Lapeno 27.03.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Witam Forum! Po prawie roku prac finiszujemy z domem. Zaczeło się sprzątanie, dopieszczanie detali.W grudniu zleciliśmy montaż drzwi zewnętrznych - pięknie się prezentowały. Hormann TPS 700 w kolorze antracyt, otwierane na zewnątrz. Wszystko zapewniali, że jak się te drzwi zabezpieczy to nic się nie stanie. Folię zdjeliśmy tydzień temu i niestety drzwi są pobrudzone, zachlapane no i porysowane. Oczyściliśmy na tyle ile się dało, wezwaliśmy serwis. Diagnoza jest taka, że drzwi tych nie da się dopieścić. Jeżeli czegoś nie umyjemy wodą z płynem do naczyń, to się już tego nie domyje. Wg serwisu producent wogule nie przewiduje opcji "podmalowania" tych drzwi. Generalnie te drzwi wyglądają jak totalna porażka. Kosztowały z montażem 5,6 tys. złotych, a nadają się do wymiany. Może jednak jest nadzieja w sile forum że da sie jeszcze te drzwi uratować. Ktoś podpowie coś, plizzz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 28.03.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Wrzuć zdjęcia tych uszkodzeń.Wtedy myślę że szybciej się doczekasz jakiejkolwiek odpowiedzi czy coś się da zrobić czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.03.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 ... Wszystko zapewniali, że jak się te drzwi zabezpieczy to nic się nie stanie. Folię zdjeliśmy tydzień temu i niestety drzwi są pobrudzone, zachlapane no i porysowane. Oczyściliśmy na tyle ile się dało, wezwaliśmy serwis... ... Mam nadzieję, że ci"wszyscy" to nie jesteśmy my.. ? bo tak odbieram trochę ten post jako pretensje do forum... Z ciekawości zapytam: wezwanie serwisu było gwarancyjne? czy jako usługa odpłatna? Bo to mogło mieć wpływ na ich odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 30.03.2015 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Mam nadzieję, że ci"wszyscy" to nie jesteśmy my.. ? bo tak odbieram trochę ten post jako pretensje do forum... Z ciekawości zapytam: wezwanie serwisu było gwarancyjne? czy jako usługa odpłatna? Bo to mogło mieć wpływ na ich odpowiedź. Sorry, że tak to odebraliście / odebrałeś. Pisałem na szybko. Chodziło mi o to, że wykonawca budowlanki i wykończeniówki zapewniał, że będzie OK. Faktem jest, że "sam-z-siebie" zaczął drzwi czyścić. Coś mu tam zeszło, ale idealne nie jest. Odnośnie serwisu to wezwałem go w ramach gwarancji do regulacji drzwi. Po 3 miesiącach zaczęły się ocierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.03.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Ok, bez obaw - ja aż tak do siebie tego nie brałem. ... Odnośnie serwisu to wezwałem go w ramach gwarancji do regulacji drzwi. Po 3 miesiącach zaczęły się ocierać. Być może właśnie w tym tkwi sedno. Ten serwis to był z Hormana/fabryki czy też sprzedawca podesłał kogoś od siebie? Nie wiem jak jest w przypadku tego producenta, ale ogólnie rzecz biorąc - regulacje zwykle są opisane w instrukcjach obsługi i wskazane w kartach gwarancyjnych jako usługi płatne. Czasem sprzedawca podchodzi do tego bardziej życiowo i przynajmniej pierwszą regulację robi gratis. Nie oznacza to jednak obowiązku i czasem ktoś może poczuć się "wykorzystany" co wpływa na jego kolejne decyzje i nawet jeśli by mógł pomóc, to odmówi. Podsumowując: zadzwoń do dilera (ew. potem do fabryki), pogadaj, zapytaj ile by to kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts