Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym myjecie okna?

Liwko

Recommended Posts

Dzisiaj moja żona zabrała się za mycie okien, a ja w radiu usłyszałem poradę, że szyby dobrze się myje płynem do spryskiwaczy. A że miałem zapas w garażu dałem do wypróbowania małżonce. I wiecie co, już mi go nie oddała :) Mówi że myje się dużo lepiej niż drogimi środkami. A za 4 litry tego płynu dałem 5 złotych w Netto :D

A może macie lepsze pomysły?

Dzisiaj moja żona zabrała się za mycie okien, a ja w radiu usłyszałem poradę, że szyby dobrze się myje płynem do spryskiwaczy. A że miałem zapas w garażu dałem do wypróbowania małżonce. I wiecie co, już mi go nie oddała :) Mówi że myje się dużo lepiej niż drogimi środkami. A za 4 litry tego płynu dałem 5 złotych w Netto :D

A może macie lepsze pomysły?

Czysta ciepła woda + zestaw do mycia okien Ha-Ra. Myjką do podlogi na kiju można myć fixy, kafle w łazience, boazerie itd.. Do mocniejszych zabrudzeń są środki tej samej firmy lub odrobina szarego mydła, do kamienia kwasek cytrynowy. Sprzęt genialny i na lata.

próbowałam wielu specyfików ale najlepsza do szyb jest wg mnie woda z octem + wycieranie gazetami. sposób stary ale przy nim mycie szyb nie jest uciążliwe, nie ma smug, nie zostają meszki z szmatek.

Ramy mam białe plastikowe (nigdy więcej!), czyszczę czym popadnie:rolleyes:

Na ramach łapie się sadza, kurz, spaliny (sąsiedzi parkują pod oknami tyłem w ich stronę)- mieszkam w centrum sporego miasta na Śląsku. Po cifie zauważyłam że ramy żółkną ( tak było w moim poprzednim mieszkaniu), w obecnym nie używałam cifu do ram jeszcze

• 2 weeks później...