Folletta 31.03.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Mam narożny kominek i wykonawca zrobił od spodu na górze dziurę (zdjęcie) Czy to jest ok czy mnie wkręca że taka dylatacja jest potrzebna, a po prostu źle dociął kamień ? Wygląda to kiepsko :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 31.03.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 dylatacja jest potrzebna, aczkolwiek nie jestem pewien czy aż taka duża, temat zaraz i tak zejdzie na wełnę, która szczególnie w kominku narożnym jest średnio zalecana.jak już pstrykasz i wklejasz fotki to daj więcej niż jedną, ciekaw jestem do czego ten kamień w ogóle jest przyklejony , do płyty gipsowej, przykręconej do profila ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 31.03.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) Mam narożny kominek i wykonawca zrobił od spodu na górze dziurę (zdjęcie) Czy to jest ok czy mnie wkręca że taka dylatacja jest potrzebna, a po prostu źle dociął kamień ? Wygląda to kiepsko :/ Ciekawe innowacyjne rozwiązanie... ta szpara to dobre ze 2 cm ma i to jak widzę w poziomie... wykonawca to firma od gipsów (wykończeń) ? Edytowane 31 Marca 2015 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Folletta 31.03.2015 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 wełnę ?tak to jest gipsowa płyta "różowa" . Kominek http://magnatherm.pl/index.php?id=3&L=0&categories_id%5B0%5D=1&categories_id%5B1%5D=9&products_id=8&tx_multishop_pi1%5Bpage_section%5D=products_detail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Folletta 31.03.2015 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Ciekawe innowacyjne rozwiązanie... ta szpara to dobre ze 2 cm ma i to jak widzę w poziomie... wykonawca to firma od gipsów (wykończeń) ? dokładnie 18 mm i to firma od kominków.... jeszcze za to nie płaciłam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 31.03.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) to sreberko które widać na zdjęciu wewnątrz obudowy to wełna. wkład pierwsze widzę, na zdjęciu wygląda jak wygląda, ale to tylko zdjęcie polecił go wykonawca ? lub znajomy który go używa ? lub ktoś choć polecił wykonawcę ? czy zrobili panowie od wszystkiego ? śmiało . jak na zebraniu AA. musimy wiedzieć wszystko szpara jest na oko zbyt duża, ale w takim miejscu to lepiej aby kamień był nieco dalej od ciepła, choć bez wątpienia można to osiągnąć w subtelniejszy sposób wrzuć więcej zdjęc obudowy jeśli już sobie na odległość dywagujemy na temat wykonania. zachowaj przy tym spokój, gdyż takie internetowe wróżenie ze zdjęć nie zawsze da jednoznaczne odpowiedzi wełnę ? tak to jest gipsowa płyta "różowa" . Kominek http://magnatherm.pl/index.php?id=3&L=0&categories_id%5B0%5D=1&categories_id%5B1%5D=9&products_id=8&tx_multishop_pi1%5Bpage_section%5D=products_detail Edytowane 31 Marca 2015 przez lecho*ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Folletta 31.03.2015 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 wrzuć więcej zdjęc obudowy jeśli już sobie na odległość dywagujemy na temat wykonania. załączam większe zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Folletta 31.03.2015 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 no i dlaczego taka wełna nie jest ok ? Tak polecił go wykonawca i jest to firma tylko od kominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.03.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 no i dlaczego taka wełna nie jest ok ? Tak polecił go wykonawca i jest to firma tylko od kominków. Szpara przeszkadza tylko jak leżysz na plecach przy kominku. Zawsze możesz zamknąć oczy, zamiast je tylko mrużyć.... Ja robię czasem dylatacje większe od twojej szczelinki...zależy od kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Folletta 31.03.2015 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Szpara przeszkadza tylko jak leżysz na plecach przy kominku. Zawsze możesz zamknąć oczy, zamiast je tylko mrużyć.... Ja robię czasem dylatacje większe od twojej szczelinki...zależy od kamienia. kamień to indian black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.03.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 kamień to indian black Jeśli szpara będzie przeszkadzać, można ją zamaskować jakąś metalowa siatką, czy perforowaną blachą pomalowaną na czarno. Szczeliny nie zmniejszaj. Niech sobie powietrze wlatuje do środka, zabierając stamtąd gorączkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 31.03.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) A jeżeli ta szczelina obok wkładu u góry ma pracować jako nawiew i tak się robi jeszcze w niektórych rejonach Polski, to OK. No i może ten ruch powietrza ostudzi ten karton (papier) na gipsie i sam gips, bo zapewne od szyby będzie grzało, a papier (karton) nawet jakby był koloru czerwonego i gips to materiały wrażliwie wielce na temperaturę. Edytowane 31 Marca 2015 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 03.04.2015 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Mam narożny kominek i wykonawca zrobił od spodu na górze dziurę (zdjęcie) Czy to jest ok czy mnie wkręca że taka dylatacja jest potrzebna, a po prostu źle dociął kamień ? Wygląda to kiepsko :/ Jaki finał tej sprawy? zaakceptowałeś tą szparę 18 mm, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts