Remiks 03.04.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 no i strzeliłes focha , zupełnie zresztą niesłusznie . na to że znajdę odpowiedzi na moje pytania straciłem nadzieje, i nawet mnie to zbytnie nie martwi i nie chodzi mi o odpowiedzi które mają trafić w mój gust - co może wywnioskować z Twojego posta, a raczej o odpowiedzi rzeczowe właśnie oglądam twój piecyk b.fajny. Focha to strzela panienka a ja raczej panienką nie jestem chyba że jest coś czego nie wiem;-) Gdybym napisał "odpowiedzi których się spodziewasz" to mógłbyś tak zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 03.04.2015 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 każda firma ma prawo prowadzić własną politykę cenową,z całą pewnością w ich cenę wpisane jest marka,koszty pracownicze, koszty reklamy.prowizja importerów i instalatorów, transport i masę różnych innych rzeczy. Myślę także że importowane wkłady tzw. wiodących firm , które przede wszystkim produkują i sprzedają swoje wkłady dla bogatych społeczeństw, nie będą obniżały ceny dla - jednak niszowego - biednego rynku polskiego, Piwo w Norwegi kosztuje pewnie ze 30 złotych - czy jest 10x lepsze tylko dlatego że w Polsce - kosztuje 3 zł ??? - inny rynek inne zarobki,inne ceny. dokładnie, nie można było lepiej tego opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.04.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Spolegliwy, filozofujesz prawie jak ja.... Czas na podsumowanie. Napisz co już wiesz, a co Cię jeszcze męczy. Krótko w punktach jedno i drugie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spelegliwy 04.04.2015 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Spolegliwy, filozofujesz prawie jak ja.... Czas na podsumowanie. Napisz co już wiesz, a co Cię jeszcze męczy. Krótko w punktach jedno i drugie... In principio erat verbum - na początku było słowo - wiec warto rozmawiać i lubię rozmawiać zgodnie z Twoją sugestia zrobię katalog skarg i zażaleń ale nie będę zawracał Wam głowy na święta no i muszę to dokładnie przemyśleć najbardziej doskwiera mi brak wiedz czy Nadia to dobry wybór, do kominka bez dodatkowych wielkich nakładów czy jakiś inny wkład w podobnej cenie byłby bardziej odpowiedni o i jestem rozczarowany -że nie kupie paleniska zduńskiego, do którego nie trzeba od razu budować wielkiego wymiennika wiec to jest moim największym problemem....jednak zaczynam składanie mojej zabawki od silnika Pozdrawiam świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 04.04.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 In principio erat verbum - na początku było słowo - wiec warto rozmawiać i lubię rozmawiać zgodnie z Twoją sugestia zrobię katalog skarg i zażaleń ale nie będę zawracał Wam głowy na święta no i muszę to dokładnie przemyśleć najbardziej doskwiera mi brak wiedz czy Nadia to dobry wybór, do kominka bez dodatkowych wielkich nakładów czy jakiś inny wkład w podobnej cenie byłby bardziej odpowiedni o i jestem rozczarowany -że nie kupie paleniska zduńskiego, do którego nie trzeba od razu budować wielkiego wymiennika wiec to jest moim największym problemem....jednak zaczynam składanie mojej zabawki od silnika Pozdrawiam świątecznie Chożbyś siedział kilka dni i robił listę punktów do dyskusji, odpowiedzi wprowadzą większy metlik zapewne. Może składankę zacznij od (kolejność przypadkowa) jaki wygląd, jaka konkretnie ilość ciepła, jak często palone na podstawie trybu życia domowników Pamiętaj - palenisko zduńskie w potocznym i utartym mentalnie rozumieniu wymaga doś rozbudowanego wymiennika (akumulatora) ciepła. No chyba, że się pokusisz na jakiś zintegrowany nowy system, ale takie z względu że nie wymagają rozgłosu i reklam, nie są znane powszechnie wśród firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spelegliwy 04.04.2015 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Chożbyś siedział kilka dni i robił listę punktów do dyskusji, odpowiedzi wprowadzą większy metlik zapewne. Może składankę zacznij od (kolejność przypadkowa) jaki wygląd, jaka konkretnie ilość ciepła, jak często palone na podstawie trybu życia domowników Pamiętaj - palenisko zduńskie w potocznym i utartym mentalnie rozumieniu wymaga doś rozbudowanego wymiennika (akumulatora) ciepła. No chyba, że się pokusisz na jakiś zintegrowany nowy system, ale takie z względu że nie wymagają rozgłosu i reklam, nie są znane powszechnie wśród firm. Spoko spoko - nie zadręczę Was setkami pytaniań - może sam sobie muszę odpowiedzieć na kilka pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 16.04.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Spoko spoko - nie zadręczę Was setkami pytaniań - może sam sobie muszę odpowiedzieć na kilka pytań i co dalej w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.04.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 i co dalej w temacie? Dragona nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 16.04.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Dragona nie będzie... A to miał być dostosowany Dragon, czy Cumus? Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spelegliwy 17.04.2015 01:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 A to miał być dostosowany Dragon, czy Cumus? przepraszam,że tak późno - a może wcześnie ale musiałem na jutro,a właściwie dziś wyliczyć ilość kafli na mój piec kafle tradycyjne 22 x 22 ,zieleń butelkowa ,piec klasyczny z przewężeniem nad paleniskiem oraz ławką i półką -po bokach proste dgp na pietro, silka na ścianę kominową ,jako ,, silnik,, - Nadia 10 . wiem ,na początku miły być cegły - zmieniłem decyzje ,,ale -zmiana decyzji świadczy o ciągłości dowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 17.04.2015 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 No faktycznie zaszła zmiana, cegły na kafle...Napisz jak zaczniesz składanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spelegliwy 17.04.2015 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 No faktycznie zaszła zmiana, cegły na kafle... Napisz jak zaczniesz składanie. zmiana - właściwie jedynie kosmetyczna i to i to z gliny kafle będę miał za jakieś dwa tygodnie, wiec krótka przerwa w pracach ale wzmocnie strop, zamontuje wkład wykuje dolot i dgp, oczywiście każda warstwa będzie fotografowana, i poddawana ocenie mam zduna,starszy Pan, który przez całe życie budował kuchnie piece. a ostatnio kominki i widać że wie co robi wiec kafle raczej postawi prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.04.2015 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Nagminny błąd starszych Panów zdunów to brak dylatacji miedzy wkładem a kaflami. Ta wazna różnica miedzy zduństwem nowoczesnym a tradycyjnym, rozwaliła nie jeden piec. Pamiętaj o tym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spelegliwy 17.04.2015 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Nagminny błąd starszych Panów zdunów to brak dylatacji miedzy wkładem a kaflami. Ta wazna różnica miedzy zduństwem nowoczesnym a tradycyjnym, rozwaliła nie jeden piec. Pamiętaj o tym! Dzięki Eniu o tym tez pamiętam, dzięki i temu forum własnie, Nadia - jest o tyle szczęśliwa wymiarowo ze po zastosowaniu 3 kafli x 22, zostaje po pół cm z każdej strony dylatacje na wysokości nadrobię pociętym na 9 cm kaflem, co do mi po centymetrze u góry i u dołu od frontu pieca - będzie stawiany kafel na 22 cm. - wiec odległość od wkładu może nawet ciut za duża a co do wentylacji komory - czy 4 ażurowe kafle na dole pod paleniskiem i 5 ażurów na szczycie pieca wystarczy ? / ażur - raczej duży,ale jak go wymierzyć i przeliczyć na cm2 - to raczej nie wiem / , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spelegliwy 24.04.2015 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) widzę że nudy na forum ,,,.no dobra,pośmieje się w końcu wekekeend się zbliża wiec jakaś rozrywka nie zaszkodzi total profesjonalna zabudowa kaflowa pieca ,własnego autorska, ,,na marginesie nadmieniam ze nie korzystałem z żadnych programów graficznych nie będę ukrywał ze sercem pieca będzie Nadia... Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez spelegliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.04.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Rosjanki zwykle mają wielkie serce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 25.04.2015 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Sercem pieca powinno być PALENISKO ZDUŃSKIE albo wkład piecowy opracowany do zabudowy bez wentylacji . Czy stosowanie zwykłego wkładu przeznaczonego do zabudowy odpowiednio WENTYLOWANEJ aby sposobem przenoszenia ciepła była KONWEKCJA jest dobrym wyborem do pieca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 25.04.2015 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 jak sercem ma być nadia to leć do RACZYŃSKIEGO u niego w internetach wszystkie wkłady kratki 8% taniej taka promocja pewnie długo się nie powtórzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spelegliwy 25.04.2015 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 jak sercem ma być nadia to leć do RACZYŃSKIEGO u niego w internetach wszystkie wkłady kratki 8% taniej taka promocja pewnie długo się nie powtórzy Nadia - i krążki żeliwne - już stoi na moim podwórku, kupiłem w bbb,dobrej cenie i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spelegliwy 28.04.2015 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Rosjanki zwykle mają wielkie serce... rosjanki maja ..wielkie serce,,,i tu sie zgadzam...ale chyba ze wszystkich znanych mi nacji,,,najzimniejsze są ,,germanki,,nie będę wymieniał nazw, bo nie mam płatnego profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts