mika80 13.08.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam Jeżeli chodzi o tynk mozaikowy to chętnie pokażę swój z garażu http://img218.imageshack.us/img218/5307/budowa005kopia.jpg http://img228.imageshack.us/img228/4544/budowa006kopia.jpg http://img142.imageshack.us/img142/1203/budowa003kopia.jpg Dla mnie prezentuje się rewelacyjnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.08.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam Jeżeli chodzi o tynk mozaikowy to chętnie pokażę swój z garażu http://img218.imageshack.us/img218/5307/budowa005kopia.jpg http://img228.imageshack.us/img228/4544/budowa006kopia.jpg http://img142.imageshack.us/img142/1203/budowa003kopia.jpg Dla mnie prezentuje się rewelacyjnie !!! w garażu z pewnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 13.08.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 mika80 świetnie to wygląda Napisz proszę jaki gres masz na podłodze? I jak się go sprząta? (bo o użytkowaniu w połączeniu z samochodem pewnie nie mam jeszcze co pytać? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika80 14.08.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Dziękuje bardzo Płytki to gres calabria nero satin cersanit i myśę, że nie będzie tragedii jeżeli chodzi o sprzątanie - wystarczy pozamiatać i jest ok., zmywają się też bez problemu - dzięki tym "ciapkom" zabrudzenia nie rzucają się w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 14.08.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Dziękuje za info, na pewno je sobie na żywo obejrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 15.08.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Ja odpowiem może inaczej niż większość tu sugeruje. Deski na ścianie wg mnie zawsze dodają przytulności wnętrzu, u Ciebie, przynajmniej na zdjęciu, prezentują się dobrze. Dla odśweżenia umyj je wodą z łagodnym środkiem. Ewentualnie pociągniej czymś bezbarwnym do drewna.Ktoś wspomniał kraje skandynawskie, tam prawie w co drugim domu ściany pokrywają panele drewniane malowane lub koloru naturalnego drewna, wg mnie jest to fajne. Może w POlsce juz opatrzyły się lub kojarzą nienajlepiej ale wg mnie zupełnie niepotrzebnie. Aby to wnętrze wyglądało bardziej nowocześnie zmieniłabymraczej inne elementy wystroju, tzn. drzwi i meble,( np. wieszak w przedpokoju ) . Mniej pracy i kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 15.08.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Ja odpowiem może inaczej niż większość tu sugeruje. Deski na ścianie wg mnie zawsze dodają przytulności wnętrzu, u Ciebie, przynajmniej na zdjęciu, prezentują się dobrze. Dla odśweżenia umyj je wodą z łagodnym środkiem. Ewentualnie pociągniej czymś bezbarwnym do drewna. Ktoś wspomniał kraje skandynawskie, tam prawie w co drugim domu ściany pokrywają panele drewniane malowane lub koloru naturalnego drewna, wg mnie jest to fajne. Może w POlsce juz opatrzyły się lub kojarzą nienajlepiej ale wg mnie zupełnie niepotrzebnie. Aby to wnętrze wyglądało bardziej nowocześnie zmieniłabymraczej inne elementy wystroju, tzn. drzwi i meble,( np. wieszak w przedpokoju ) . Mniej pracy i kosztów. popieram teraz nie ciekawie to pomieszczenie wyglada bo wszystkim kojarzy sie pewnie z latami 80 wiadomo, zeby miec ladnie, pracy i wydatkow nie unikniesz, moze zainwestujesz w ladne, neutralne kafle? W tym pomieszczeniu to nie boazeria zle wyglada i psuje wszystko, to raczej te kafle (co bys nie zrobil ze scianami to one i tak beda wszystko psuc), zmien drzwi i dodatki. Liczy sie pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 15.08.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Też szybciej zmieniłabym podłogę niż wyrzucała panele drewniane, dla mnie jest ona zbyt pstrokata, może jakaś kremowa jub jasnobeżowa? kolory może niepraktyczne ale nie zawsze mozna miec i ładnie i praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 20.01.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Zastanawiam się co położyć w wiatrołapie na trochę nierównych ścianach. Nie chcę robić tam gładzi, bo pomieszczenie jest tylko na wejście do domu, ale chcę by wyglądało w miarę dobrze i czysto. Myślałam o tynku francuskim, ale gdzieś na forum wyczytałam że to drogo wychodzi. Co można zastosować innego, nadającego się do wiatrołapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 21.01.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mi zostało troche tynku baranka z elewacji i zrobiłem nim sciane w wiatrołapie. Tynk był piaskowy, kupiłem zwykłą farbe do scian w kolorze brązu, gruby wałek i wygląda super, a przede wszystkim sie niue brudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 31.03.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 witam, mamy mały wiatrołap, w nim szafę, która zajmuje całą jedną ścianę, mieszkamy juz 7 lat na swoim, w tym czasie 4 razy malowaliśmy ściany, które są wiecznie brudne. Niby zmywalnymi farbami, które po jakimś czasie (kilku zmyciach) i tak już nadają się tylko do kolejnego malowania. chcielibyśmy teraz ściany wykończyć w taki sposób, który nie zmuszałby do ciągłego odmalowywania. Co polecacie na wykończenie ścian w wiatrołapie? myslimy o tynku mozaikowym - jednakże nie do końca nam się podoba, o panelach ściennych, o desce, o jakimś tynku ozdobnym (jednak ten nie bedzie zmywalny i będzie szybciej się brudził. Licze na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 31.03.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 sewerynslovi - mam mały wiatrołap, a duży przychówek;) więc siłą rzeczy ściany były wiecznie brudne. Aż 2 lata temu pokryłam farbę dodatkowo lakierem wodorozcieńczalnym - nie wiem, czy tak się robi (może fachowiec by mnie zabił), nie wiem, co zrobię, jak mi się kolor znudzi (mam antracyt), ale od czasu malowania mam ścianę jak nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts