PusiaKssawery 22.10.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Fajnie że nie tylko mi się tak strasznie podoba ten kolorek :rotfl: U nas jeszcze kolorystycznie dopasowane do tego orzecha rolety zewnętrzne oraz w takim kolorze będzie sypialnia - znaczy meble do sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 22.10.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Gratulacje!!SSZ osiągnęliście:) Domek pieknie się prezentuje...ja się zachwycam oknami tarasowymi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 22.10.2015 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 My z rolet zewnętrznych zrezygnowaliśmy przynajmniej na razie mi również podobają się ciemne meble no Mari jeszcze SSZ nie ma drzwi brakuje do kotłowni jeszcze nie przyszły a główne są narazie takie jakie mąż stworzył "tymczasowe" ale wszystko jest na dobrej drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piciacz 22.10.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Witam:)świetnie wygląda Wasz domek z wprawionymi oknami:) Najbardziej podoba mi się to największe tarasowe przy drzwiach, da dużo światła do salonu. Która strona domu jest u Was od południa? My jak stawialiśmy dom,otwory okienne dawaliśmy pod południe, a jak najmniej od północy. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 22.10.2015 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Myśmy przy wyborze projektu też kierowali się kierunkami świata wejście do domku mamy od południowego wschodu a więc ten projekt leży nam idealnie : ) w kuchni nie potrzeba słońca bo i tak będzie tam ciepło od gotowania więc jest od północnego wschodu a cały salon i 2 pokoiki będą doświetlone przez słoneczko przez cały dzień aż do wieczora w lecie co jedynie pokój za łazienką będzie najchłodniejszy ale na lato idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 22.10.2015 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 A jeszcze co do okien mi też najbardziej podoba się to wielkie okno jest po prostu bombowe widziałam też opcję tego okna jako dwukwaterowe też wygląda fajnie ale że my mamy małe dzieci bezpieczniejsza opcja trzykwaterowa + poprzeczki zresztą nie żałuje wyboru jak dla mnie wygląda tak miło ciepło i domowo taka opcja A powiedz mi piciacz wy rozglądaliście się już za oknami ?? macie już jakieś upatrzone ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 26.10.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 coraz piękniej u Ciebie Anulla, okna rewelacja... kolor w sam raz, mam take u siebie i powiem Ci , że innego bym nie wybrała a drzwi wejściowe jakie planujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piciacz 26.10.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Hej:)mamy bardzo zbliżony układ domu w stosunku do stron świata. U nas dwie sypialnie mają okna od zachodu. Szkoda mi trochę, że nie mogłem przenieść w jednej sypialni okna z zachodniej na południową stronę (od południa jest trochę za wąski ten pokój). Gdybyśmy wydłużyli dom tak jak Wy, z pewnością byłoby od południa:) Co do okien jeszcze nie rozglądałem się za nimi. Budujemy się ze swoich środków i jestem na etapie zbiórki. W styczniu zacznę się interesować. Najpewniej wezmę okna z roletami prosto od producenta. Wielu moich znajomych chwali okna z Zagórowa, z firmy Wojmarplast i jeśli będę już się rozglądał za oknami to tylko po to, żeby porównać ceny i wykorzystać inne oferty w negocjacjach z tym producentem. Chcecie jeszcze w tym roku zdążyć z instalacją co? Będziecie mieli kocioł na gaz?Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 26.10.2015 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Witaj Izoldo dziękuję za miłe słowa kolorku też na razie nie żałuje wyjdzie przy urządzaniu czy dobrze żeśmy wybrali co do drzwi wejściowych to te z kotłowni mamy już zamówione stalowe całe (dojść nie mogą ) a główne chcemy drewniane z szybką ale narazie jeszcze nie zdecydowaliśmy jaki wzór konkretny drwają negocjacje Chcieć byśmy chcieli porobić nawet wylewki ale czy się uda.... tutaj elektryka się koińczy a tynkarze dopiero mogą przyjśc w połowie albo pod koniec listopada zależy jaka będzie pogoda i wszystko się tak strasznie przesuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 27.10.2015 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Tak będzie kocioł na gaz ogrzewanie i kuchenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 29.10.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 jesteście kroczek przed nami fajnie z oknami prawda? przekręcenie klucza w zamku- bezcenne uczucie co zamierzacie robić przez jesień i zimę a z czym czekacie do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 30.10.2015 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Z oknami jest już super nie ma takich przeciągów w domu już wiatr nie hula po pokojach tylko cisza już teraz robi się tak domowo wiem wiem jeszcze daleko do końca ale już sprawia wielką radoche Napewno zrobimy tynki tynkarzy mamy umówionych na połowe a raczej końcówke listopada jak bym wiedziała że tyle trzeba czekać umówiła bym wcześniej no ale cóż zaklepani są chcieli byśmy jeszcze w tym roku zrobić hydraulikę i wylewki ale wątpię że się uda zależy jaka pogoda będzie, a na wiosnę ruszać z resztą ponieważ w przyszłym roku chcemy się wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 30.10.2015 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 W dniu dzisiejszym mogę napisać że stan SSZ mamy ukończony :wave: okna już są co pokazują zdjęcia wyżej a w dniu dzisiejszym panowie zamontowali nam drzwi (po długich oczekiwaniach na nie ) do kotłowni http://i3.fmix.pl/fmi1372/203e053f00280ff95633dbf5/zdjecie.jpg frontowe jeszcze nie wybrane a tym bardziej nie zamówione mamy na nie jeszcze troche czasu doradzają nam abyśmy je zamontowali dopiero po "mokrych" robotach póki co są takie (mąż sklecił ) http://i2.fmix.pl/fmi2357/83754b90000d296e5633dbfd/zdjecie.jpg I jak się dzisiaj okazało w dniu wczorajszym Pan elektryk zakończył swoją pracę więc w środku już wszystko gotowe teraz czekam na papiery z energetyki a potem prawdopodobnie pół roku na skrzynkę w płocie i tu znowu moja głupota zwyciężyła bo już mogłam mieć skrzynke jak bym poszła zaraz po dostaniu pozwolenia ale nie ja mam zawsze czas :P:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.10.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 W dniu dzisiejszym mogę napisać że stan SSZ mamy ukończony :wave: Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 31.10.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 WItaj:) Pół roku na prąd?? Szybko .... My w tauronie czekaliśmy - w pażdzierniku była elektryka zrobiona i od razu papiery złożone do energetyki i potem czekaliśmy czekaliśmy(...) ciągle jakieś druczki trzebabyło podpisywać aż w końcu w czerwcu wzięłam się za telefon i co tydzień do nich dzwoniłam i popędzałam....mówie ci to był koszmar...w lipcu została skrzynka zamontowana a w sierpniu dopiero puścili prąd...dosłownie miesiąc przed przeprowadzką... Prąd to jedyna kwestia budowlana gdzie trwa trwa i końca nie widać...i parę osób u mnie na dzienniku to samo przechodziło:mad: Więc Aniu trzymam kciuki żeby to naprawdę trwało tylko pół roku:) Gratulację!!! :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 04.11.2015 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Dziękuję bardzo Mari nie przerażaj mnie w energetyce mi powiedzieli że pół roku trzeba czekać mam nadzieje że tak będzie u nas tu w okolicy to znowu słyszałam o przedłużeniu podłączenia ale gazu że strasznie przeciągają gazy aż rok więc mam nadzieje że do września się wyrobią:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 04.11.