raf1. 27.03.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Witam! Chciałbym podłączyć przełącznik schodowy jako wyłącznik jednobiegunowy, ale gdy fazę podłączam do gniazda czerwonego, a 0 do bieguna to i tak mam cały czas prąd w żarówce, niezależnie od przełączania łącznika. Jak to inaczej podłączyć? dodam że z puszki wychodzą mi 2 kable brązowe z czego tylko jeden jest pod napięciem. Jak złącze te dwa kable to żarówka świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 27.03.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 To jest tak, jak ktoś nie wie, do której dziurki wkładać.A rysunek na obudowie aż w oczy kłuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1. 27.03.2015 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Dobra już rozwiązałem ten problem. schemat czytać umie. Zastanawia mnie jedno dlaczego probówka pokazuje prąd w kablu zasilającym zarówkę mimo że włącznik jest w trybie wyłączonym. Zmyliło mnie to trochę z tąd moje pytanie ale wszystko działa jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 27.03.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 (edytowane) Dobra już rozwiązałem ten problem. schemat czytać umie. Zastanawia mnie jedno dlaczego probówka pokazuje prąd w kablu zasilającym zarówkę mimo że włącznik jest w trybie wyłączonym. Zmyliło mnie to trochę z tąd moje pytanie ale wszystko działa jak należy Te typy tak mają, dlatego. Swoją drogą na wszystkich forach pojawia się to samo pytanie. Już stało się nudne. http://czwartafaza.blogspot.com/2012/09/testery-napiecia-podstawowe-narzedzie.html Edytowane 27 Marca 2015 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts