mnowak355 28.03.2015 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Mam pytanie odnośnie instalacji ogrzewania. Właśnie rozpoczęło się kucie pod instalacje u mnie w domu i na budowę został dostarczony materiał. Przyznam że nie ustaliłem tego wcześniej z instalatorem ale chce zrobić odcinki przewodów od pieca do rozdzielaczy z rury plastikowej ( w innych domach wydawało mi się że widywałem z miedzi) Rury plastikowej mam na myśli trójwarstwową rurę która na spisie materiałów nosi nazwę "rura PN20FI25PP" Z tego co powiedział instalator jest to rura podwójnie sieciowana z warstwą włókna węglowego pomiędzy warstwami plastiku.Moje pytanie czy takie rozwiązanie jest poprawne.Dodam że jako źródło ciepła planowany jest jednofunkcyjny piec Vailant kondensat a grzejniki mają być stalowe.Bardzo proszę i informacje czy stosuje się takie zasilanie rodzielaczyZ góry serdecznie dziękuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts