belinea 27.03.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Witam Przeglądając wątki o oknach dachowych trafiłem na sugestię aby kupić okna (tudzież inne elementy) przez dekarza/wykonawce, bo wtedy oszczedzamy na vacie. Pytanie jest takie, jak w takiej sytuacji można rozwiązać problem gwarancji jeśli wykonawca daje ogólnie gwarancje na swoją pracę krótszą niż np producent okien. Albo gdy wykonawca przestanie robić co robi, wyjedzie, zachoruje... wiadomo, różne sytuacje mogą być. Czy taki myk jest wogóle do zrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 13.02.2016 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 (edytowane) Odgrzebuję i podbijam wątek. Jeśli wykonawca bierze faktury na siebie (np. za zakup pieca gazowego, grzejników, dachówek) to jak to później jest z gwarancją/ rękojmią sprzedawcy/producenta? Mam nadzieję, że bez dowodu zakupu możemy zgłaszać producentowi usterki? Edytowane 13 Lutego 2016 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 13.02.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Odgrzebuję i podbijam wątek. Jeśli wykonawca bierze faktury na siebie (np. za zakup pieca gazowego, grzejników, dachówek) to jak to później jest z gwarancją/ rękojmią sprzedawcy/producenta? Mam nadzieję, że bez dowodu zakupu możemy zgłaszać producentowi usterki? ale tobie musi dac dowod sprzedazy, tak samo jak kupujesz buty, masz paragon od ostatniego sprzedawcy, nie intersuje cie kto co wczesniej, ile bylo posrednikow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 13.02.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 A jeśli wykonawca ma firmę, to te faktury nie powinien mieć u siebie w ewidencji księgowej?Chyba, że mi daje ksero tych dokumentów. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 13.02.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 W naszym przypadku najlepiej gdy na fakturze za usługę budowy kominka jest adnotacja w stylu " z zastosowaniem wkładu marki Romotop nr ...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts