Filip80 29.03.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witam, mam zrobione przyłącze, przysłali fakturę i mam 60 dni na podpisanie umowy ... a jak nie podpiszę ? wie ktoś jaka jest kara ? nie potrzebuję prądu budowlanego (agregat) budowę pewnie zacznę we wakacje albo po wakacjach, a teraz na działce mam garaż blaszany (nie związany na stałe z gruntem) dziękuję PozdrawiamF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.03.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 W umowie jest termin rozpoczęcia pobierania prądu. Zazwyczaj to data podana przez odbiorcę. Można ją przesunąć aneksem. Przeczytaj co jest w umowie na ten temat, bo co operator to zwyczaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip80 29.03.2015 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 doczytałem, będzie rozwiązana umowa oraz muszę zwrócić koszty przyłącza... co w takim przypadku radzicie ? jak i co podłączyć ? może garaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 30.03.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Skoro nie potrzebujesz prądu już teraz to niepotrzebnie się spieszyłeś z przyłaczem... Teraz najsensowniejsze wydaje się zamontować jednak RBtkę (dałbym w blaszaku) i podpisać umowę, z minimalną mocą umowną i... płacić. No chyba że dostawca zgodzi się na sensowny aneks. Plus jest taki że to dużo wygodniejsze od agregatu w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.03.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Zamówiłeś przyłącze, więc takie są konsekwencje. Spróbowałabym przesunąć termin rozpoczęcia odbioru prądu. Może się zgodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 01.04.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Miałem tak samo, od razu po 60 dniach przysłali upomnienie o warunkach umowy....zamontowałem RBtkę prawie w granicach samego domu. Miałem od skrzynki-licznika w granicy działki 120m i zrobiłem już to na docelowym kablu....robiłem własnymi siłami, elektryk tylko podłączył skrzynkę z RBtką, podpieczętował papiery i skasował swoje...teraz płacę co dwa miesiące 210zł. - w tym chyba 70zł. same opłaty stałe. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Hanss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts