CamillaZ 31.03.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Witam. Jestem nowa na forum i mam ogromną nadzieję, że uzyskam tu pomoc. Problem dotyczy gwiżdżącego okna u dziecka w pokoju, okno jest dwuskrzydłowe, ale gwiżdże tylko jedno skrzydło, jako jedyne w całym mieszkaniu. Na bank chodzi o docisk, bo gdy wsadziłam pod uszczelkę zgiętą kartkę, okno gwizdało jeszcze bardziej. Problem pojawia się tylko przy bardzo silnym wietrze, takim jak przez ostatnie dni. Nie przeszkadzałoby mi to, gdyby nie to, że mój synek bardzo się boi tego dźwięku. Poczytałam trochę jak wyregulować szczelność okna, tylko problem jest taki, że w moich oknach są takie mimośrody, że nie da się nimi kręcić, mają zupełnie płaskie wykończenie i nie jest to żadna osłonka, którą można ściągnąć. W załączniku dodaję zdjęcie, aby bardziej było wiadomo, o co mi chodzi. Jak wyregulować takie okno??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 31.03.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Te rolki można przekręcić albo specjalnym kluczem MACO, albo zwykłym kluczem płaskim, albo kombinerkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CamillaZ 31.03.2015 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Jak już napisałam - nie da się ich ruszyć, nawet kombinerkami. W każdym oknie mają indentyczny kształt, nie wyglądają tak, dlatego, że są przekręcone lekko na prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.03.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Nie da się ruszyć? No to trzeba poszukać jakiegoś serwisu, bo oni będą wiedzieć ile siły użyć do ruszenia tej rolki. Może firma która to okno sprzedawała? A może ktoś, kto reklamuje się jako "serwis okien"?. Nie porywaj się samemu, bo to pewnie coś więcej niż tylko regulacja docisku. Często trzeba przesunąć też zaczepy bo nawet nieźle wyregulowane okno powinno "łapać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts