Magdalena83 30.03.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 ...pisze mąż Magdaleny83 Czy załamanie kąta połaci można rozwiązać jak na załączonym obrazku? tzn: 1.Czy trzecia , licząc od okapu dachówka może spoczywać na drugiej w taki sposób, czy potrzebne są dodatkowe łaty? 2. Czy trzecia dachówka może w ogóle dotykać drugiej? 3. Może potrzebne jest dodatkowe zabezpieczenie na załamaniu 4 Czy krokwie i deski muszę przyciąć tak, żeby po nabiciu deski czołowej zrównało się w pionie z pierwszą dachówką? 5. Może mogę całą konstrukcję przesunąć w stronę okapu tak żeby już nic nie docinać? dach 45 stopni a załamanie hmmm nie pamiętam. Może ktoś mnie pokieruje gdzie mogę znaleźć schematy podobnych rozwiązań bo google w tej kwestii mnie zawiódł. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 01.04.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Witam.1* może, tylko trzeba by zklamrować, lub przykręcić to miejsce i dachówkę nad2*hmmmm chyba nawet powinna;)3*jest deskowanie i papa więc nie4*to zależy od sposobu wykonania okapu5*skrócić konstrukcję jeżeli to możliwe bo o cięciu dachówki tu raczej nie ma mowyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.04.2015 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Wszytko jest OK tak jak napisał szanowny przedmówca. Masz dachówkę cementową więc nie będzie żadnego problemu. Dachówka okapowa powinna przestawać w rynnę 1~2 cm można zatem trochę rozsunąć łaty, przesunąć trochę w dół ewentualnie skrócić okap. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts