blueey 10.11.2015 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź . My chyba poszerzymy dom od strony salonu o 1 m, oczywiście jeśli będzie można to wykonać na etapie adaptacji:) Powodzenia z dalszymi etapami budowy! PS jak rozpoczniemy budowę również postaram się wrzucić jakieś zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 10.11.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Witam nowych gości bardzo mi miło że zaglądacie do mnie i zostawiacie po sobie ślad WLT a więc będziemy takimi trochę dalszymi sąsiadkami mi również już od X czasu podobały się zawsze domki parterowe jak dla mnie mają swój urok a mając małe dzieci to naprawdę się ciesze że nie będę miała schodów :P co do tempa naszej budowy to wcale nie uważam że jest szybka jak dla mnie to wszystko strasznie się przeciąga non stop na coś musimy czekać teraz jest prawie miesiąc postoju bo czekamy na tynki już obdzwaniam hydraulików żeby rozeznać się cenowo i już jakiegoś zaklepać a żeby w tym roku jeszcze zrobić tą hydraulikę W tamtym tygodniu dostałam z energetyki warunki przyłącza i normalnie krew się we mnie zagotowała jak miałam zaprojektowaną skrzynkę z prądem w ogrodzeniu przy domu tak energetyka sobie postanowiła że zrobi mi skrzynkę ale w drugim końcu działki normalnie myślałam że ich tam wyzabijam 50 m kabla będę musiała ciągną z domu do skrzynki byłam dzisiaj z mężem u kierownika i rozmawialiśmy no ale za dużo nie zdziałaliśmy no ale zobaczymy jak to będzie Co do gazu to u nas będą budować sieć i dlatego trzeba czekać aż rok i mam nadzieje że tego terminu dotrzymają bo my też będziemy ogrzewać gazem :P Oj nie.. uwierz.. może moje wrażenie tempa wynika z tego, że budowa zaczęła się w pierwszych dniach maja, a na dzień dzisiejszy mamy tylko wylany strop Panowie budowlańcy są tak pięknie obłożenie praca, że już wszystkie ściemy wykorzystali.. Nawet nie chce mi się z nimi kłócić, bo i tak nic więcej w tym roku nie zrobimy.. tzn. mają jeszcze przykryć dom, ale w takim tempie to prędzej będę strop odśnieżać, niż podziwiać dach odnośnie energetyki- u nas warunki są w porządku, ale boję się, że sąsiad coś wywinie i nie da sobie przekopać podwórka.. oj będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 10.11.2015 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 blueey na etapie adaptacji można dużo pozmieniać a więc poszerzenie domku na pewno też no to czekam z niecierpliwością na jakieś zdjęcia a może i dziennik budowy powodzenia również życzę i zapraszam WLT a ty nawet nie pochwaliłaś się jaki domek budujesz wiemy tylko że parterowy podaj jaki to projekt a może jakieś fotki to widzę że zaczęliśmy w tym samym czasie u nas też budowlańcy zwlekali niekiedy z robotą też mnie to potwornie wkurzało pamiętam jak słuchałam ich wykrętów a że jeszcze to muszą zrobić a tu jeszcze jechać ale na szczęście przebrneliśmy przez to domek stoi teraz użeranie się z innymi fachowcami poganiaj ich żeby przykryli przecież to już nie długo im zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 16.11.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Anulla1986 nie chcę Ci "zaśmiecać" twojego dziennika Domek budujemy według projektu Z195.. Dzisiaj zaczęli dach! nareszcie.. z tym ze pogoda w tym tygodniu i w kolejnych nie będzie zbyt łaskawa tak to jest jak się od maja buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 17.11.2015 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 WLT nie zaśmiecasz z chęcią oglądne to twoje cudo śliczny duży domek i bardzo przestronny najważniejsze że zaczęli już działać teraz robota będzie szła mam tylko nadzieje że im się nie sprawdzi ta pogoda co zapowiadają bo mi się znowu tynki przesuną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 17.11.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Musimy rozganiać jakoś te chmury Może wspólnymi siłami coś zdziałamy :D Znajomi też chcą zdążyć zrobić parę rzeczy w tym roku i czarują na wszystkie możliwe sposoby. Jest nas troje, a w kupie siła Jak już będę miała zdjęcia z wykonanym dachem to się pochwalę Póki co jest niezły bajzel no i ciężko mi zrobić zdjęcia bo jak wracam z pracy to już jest ciemno :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 18.11.2015 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Jak by się to tak dało coś wyczarować z tą pogodą ale myśle że jesteśmy bezsilni dołuje mnie taka pogoda jak dzisiaj... leje.. leje... no to czekam z niecierpliwością na zdjęcia gotowego daszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.11.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Jak by się to tak dało coś wyczarować z tą pogodą ale myśle że jesteśmy bezsilni dołuje mnie taka pogoda jak dzisiaj... leje.. leje... Leje, potwornie wieje i rano burza z piorunami przeszła Jakby się coś dało z tą pogodą zrobić, to dopisuję się do listy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 18.11.2015 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 A żeby tak nudno nie było to tutaj zdjęcia strychu puki co surowy http://i1.fmix.pl/fmi1785/8753e8a4001f0009564c47f0/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi304/2cf08824000d43e4564c47f6/zdjecie.jpg a już nie długo mój szanowny M wyłoży na stropie styripianik który czeka już w salonie i zajmuje go całego + jeszcze kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 18.11.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Pocieszyłaś mnie zdjęciem stryszku Od rana próbuję czarować, ale chyba żaden ze mnie magik.. co najwyżej to czarownica Szukałam u Ciebie w dzienniku informacji na temat okien,a le jakoś nie mogę tego znaleźć. Gdzie zamawialiście okna ?? Wysłałam już kilka wycen i jestem w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 18.11.2015 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Coś zdziałałaś słońce świeci trochę chociaż nie pada ciągle o oknach była informacja na 5 albo 6 stronie o to ona : "okna firmy DOMEL Fusion Round Plus z okuciami Winkhaus activpilot jest to profil 6 komorowy o grubości 83 mm i pakiet trzyszybowy, kolor będzie obustronny orzech " a okna zamawiałam w Termico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 19.11.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Faktycznie jest taka informacja teraz już ją widzę.. Dziękuję Podpytuję o okna, bo dostaliśmy dosyć dobrą wycenę od mieleckiej placówki Oknoplast i zastanawiam się co i jak, bo nigdy o nich nic nie słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 19.11.2015 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 W tej kwestii ci nie pomogę musisz poczytać i popytać może znajdziesz kogoś kto tam brał okna ja się kierowałam też trochę tym że ktoś sobie chwalił to jak z danego miejsca montują okna bo to jest bardzo ważne A ja dzisiaj dzwoniłam do tynkarzy i się dowiedziałam że za tydzień w czwartek albo piątek zaczną u nas robótkę już się doczekać nie mogę ciekawa jestem czy rzeczywiście wtedy przyjdą a poza tym zbieramy oferty hydraulików ale jeszcze nie wybraliśmy im ich więcej tym gorzej wybrać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 02.12.2015 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Witam po dłuższej przerwie U nas nasi "fachowcy" od tynków pracują ostro już od piątku zaczęli listwy kłaść a teraz już kładą po kolei warstwy tynku wszystko było by super tylko wydaje nam się że chcą zrobić to trochę za szybko jak na warunki atmosferyczne jakie teraz są czyli zimno, wilgotno i wiadomo że nic tak szybko nie schnie jak w lecie i takim to sposobem nasi "fachowcy" nakładają warstwy na siebie a z sufitu wszystko odpada normalnie myslałam że wyzabijam no ale doszli sami do wniosku że muszą dłużej poczekać żeby to troche wyschło i takim to sposobem mój szanowny małżonek przywiózł piecyki i pali w domku żeby było ciepło i schło zdjęć nie mam żadnych z robót ale jak będą gotowe tynki to na pewno coś wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 03.12.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 U nas Aniu z tynkami było jeszcze gorzej. Dom ogrzewaliśmy dwoma piecykami a mimo to w domu było nie więcej niż 2-3 stopnie. Po jakimś miesiącu od otynkowania w naszej sypialnia nad oknami tynk całkiem odpadł tak samo było w kuchni. Tynk robiliśmy w listopadzie ale niestety grudzień i styczeń był dość mroźny i nie wytrzymał tynk na ścianie. Gdybym teraz miała zadecydować o pracy nad tynkami zimą bym się nie zdecydowała. Życzę powodzenia aby u Was było wszystko OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 07.12.2015 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 To u nas Mari tynk też odpadał już gdzie niegdzie po pare razy normalnie szlag mnie trafi przez te tynki teraz jak bym wiedziała że tak będzie to bym czekała chyba z tymi tynkami do wiosny wilgoci w domu dużo jest skrapla się i normalnie woda kapie z sufitów a rozmawialiśmy z gościem co nam budował dom to mówił że jak jest temperatura na plusie to nie ma sensu palić bo jest większa wilgoć w domu niż na zewnątrz więc lepiej wietrzyć ale jak jak okna folią zaklejone tylko drzwi zostają normalnie oszaleje jeszcze choróbsko mnie złapało na szczęście wszystko zbliża się ku końcowi część otwarta jest już prawie gotowa jeszcze zostały nieszczęsne sypialnie w których non stop coś odpada no ale może w końcu się uda ponoć jak do miesiąca nie spadnie to później już nie powinno... no zobaczymy... a tu taki mały obraz tego co już jest tu salon http://i1.fmix.pl/fmi1731/20bea1550010c2855665651c/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2546/d104c0b8002a5d3a56656528/zdjecie.jpg tu kuchnia http://i2.fmix.pl/fmi1294/028792c00018310c56656521/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 07.12.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 No super to wygląda...tak jak u nas normalnie:rolleyes: dopóki nie pomalowalismy tych ścian...i teraz musimy robic gładź bo ściany wyglądają gorzej niż w starym domu...chcieliśmy zaoszczędzić a tymczasem w lutym szykuje nam się remont:bash: Wy będziecie robić gladź czy malujecie od razu tynk? Nie przejmuj się ...napewno Ci nie odpadnie:) jak na razie temperatura na plusie jest. Będzie OK:) Wiadomo, że tynk dopiero porządnie Ci doschnie wiosną - jak temperatury będą 20-stopniowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 07.12.2015 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 No można się wkurzyć jak nie długo po wprowadzeniu do nowego domu trzeba robić remont Wiesz z tego co wiem to gładzi nie będziemy robić tylko szpachlowanie przytrzeć potem i dopiero kolor Tak całkowicie to pewnie tynki dopiero w lecie wyschną a teraz będziemy wietrzyć jak się będzie tylko dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLT 09.12.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Ładnie już wygląda to co widać na zdjęciu.. Nasz tynkarz ostatnio stwierdził, że o wiele bardziej lubi robić tynki jesienią i wiosna, bo nie schną tak szybko jak latem.. I bądź tu mądrym człowieku.. My nawet nie mamy ścian działowych ani dachu, ale już front robót na przyszły rok zaplanowany Niestety tak to jest.. dom to skarbonka bez dna na lata.. Jak człowiek upora się z budową i urządzaniem to za chwilę trzeba remontować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 11.12.2015 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Dziękuję z fachowcami to jest tak że którego się co nie zapyta to każdy co innego sądzi i co innego doradzi więc można zgupiec My również mamy plany na cały przyszły rok zamierzamy się w końcu wprowadzić do naszego domku Tynki już można powiedzieć ukończone jeszcze tylko jutro panowie mają przyjść i dopieścić gdzie nie gdzie i będziemy podziwiać i patrzeć czy gdzieś nie odpada znowu :P Po wymierzeniu całego domku każdej ściany i podliczeniu wszystkiego wyszło nam 533 m zrobionych tynków (ściany + sufity) teraz wietrzymy domek i czekamy aż ściany porządnie wyschną chcieliśmy w tym roku zrobić jeszcze hydraulikę ale niestety się nie uda Pan hydraulik na którego się zdecydowaliśmy przyjdzie do nas dopiero 7 stycznia może i to dobrze niech to wszystko dobrze wyschnie Fotek nie mam ale jak zrobię to wrzucę może coś :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts