danuta 58 27.03.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Otrzymałam, po rodzicach malutki domek wybudowany w latach 50 ze szlaki.chciałam go wyremontować ale nie wiem czy powinnam odkopać fundamenty i jakoś zaizolowac ? i co zrobić z faktem ze fundament wystaje poza ściany budynku.Chciałabym teraz otynkować domek ale bez ocieplania i nie wiem co zrobić z tym fundamentem.Zazwyczaj jest tak że to ściany budynku wystają nad fundamentami. Poza tym ktoś powiedział mi ze jak szlaka jest otynkowana to ściany pękają. Czy to prawda? bo nie otynkowany wygląda raczej mało ładnie. Poza tym w tym domku nie ma wentylacji, jest tylko taki wiatrak jak w starych domach w kuchni i czy po otynkowaniu powinno się powstawiać jakieś kratki na zewnątrz. Proszę o pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 27.03.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 1. Cel remontu 2. Budżet Elewacja - to raczej robi się na końcu - zwłaszcza z względów finansowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobek81 31.03.2015 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Koszty pewnie nie będą małe, ale warto taki remont zrobić porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 02.04.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Zacznij od fundamentu , jak kiepski to bez sensu robić inne prace ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 03.04.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) - tutaj masz wątek na FM dot. ściany ze „szlaki”http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188753-sciana-ze-szlaki - natomiast pytania jakie zadajesz, odnoszą się wprost do rozwiązań projektowych, a te, ( w tym dla starszych obiektów ) powinny być oparte na fachowej ocenie stanu istniejącego dla wprowadzanych, możliwych zmian.- proponuje, kontakt z projektantem Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 22.02.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Gratulujemy odwagi i pomysłu. Super, że zdecydowałeś się na remont starego domku . Jeżeli chcesz podzielić się z nami swoim przedsięwzięciem i przy okazji walczyć o fajne nagrody weź udział w naszym konkursie Remont Roku 2016. Zgłoś plan-projekt swojego remontu lub zrealizowaną przebudowę. Do wygrania nawet 10 tysięcy złotych Zgłoś sięDowiedz się więcej na www.remontroku.pl PozdrawiamyRedakcja Muratordom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts