Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Popękana wylewka na tarasie

yatta

Recommended Posts

W zeszlym roku robilem remont tarasu. Wykonana porzadna hydroizolacja, styropian xps i na to wylewka 12cm b25 w zbrojeniu.

Niestety fachowcowi spadek nie wyszedl.

Zrobilem kolejna warstwe spadkową na cekolu zw-04. Powierzchnia wyczyszczona i odpylona. Warstwa od 5-6mm do 30mm. To byl listopad zeszlego roku.

Tydzien temu chodze po tarasie i widze mnóstwo spękań. Wziałem młotek i puk - głucho. No super. Dzisiaj zerwałem całą moja wylewkę. Odchodziła płatami - w ogole nie związała z podłożem.

Nie dałem niestety żadnego gruntu - pytanie czy aż tak to mogło wpłynąć na taki stan?

Tym razem chce zrobić to na Ceresit CN82 + warstwa szczepna CC81.

Edytowane przez yatta

• 1 month później...

miesiąc minął a tu nic. Podepnę się.

Mam taras wylany betonem kilka lat temu. Chcę mu wyrównać powierzchnię odrobinę. taras zdylatowany od domu, wolnostojący wręcz ;)

Jest pomysł, żeby wylać jakiś cement ale jak go związać z tym starym? Żeby po zimie nie poszedł sobie? I co mu dać na wierzch, jakieś zabezpieczenie pogodowe, bo generalnie to będą na min panele drewniane. Pomalować czymś?

dzieki, fighter. Ale jeszcze powiedz, gdzie go kupić i ile na 10 m2 tarasu. Worek 25 kg wystarczy? Warstwa raczej cieniutka będzie. I czy go trzeba malować, czy nie? Nie dla ozdoby lecz dla zabezpieczenia

Ja u siebie zrobilem tak -

warstwa szczepna z ceresitu cd30, na to weber floor rapid.

Na koniec przeciągne to Ceresitem CD24 - to jest na polimerach zywicowych i po 1 rewelacyjnie wygladza a po 2 nie przepuszcza wody i po 3 nawet warstwa 1mm trzyma jak dzika. Zakres stosowania jest 0-5 mm.