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Witaj anulla1986. Już od dawna podczytuję twój dziennik, ale dopiero dzisiaj się ujawniam Po pierwsze- budujemy się w sąsiednim powiecie, po drugie również budujemy dom parterowy i takie ostatnio mnie najbardziej interesują po trzecie nie mogę wyjść z podziwu tempa, jakie sobie założyliście ; Dokumenty dotyczące gazu i prądu załatwialiśmy na pewno w tych samych miejscach co Wy nam energetyka wyznaczyła termin realizacji przyłącza do połowy 2017 r. Oczywiście od razu po otrzymaniu pisma złapałam za telefon i Pan się zaśmiał, ze codziennie mają masę takich telefonów. W rzeczywistości powinni się wyrobić w pół roku Odnośnie gazu, poinformowano nas, że jeżeli dotyczy to rozbudowy sieci, to sprawa trwa rok, zaś jeżeli tylko przyłącz to do pół roku. My mamy gaz w granicy działki, więc Pan powiedział żeby zgłosić się równo pół roku przed terminem planowanego wejścia do domu Ciekawie, bo planujemy grzać gazem.. Mam nadzieję, ze na kolejną (albo i kolejną ) zimę nie zostaniemy bez źródła ciepła Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blueey 09.11.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Witam serdecznie, my jesteśmy na etapie kupowania projektu m157 (domek prawie taki sam tyle że z garażem który zamienimy na dodatkowy pokój) . Z budową chcemy ruszyć w marcu:) Mam pytanie może posiada Pani jakieś zdjęcia ze środka domu, szczególnie interesuje mnie wielkość salonu bo ciężko mi jest jakoś tak sobie wyobrazić ile w nim jest przestrzeni. Będę bardzo wdzięczna za zdjęcia i oczywiście Pani opinie co do wielkości pomieszczeń PS. śliczny domek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 09.11.2015 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Witam nowych gości bardzo mi miło że zaglądacie do mnie i zostawiacie po sobie ślad WLT a więc będziemy takimi trochę dalszymi sąsiadkami mi również już od X czasu podobały się zawsze domki parterowe jak dla mnie mają swój urok a mając małe dzieci to naprawdę się ciesze że nie będę miała schodów :P co do tempa naszej budowy to wcale nie uważam że jest szybka jak dla mnie to wszystko strasznie się przeciąga non stop na coś musimy czekać teraz jest prawie miesiąc postoju bo czekamy na tynki już obdzwaniam hydraulików żeby rozeznać się cenowo i już jakiegoś zaklepać a żeby w tym roku jeszcze zrobić tą hydraulikę W tamtym tygodniu dostałam z energetyki warunki przyłącza i normalnie krew się we mnie zagotowała jak miałam zaprojektowaną skrzynkę z prądem w ogrodzeniu przy domu tak energetyka sobie postanowiła że zrobi mi skrzynkę ale w drugim końcu działki normalnie myślałam że ich tam wyzabijam 50 m kabla będę musiała ciągną z domu do skrzynki byłam dzisiaj z mężem u kierownika i rozmawialiśmy no ale za dużo nie zdziałaliśmy no ale zobaczymy jak to będzie Co do gazu to u nas będą budować sieć i dlatego trzeba czekać aż rok i mam nadzieje że tego terminu dotrzymają bo my też będziemy ogrzewać gazem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 09.11.2015 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Dziękuję bardzo blueey skoro mój jest śliczny to twój też będzie bo prawie taki sam superr bardzo się cieszę że przybywa osób budujących ten projekt powiem ci że jestem bardzo ciekawa tej waszej realizacji fajny pomysł zastapić garaż na pokój duży pokój co do zdjęć to wstawiałam wcześniej zdjęcia pomieszczeń i puki co nie mam nowych ale jeśli będę mieć to wstawię moim zdaniem powierzchnia salonu jest wystarczająca a nawet dość duża - zależy co kto oczekuje - jak dla mnie super pokoje mam powiększone po troszku rozłożone to 2 m i łazienkę też i jestem też bardzo zadowolona na razie ciężko powiedzieć bo stoją puste pokoje okaże się jak będziemy chcieli urządzać jak to będzie wyglądać w sumie myślę że będzie pani zadowolona tak jak i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts