yatta 28.03.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 (edytowane) W zeszlym roku robilem remont tarasu. Wykonana porzadna hydroizolacja, styropian xps i na to wylewka 12cm b25 w zbrojeniu.Niestety fachowcowi spadek nie wyszedl. Zrobilem kolejna warstwe spadkową na cekolu zw-04. Powierzchnia wyczyszczona i odpylona. Warstwa od 5-6mm do 30mm. To byl listopad zeszlego roku. Tydzien temu chodze po tarasie i widze mnóstwo spękań. Wziałem młotek i puk - głucho. No super. Dzisiaj zerwałem całą moja wylewkę. Odchodziła płatami - w ogole nie związała z podłożem. Nie dałem niestety żadnego gruntu - pytanie czy aż tak to mogło wpłynąć na taki stan? Tym razem chce zrobić to na Ceresit CN82 + warstwa szczepna CC81. Edytowane 28 Marca 2015 przez yatta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.05.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 miesiąc minął a tu nic. Podepnę się. Mam taras wylany betonem kilka lat temu. Chcę mu wyrównać powierzchnię odrobinę. taras zdylatowany od domu, wolnostojący wręcz Jest pomysł, żeby wylać jakiś cement ale jak go związać z tym starym? Żeby po zimie nie poszedł sobie? I co mu dać na wierzch, jakieś zabezpieczenie pogodowe, bo generalnie to będą na min panele drewniane. Pomalować czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.05.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Zwilzyc podłoże i zrobić spadki z geolite 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.05.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 dzieki, fighter. Ale jeszcze powiedz, gdzie go kupić i ile na 10 m2 tarasu. Worek 25 kg wystarczy? Warstwa raczej cieniutka będzie. I czy go trzeba malować, czy nie? Nie dla ozdoby lecz dla zabezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yatta 05.05.2015 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Ja u siebie zrobilem tak - warstwa szczepna z ceresitu cd30, na to weber floor rapid. Na koniec przeciągne to Ceresitem CD24 - to jest na polimerach zywicowych i po 1 rewelacyjnie wygladza a po 2 nie przepuszcza wody i po 3 nawet warstwa 1mm trzyma jak dzika. Zakres stosowania jest 0-5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts