piątek przyszli panowie od paneli tak jak obiecali godzina 8 rano przyjechali i godzina 13 było po robocie a oto efekty ich pracy salon http://i3.fmix.pl/fmi90/4c58c97c00230c77585010b8/zdjecie.jpg sypialnia http://i3.fmix.pl/fmi2674/e3fdbf010010ab76585010ce/zdjecie.jpg 3 pokój http://i1.fmix.pl/fmi434/f931ddd9001d00d7585010e6/zdjecie.jpg i pokój dzieci http://i3.fmix.pl/fmi1963/56c7f3b900202bb2585010f8/zdjecie.jpg zdjęcia były robione przy sztucznym świetle więc są troszkę przekłamane wyglądają na wszystkie takie same panele a każde są inne w sobote zrobiliśmy dość spore zakupy zamowiliśmy łóżko do salonu które ma jutro przyjechać zamówiliśmy stół + krzesła które będą gdzieś dopiero w styczniu ale zleci szybko kupiliśmy też małe pierdołki które teraz już przypominają nam że święta tuż tuż http://i1.fmix.pl/fmi1874/32ba15750027fd4558501100/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi2419/18b82a84001a4be658501109/zdjecie.jpg w sobote skończyliśmy też z mężem wieszać karnisze wszystkie są już mam nawet już 2 firanki powieszone a reszta zakupiona tylko pojechały do teściowej do obszycia Wczoraj przyszły nam wreście żyrandole do salonu powiesiliśmy je świecą pięknie tu widać zyrandol i karnisz http://i2.fmix.pl/fmi509/71502bf60026b80b58501111/zdjecie.jpg Wczoraj zamowiliśmy też łoże do sypialni i kupiliśmy lampe do łazienki tyle się tego naskładało że chyba nic nie ominełam jak co to napewno poinformuje co się będzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 13.12.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Aj piętno tej stolicy:sick:.... masz rację Anulla! W okolicznych stolarniach ceny drewnianych drzwi z ościeżnicą zaczynają się od 1.800 i dążą do nieskończoności:sick: oczywiście wszystko zależy od modelu, szklenia i takich tam! Masakra to w ogóle nie wchodzi w rachubę. Wzór, który wybrałaś faktycznie ostatnio popularny ale też o nim myślałam;). Ostatecznie stanęło na Barańskim wzór Malaga chociaż czekam jeszcze na wycenę z DRE bo mąż ma jakieś "wejścia" u handlarza. Przeprowadzka już tuż tuż! Świetne zakończenie roku się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.12.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 O! Jak się świątecznie w nowym domu zrobiło! A z lampami to również domowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.12.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Panele świetna rzecz, od razu widać efekty pracy a nowa podłoga totalnie odmienia pomieszczenie. Anula, nie wiem czy bym wytrzymała z przeprowadzką, skoro już tak blisko Chyba kombinowałabym jakikolwiek stół, żeby tylko święta spędzić w nowym domu W sklepach masa świątecznych pierdółek ale i też wyprzedaży. Niekiedy naprawdę ceny są świetne i aż żal nie kupić Muszę mocno się hamować, ale co chwilę coś mi wpada do koszyka na poczet nowego domu - wczoraj dwie duże drewniane ramki za 28 zł, wcześniej puchate poduszki, koc z motywem świątecznym, koszyk na owoce, talerze serca... no i mogłabym tak wymieniać Kupuję tylko to, co wcześniej widziałam, podobało mi się, ale było za drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts