Jacek Bednarz 27.03.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Witam. Mam problem o który niedawno się dowiedziałem. Postanowiłem postawić sobie zadaszenie na samochód. Wylałem więc płytę betonową zbrojoną o wymiarach 6x5m. Odbierając dom dowiedziałem się, że mój dom znajduje się m.in. w strefie ochrony konserwatorskiej zabytków gdyż w pobliżu jest zabytkowy kościół. Znajomy który pracuje w budownictwie twierdzi, że nie mogę postawić takiego zadaszenia ze względu na strefę. Muszę wybudować garaż murowany z fundamentami na który trzeba pozwolenie i projekt. Ponadto kierunek spadu, kąt oraz rodzaj i kolor pokrycia dachu musi być taki sam jak na moim domku. To że nie pasuje mi to za nic w świecie, bo dach mam prostopadle do wjazdu więc spad garażu będę miał od strony bramy garażowej Moje pytanie do was, jak wygląda sprawa z postawieniem garażu. Dodam, że nie mam zamiaru niszczyć wylanej płyty ponieważ jest mega solidna, zbrojona a za beton dałem bardzo dużo pieniędzy. Bardzo się boje, że będę musiał niszczyć to co już zrobiłem. Bardzo proszę krok po kroku gdzie się udać aby załatwić to jak najtaniej oraz najszybciej (pracuje zawsze od 8-16 więc chcę załatwić to możliwie najszybciej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 28.03.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 1. wystąp z wnioskiem do Wydziału Architektury Urzędu o wydanie Warunków Zabudowy lub Wypisu z Planu Miejscowego2. zleć wykonanie Mapy do Celów Projektowych3. na podstawie jw. zleć Projektantowi opracowanie Projektu Budowlanego garażu4. złóż Projekt do Urzędu5. na podstawie uprawomocnionej Decyzji możesz realizować obiekt ( zgodny z p.1 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 23.06.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Ze swojej strony dodam, że tu znajdziesz procedurę składania wniosku o warunki zabudowy http://kb.pl/teksty/2015/07/18/warunki-zabudowy-gdzie-i-jak-zlozyc-wniosek/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts