dawidmaly 29.03.2015 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witam Aktualnie jestem w trakcie kończenia budowy i mam dylemat jaki piec wybrać z podajnikiem. Instalator poleca mi piec pereko ksp Duo 19 , a rozmawiałem z innym i bardziej polecał mi piec sas slim. Dom 140 m z użytkowym poddaszem mur z cegły ceramicznej 24 wełna 10 i cegła ceramiczna 11,5 poddasze ocieplone skosy wełna 25 sufit wełna 30 cm. Może ktoś z forum pomoże mi w wyborze pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.03.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Na pewno instalator poleca znacznie za dużą moc. Wg mnie 12 kW spokojnie wystarczy z dużym zapasem - jak chcesz kliknij w "sprawdź swój dom" na dole strony pod linkiem, podstaw dane i podeślij link do strony z wynikiem http://www.cieplowlasciwie.pl Co do marki polecam Skam-P Plus oraz RBR Ekouniwersal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.03.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 19 kW będzie z naddatkiem na dwa takie domy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 29.03.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witam Aktualnie jestem w trakcie kończenia budowy i mam dylemat jaki piec wybrać z podajnikiem. Instalator poleca mi piec pereko ksp Duo 19 , a rozmawiałem z innym i bardziej polecał mi piec sas slim. Dom 140 m z użytkowym poddaszem mur z cegły ceramicznej 24 wełna 10 i cegła ceramiczna 11,5 poddasze ocieplone skosy wełna 25 sufit wełna 30 cm. Może ktoś z forum pomoże mi w wyborze pieca? Tu masz poradnik na temat doboru kotła http://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/13884-poradnik-jak-wybierać-kocioł-na-ekogroszek/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts