chirac 28.03.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Witam, W związku z problemami finansowymi zostalem zmuszony do wykończenia domu w późniejszych latach.Na chwile obecną mam stan surowy zamknięty z ociepleniem pokrytym klejem oraz z wylewką.Brakuje kotła, ocieplenia poddasza, tynków. Czy w związku z tym mogę go pozostawić nieogrzewanego na zimę, czy może ogrzewać przez zimę jednym grzejnikiem elektrycznym, żeby utrzymać okolo 5 stopni. Bym go ustawił na dole gdzies po środku.Dom z użytkowym poddaszem.Czy może cos innego doradzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.03.2015 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Brakuje kotła, ocieplenia poddasza, tynków. Będzie Ci ciężko utrzymać 5 stopni przy braku ocieplenia poddasza. Jeżeli okna nie są drewniane to bym odpuścił grzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 28.03.2015 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Jedynie dachowe są drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 28.03.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Nie ogrzewaj. Teraz uchylaj okna zeby do zimy sie dobrze wywietrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 06.04.2015 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 A jeżeli ocieple tez poddasze to jeden grzejnik elektryczny starczy żeby utrzymać 5 stopni? Ile mniej więcej wyjdzie będzie kosztować prąd na miesiąc ok 170m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.04.2015 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Lepiej wietrzyć niż grzać jednym grzejnikiem. Może on wręcz pogorszyć sytuację, doprowadzając okresowo do kondensacji pary w środku, jak nie będziesz wietrzyć. Ważne by był jakiś przewiew...Nie zamykaj na głucho, bo C chałupa spleśnieje. Z grzejnikiem czy bez. Natomiast wietrzenie + grzejnik, to bez sensu... Druga sprawa - masz przed sobą sezon letni. Wysuszysz na pieprz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 06.04.2015 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Jak często wietrzyć? Wystarczy raz na tydzień ? Czy może zostawić okna uchylone, gdy będzie mróz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.04.2015 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Lepiej zostawić okna uchylone na stałe. Chyba, że masz blisko i możliwość kontroli, zamykania w dni deszczowe. Ile okien uchylić? To zalezy od stopnia wilgoci w środku i wielkości domu. Zorientujesz się "w praniu". Pamiętaj też o złodziejach. Uchylone okna to łatwiejszy "włam". Czyli raczej góra, ale nie dachowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 06.04.2015 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 jakoś mi to nie pasuje zostawić okna uchylone. mieszkam daleko więc raz na tydzień mogę tam być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts