asiulag 30.03.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 witam serdecznie, chciałabym prosić o pomoc/ w załączniku zdjęcie (niebieski kolor to skrócenie ścianki- 80cm) Nie mam zielonego pojęcia jak ustawić w kuchni zlewozmywak/ kuchenkę/ wiem tyle że lodówka mogłaby być na prawej stronie. Jeśli chodzi o łazienkę to myślałam o wannie asymetrycznej/ tyle, że nie wiem czy w takim położeniu wszystko jak jest przykładowo w tym planie. Chętnych proszę o jakieś rady. z gory wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 30.03.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Po co właściwie skracać tę ściankę? Nie lepiej ją wykorzystać i zrobić kuchnię w kształcie litery C, z wysoką zabudową na prawej ścianie? Dużo więcej miejsca na gary, piekarnik w słupku. Układ sprzętów na rysunku prawidłowy, odległości między nimi można delikatnie pozmieniać, aby przestrzeń robocza była jak najwygodniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 30.03.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Ten narożnik to jakiś mikro,chyba ma 50cm głębokości na tym rzucie,zdecydowanie zajmie 2 x tyle miejsca.http://images70.fotosik.pl/756/e6a274f9a663cc1emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulag 31.03.2015 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Po co właściwie skracać tę ściankę? Nie lepiej ją wykorzystać i zrobić kuchnię w kształcie litery C, z wysoką zabudową na prawej ścianie? Dużo więcej miejsca na gary, piekarnik w słupku. Układ sprzętów na rysunku prawidłowy, odległości między nimi można delikatnie pozmieniać, aby przestrzeń robocza była jak najwygodniejsza. Pomyślałam, że fajnie by było skrócić tą ściankę aby od hallu nie było widać tylko drzwi a choć trochę salonu. w mieszkaniu w którym teraz mieszkam fajną kuchnie na wymiar mi zrobili bo bar jest i pod barem dodatkowa duża szafka i od strony salonu przeszklona szafka na szkło/ także o miejsce sie nie boję. dziękuje za rady bo też nie widziałam co do sprzętu typu zlewozmykak czy płyta czy zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulag 31.03.2015 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Ten narożnik to jakiś mikro,chyba ma 50cm głębokości na tym rzucie,zdecydowanie zajmie 2 x tyle miejsca. http://images70.fotosik.pl/756/e6a274f9a663cc1emed.jpg No własnie mamy narożnik 2m x 2,2 po rozłożeniu to rozumiem że zajmie do samych drzwi od balkonu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 31.03.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Nie,chodziło mi o to że narożnik na rzucie ma nierealne wymiary,tutaj jeszcze jeden pomysł http://images68.fotosik.pl/758/49ca93a25bc3c5c6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulag 31.03.2015 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Faktycznie tak troche maly na tym rzucie. Dziekuje za wszystkie pomysly, z jednej strony fajnie jak naroznik po drugiej stronie ale z drugiej strony jest to mieszkanie sloneczne to dajac tv blizej okna zawsze trzeba bedzie rolete spuszczac. mebelki do kuchni na pewno na wymiar razem z barkiem tylko czy aby na pewno plyta do gotowania blizej baru? a szafa w hallu faktycznie nie musi miec 180cm dlugosci wystarczy taka na 130-150max i obok bozna jeszcze lustro wrzucic na sciane. A co powiedzie o lazience? lepiej bedzie wanna z prawej czy moze poziomo od wejscia? jeszcze troche czasu mam na to wszystko ale po malu przygotowuje sie na wyliczenia co i o jakich wymiarach mi sie zmiesci do tej lazienki. pieknie dziekuje za checi i pomysly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 31.03.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Co do płyty, taka kolejność sprzętów jest najwygodniejsza w codziennym użytkowaniu. Tak powinno zostać. W łazience zlew dałbym na wprost, kibelek ukrył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulag 01.04.2015 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Dziekuje arek570dobry pomysl a moze tak wanna z lewej strony na przeciw umywalka a z prawej kibelek i pralka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 01.04.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Jeżeli chodzi o odległości między urządzeniami są pewne zasady, których należy przestrzegać. Nie ma jednak zasad dotyczących ich kolejności. Zwykle najbardziej reprezentacyjne urządzenie powinniśmy umieścić na przeciwko drzwi (umywalka, prysznic/wanna). Jakbyś nie ustawiła miejsca nie stracisz. Kibelek trzymałbym bliżej umywalki, a pralkę odsunął. Czyli od lewej np pralka, kibelek, umywalka i wanna na swoim miejscu. Kwestia nawyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulag 08.04.2015 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 dziekuje wszystkim za pomoc.a co do łazienki jakby tak po prawej stronie zostawić wanne np długą na 170-180cm. i od lewej umywalka, pralka i kibelek czy lepiej odwrotnie od lewej wanna/ pralka umywalka i z prawej kibelek? w tym tygodniu musiałabym nanieść zmiany o ile miałyby takie być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts