dziela 30.03.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Witam wszystkich.Proszę o podpowiedzi jak najlepiej wykonać alejki wokół domu z płyty ażurowej.Alejki przeznaczone dla ruchu pieszego ( żadne podjazdy ) Szerokość alejki na dwie płyty ażurowe ( 80 cm )Dodatkowo oczka chce wypełnić kostką granitową 8x8cm ( z tego co mierzyłem taki kawałek powinien bez problemu wypełnić czko )Moje pytania :1. Alejka z dwóch stron bedzie obsadzona trawą i czy potrzebuje stosować obrzeża w tym wypadku czy można śmiało położyć sam ażur ?2. Jaki warstwy podsypki najlepiej zastosować , czy robić podsypki z kruszywa kończąc na piasku ?Jeśli tak to jakie frakcje i jaka grubośc, co zageszczać a co nie ,3. Płyty układac na piasku z cenemtem czy na samym piasku ?4. Czy na takich alejkach z wypełnieniem kostka granitową też wyznaczać spadki ( może stać woda ) ? Jestem laikiem za wszelkie porady dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts