zniwiarz01 28.03.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Witam. Piszę z pytaniem, które mnie dręczy. Aktualnie jestem już po tynkach cementowo wapiennych maszynowych, jako iż nie mam stropu, będzie sufit podwieszany, podczas tynkowanie belki drewniane od wiązarów zostały zachlapane. Miejscami są dosyć mocno ufajdane, czy pozbywać się resztek tynków z belek czy dla żywotności drewna nie będzie miało to znaczenia a tylko kwestie estetyczne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 29.03.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witam. Piszę z pytaniem, które mnie dręczy. Aktualnie jestem już po tynkach cementowo wapiennych maszynowych, jako iż nie mam stropu, będzie sufit podwieszany, podczas tynkowanie belki drewniane od wiązarów zostały zachlapane. Miejscami są dosyć mocno ufajdane, czy pozbywać się resztek tynków z belek czy dla żywotności drewna nie będzie miało to znaczenia a tylko kwestie estetyczne? Pozdrawiam wydaje mi sie ze dla zywotnosci drewna nie ma to znaczenia, ale.swoja droga straszne papraki, u mnie taka sama sytuacja, ale wszystko zabezpieczali, a jak nawet gdzieniegdzie sie pochlapalo to wyczyscili po sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 29.03.2015 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Drewnu raczej to nie zaszkodzi.Ja mając podobną sytuację wszystkie belki oczyściłem(nie jest to ani trudne ani zbyt czasochłonne),Zrobiłem to po to by ten cały syf nie leciał mi w ocieplenie podczas jego montażu.Poza tym ekipie od tych prac było chyba też łatwiej i szybciej montować wieszaki do suchej zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts