Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachówka Creaton Czarny w dobrej cenie (Kraków)

Recommended Posts

Może to zabrzmi jak spam, ale od razu mówię że nie mam w tym żadnego interesu.

Rozmawiałem dzisiaj z "moim" składem budowlanym na temat klinkieru. No i przy okazji pan zaproponował mi dachówkę Creatona CZARNĄ (tylko i wyłącznie) w promocyjnej cenie tzn. niewiele droższą niż Euronit który ja mam zamiar kupić.

Ponieważ już dawno zdecydowałem z żoną, że dach ma być brązowy, więc zostaję przy Euronicie, ale może ktoś z szanownych forumowiczów byłby zainteresowany.

Więcej szczegółów bezpośrednio w składzie. Namiary podam na priva.

Aż musiałem zadzwonić i dopytać :-)

Nazywa się toto "kerafanka" (piszę ze słuchu), angoba, barwiona w masie. Cena ok. 3,05 netto. Dodatkowo w promocji propoponują akcesoria dachowe z dużym rabatem.

Z tego co patrzyłem to wyglądała raczej na błyszczącą, ale nie przyglądałem się dokładnie a i pokój nie był super jasny.

Cena bardzo dobra. Mam identyczną na swoim dachu, kupiłam ją w zeszłym roku - przed skokiem euro i oczywiście z vatem 7% za 3.38 netto! Jeżeli ktoś lubi ciemne dachy to polecam - bo muszę przyznać niezbyt skromnie :wink: , że dach mam piękny :D

Nnatasza, a drogo Cię wyniosły gąsiory i inne akcesoria? Twój dach nie wygląda na skomplikowany. Z moich doświadczeń (zrobione wyceny różnych dachówek na mocno połamany dach, około rok temu) wynika, że u Creatona koszt różnych zabawek, zwłaszcza takich jak czwórniki jest horrendalny (dużo więcej niż u innych producentów!). Jeśli ktoś ma dużo załamań, niech koniecznie żąda wyceny z wszystkimi dodatkami, żeby wyrobić sobie pogląd na koszt.

Tomasz N,

w jakimś innym poście było o cenach akcesorii dachowych

sama dachówka jest cenowo zbliżona do Rupp czy Wiekora, ale dodatki znacznie się różnią na niekorzyść Creatona.

często spotykanym rozwiązaniem jest dachówka Creatona np, angoba miedziana a dodatki Wiekora też angoba miedziana - ok. 50% oszczędności

problem jest tylko z gwarancją gdy wykonawca spieprzy robotę lub po zimie coś się dzieje z dachówką, bo Creaton nie uwzględnia wtedy reklamacji.

pytanie tylko jak często są reklamacj