Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okno gwiżdże, dziecko płacze, HELP!

Recommended Posts

Witam. Jestem nowa na forum i mam ogromną nadzieję, że uzyskam tu pomoc. Problem dotyczy gwiżdżącego okna u dziecka w pokoju, okno jest dwuskrzydłowe, ale gwiżdże tylko jedno skrzydło, jako jedyne w całym mieszkaniu. Na bank chodzi o docisk, bo gdy wsadziłam pod uszczelkę zgiętą kartkę, okno gwizdało jeszcze bardziej. Problem pojawia się tylko przy bardzo silnym wietrze, takim jak przez ostatnie dni. Nie przeszkadzałoby mi to, gdyby nie to, że mój synek bardzo się boi tego dźwięku. Poczytałam trochę jak wyregulować szczelność okna, tylko problem jest taki, że w moich oknach są takie mimośrody, że nie da się nimi kręcić, mają zupełnie płaskie wykończenie i nie jest to żadna osłonka, którą można ściągnąć.

W załączniku dodaję zdjęcie, aby bardziej było wiadomo, o co mi chodzi. Jak wyregulować takie okno???

20150331_120159.jpg

Nie da się ruszyć? No to trzeba poszukać jakiegoś serwisu, bo oni będą wiedzieć ile siły użyć do ruszenia tej rolki. Może firma która to okno sprzedawała? A może ktoś, kto reklamuje się jako "serwis okien"?. Nie porywaj się samemu, bo to pewnie coś więcej niż tylko regulacja docisku. Często trzeba przesunąć też zaczepy bo nawet nieźle wyregulowane okno powinno "łapać"