olinek 26.07.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Czy naprawdę w całej Polsce żaden z Forumowiczów nie widział takiego domku już zbudowanego ? Czy mam przez to rozumieć że mój będzie pierwszy i jedyny jak go zacznę i skończę budować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 27.07.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Czy naprawdę w całej Polsce żaden z Forumowiczów nie widział takiego domku już zbudowanego ? Czy mam przez to rozumieć że mój będzie pierwszy i jedyny jak go zacznę i skończę budować ? nie widziałam, a my też budujemy jako pierwsi w Polsce http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=51735 zastanawiamy się jak to będzie bo w końcu lepiej uczyć się na błędach innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 31.07.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Witam !!! Czy ktoś szuka domku z BLASKIEM ???? Ja już od października mieszkam w takim w Koszalinie. Piękny projekt POLECAM !!!! Więcej zobaczysz na mojej http://www.eweb.pl/forum wprawdzie od pażdzienika nie aktualizaowałem WWW ale i tak sporo można tam zobaczyć. Ciekawe jak Wam pójdzie budowa ?? Nawiasem mówiąć był u mnie ostatnio Pan Papliński z Muratora i napisał artykuł który ukaże sie bodajże w pażdziernikowym wydaniu Muratora o moich zmaganiach z tym projektem - polecam ! Zrobiłem troche zmian adaptacyjnych ale i tak nie miałem najmniejszych problemów z realizacją, chcetnie odpowiem na Twoje pytania dotyczące tego projektu i podsunę kilka uwag i sugestii, pozdrawiam ! Adamus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 01.08.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Dziękuję Adamus że się odezwałeś - już traciłem nadzieję . Chętnie skorzystam z twojej pomocy i konsultacji. Jeśli pozwolisz to "skrobnę" na priva. Jak mówił poeta "wszystko ma swoje zady i walety" - szkoda że nie wybudowałeś się gdzieś bliżej - Koszalin to hohoho . Ale jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma . Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za to że sie odezwałeś - już piszę na priva. Jeśli "ktokolwiek widział i ktokolwiek wie" gdzie są inne C64a "Z blaskiem" to proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiac 21.10.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Czy ktoś buduje dom z blaskiem wariant II? Czy nie ma on za mało pomieszczeń gospodarczych? Czy kotłownia nie jest za mała na opalanie węglowe? Gdzie trzymacie meble ogrodowe, sprzęt sportowy? Dzięki za wszystkie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiac 24.10.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Może ktoś zna koszt tej realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taysha 24.10.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 A moze powiesz z jakiej pracowni, albo link wkleisz Wtedy moze wiecej osob napisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 26.10.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Pracownia ArchTim Z Blaskiem II http://www.archtim.pl/index.php?pid=2&prid=100 P.S. Pozwoliłam sobie wkleić w imieniu autorki, bo znam tę pracownię (mam stamtąd swój projekt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 26.10.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Czy ktoś buduje dom z blaskiem wariant II? Czy nie ma on za mało pomieszczeń gospodarczych? Czy kotłownia nie jest za mała na opalanie węglowe? Gdzie trzymacie meble ogrodowe, sprzęt sportowy? Dzięki za wszystkie uwagi. Może na razie jeszcze nie buduję ale przymierzam się do wariantu I. Może przeczytaj co na forum było o tym domku (wariant II to rozszerzony o garaż wariant I). Linki do wątków http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=28909&highlight=c64a http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=50897&highlight=c64a A jak dobrze przeczytasz to trafisz na galerię zdjęć Forumowicza który już ten dom wybudował. I jak dobrze z nim "pomajlujesz" to z pewnością odpowie na wszystkie Twoje pytania już nie teoretycznie ale praktycznie. Ja również mogę coś teoretycznie podpowiedzieć ale raczej wszystko w wymienionych wątkach juz zostało powiedziane. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiac 28.10.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Bardzo zależy mi na opinii otym projekcie. Jestem na etapie adaptacji nie wiem czy nie wprowadzić więcej zmian. Bardzo proszę o radę. Dzięki za wszystkie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.10.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Żeby nie trzeba było szukać wklejam linka: http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=175&action=showProject&php4sid=0b7520dcfcfade387a14e367cdf937e9 Gosiac napisz może jakie zmiany wprowadzasz w adaptacji to może rozwinie się jakaś dyskusja na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiac 30.10.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Co do zmian, to sa spore. Przede wszystkim część poddasza przeznaczam na antresolę z widokiem na salon, podwyższam o jedna cegłę nad oknami, by uniknąć efektu leżenia dachu na oknach, likwiduję półokrągłe okna w dachu, będą prostokątne. Zastanawiam się też nad wysunięciem garażu o jakieś 3m do przodu, by pozyskaną powierzchnię przeznaczyć na pomieszczenie gospodarcze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 31.10.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 WitamBardzo mi się podoba pomysł wysunięcia garażu i uzyskanie przez to większego pomieszczenia gospodarczego. Tego nigdy za wiele. Zawsze znajdą się jakieś rowery, kosiarki i inne tego typu urządzenia, które gdzieś trzeba "upchnąć". Podoba mi się też pomysł "odchudzenia" domku z półokrągłych okien. Na pewno byłyby one kosztowne. Natomiast jestem przeciwnikiem otwierania góry. Myślę tutaj o kosztach ogrzewania. Całe ciepło będzie sie zbierać pod dachem i na pewno wzrosną koszty ogrzewania domu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiac 06.11.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Mam świadomość wzrostu kosztów, ale w obecnym mieszkaniu bardzo brakuje mi przestrzeni, czasami czuję jakby sufit walił się na głowę. Stad mimo, że to dość niepraktyczne marzenie nie będę z niego rezygnować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.11.2005 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Może warto uzyć najpierw Forumowego szukaj. http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=28909&highlight=c64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 27.11.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Witam ! Ja mieszkam w takim domku juz od roku polecam ten projekt zwłaszcza pod kątem możliwości dokonania szeregu zmian, nie wiem czy czytaliście już ostatni numer Muratora (12-2005) tam jest opisany ten projekt a tak naprawde mój dom w razie pytań chętnie odpowiem na nie, zapraszam na http://www.eweb.pl/forum znajdziecie tam troche fotek z realizacji tego projektu (zdjęcia nie są aktualne do końca roku planuję je nieco zaktualizować). Pozdrawiam wszystkich którzy mieszkają lub będą mieszkać w BLASKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 28.11.2005 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Czytaliśmy, zazdrościmy. Tylko nei klikaj, że nei ma czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_piatek 23.08.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Witam, po długiej przerwie w tym temacie chciałem prosci o zdjęcia domów Z Blaskiem ,które juz zapewne zostały wybudowane jestem bardzo zainteresowany tym ciekawym projektem i ciekawi mnie jak finalnie przedstawia się taki domek... z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 25.08.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam, po długiej przerwie w tym temacie chciałem prosci o zdjęcia domów Z Blaskiem ,które juz zapewne zostały wybudowane jestem bardzo zainteresowany tym ciekawym projektem i ciekawi mnie jak finalnie przedstawia się taki domek... z góry dziekuje Witam. Na początek to poczytaj ten post http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=50897&highlight=c64a a potem może Ci sie uda skontaktować z Adamusem. Ja z nim "poklikałem" i podesłał zdjęcia domku. A z jakich okolic jesteś ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_piatek 25.08.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 dziękuje za podpowiedz...skierowałem zapytanie do Adamusa, mam nadzieje, że się ''ujawni''...a co do regionu planowanej inwestycji to okolice miasta Swidnica- DolnośląskieA jak z Twoją inwestycją na jakim etapie jesteś........??????Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts