dar_o 29.03.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 WitajciePrzyszło mi do głowy, by zamiast paneli dać na podłogę deskę. Jednak by zrealizować pomysł nie mogę jej dawać na legarach/ Można ją ułożyć tak jak panele - na wylewce ? Bo z legarami za wysoko wyjdzie,a nie chcę różnych wys podłóg w różnych pokojach.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 29.03.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Można, ale trzeba przykleić do podkładu - wylewki. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 29.03.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witajcie Przyszło mi do głowy, by zamiast paneli dać na podłogę deskę. Jednak by zrealizować pomysł nie mogę jej dawać na legarach/ Można ją ułożyć tak jak panele - na wylewce ? Bo z legarami za wysoko wyjdzie,a nie chcę różnych wys podłóg w różnych pokojach. ? Oczywiście że można , odpowiedni klej i można kleić, im grubsza deska tym lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 29.03.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witajcie Przyszło mi do głowy, by zamiast paneli dać na podłogę deskę. Jednak by zrealizować pomysł nie mogę jej dawać na legarach/ Można ją ułożyć tak jak panele - na wylewce ? Bo z legarami za wysoko wyjdzie,a nie chcę różnych wys podłóg w różnych pokojach. ? Witam Pewnie że można, powodzenia:bye: 1 sprawdzenie wytrzymałości podkładu 2 ------//------- wilgotności desek i podkładu 3 jakie to deski ? wymiary, gatunek? 4 odpowiednio dobrany grunt i klej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianno 30.03.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 jasne że można, tylko trzeba mieć porządnie wypoziomowaną podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar_o 30.03.2015 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 A co do deski - widziałem w jednym z marketów budowlanych deskę sosnową 21 mm po ok 35 zł m/ położyłbym w sypialni, tam w drzewie będzie i będzie pasowała. Jak rozumiem - układać jak panele, a klej do łączenia desek ze sobą ? I to na folii czy na tej folii do paneli - z gąbeczką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 30.03.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 A co do deski - widziałem w jednym z marketów budowlanych deskę sosnową 21 mm po ok 35 zł m/ położyłbym w sypialni, tam w drzewie będzie i będzie pasowała. Jak rozumiem - układać jak panele, a klej do łączenia desek ze sobą ? I to na folii czy na tej folii do paneli - z gąbeczką ? Nie zrozumiałeś istoty klejenia, wracaj i czytaj od początku do skutku. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar_o 30.03.2015 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 hehe ok Czyli zamiast gąbeczki - klej już łapię A jaki klej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 30.03.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 hehe ok Czyli zamiast gąbeczki - klej już łapię A jaki klej ? Proponuję klej poliuretanowy 1 lub dwuskładnikowy, przeznaczony do montażu posadzek drewnianych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 31.03.2015 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Czasem żebyś nie kleił tam gdzie pióro i wpust bo w przypadku gdyby deski zaczęły się zsychać to może dojść do przykrej niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 31.03.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Dobry montaż w takim przypadku to sprawa niezbędna. Na moje umiejętności taki projekt byłby mocno ambitny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts