Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

remont małego domku

Recommended Posts

Otrzymałam, po rodzicach malutki domek wybudowany w latach 50 ze szlaki.chciałam go wyremontować ale nie wiem czy powinnam odkopać fundamenty i jakoś zaizolowac ? i co zrobić z faktem ze fundament wystaje poza ściany budynku.Chciałabym teraz otynkować domek ale bez ocieplania i nie wiem co zrobić z tym fundamentem.Zazwyczaj jest tak że to ściany budynku wystają nad fundamentami. Poza tym ktoś powiedział mi ze jak szlaka jest otynkowana to ściany pękają. Czy to prawda? bo nie otynkowany wygląda raczej mało ładnie. Poza tym w tym domku nie ma wentylacji, jest tylko taki wiatrak jak w starych domach w kuchni i czy po otynkowaniu powinno się powstawiać jakieś kratki na zewnątrz. Proszę o pomoc .

- tutaj masz wątek na FM dot. ściany ze „szlaki”

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188753-sciana-ze-szlaki

- natomiast pytania jakie zadajesz, odnoszą się wprost do rozwiązań projektowych, a te, ( w tym dla starszych obiektów ) powinny być oparte na fachowej ocenie stanu istniejącego dla wprowadzanych, możliwych zmian.

- proponuje, kontakt z projektantem

Edytowane przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI

• 10 months później...

Gratulujemy odwagi i pomysłu. Super, że zdecydowałeś się na remont starego domku . Jeżeli chcesz podzielić się z nami swoim przedsięwzięciem i przy okazji walczyć o fajne nagrody weź udział w naszym konkursie Remont Roku 2016.

Zgłoś plan-projekt swojego remontu lub zrealizowaną przebudowę. Do wygrania nawet 10 tysięcy złotych

Zgłoś się

Dowiedz się więcej na www.remontroku.pl

Pozdrawiamy

Redakcja Muratordom.pl